زندگینامه استیو جابز (پادکست)

استیو جابز

استیو جابز به همراه استیو ووزنیاک بنیاگذاران کمپانی اپل بودند. تحت هدایت استیو جابز کمپانی اپل انقلاب بزرگی در دنیای تکنولوژی بوجود آورد. از تولیدات مهم او میتوان به آیفون و آی پد اشاره کرد.

فایل صوتی زندگینامه استیو جابز

پادکست زندگینامه استیو جابز

خلاصه زندگی استیو جابز

استیو جابز Steve Jons در بیست و چهارم فوریه سال 1955 در سانفرانسیسکو در ایالات کالیفرنیا به دنیا آمد. پدر و مادر او دو دانشجوی فارغ التحصیل دانشگاه Wisconsin بودند که او را برای حضانت به خانواده دیگری واگذار کردند. استیو فردی بسیار باهوش بود اما زندگی او مسیر معینی نداشت، او قبل از اینکه در سال 1976 به همراه استیو وزنیاک کمپانی اپل را افتتاح کند کارهای زیادی را انجام داده بود. محصولات انقلابی اپل از قبیل آی پاد، آی فون و آی پد مصادیق تکنولوژی مدرن و از جمله اختراعات استیو جابز هستند. او در سال 2011 پس از جنگی طولانی با سرطان پانکراس از دنیا رفت.

زندگینامه استیو جابز

اوایل زندگی استیو جابز

به نقل از ویکی پدیا، استیو جابر با نام کامل استیون پال جابز در24 فوریه سال 1955 در سانفرانسیسکو به دنیا آمد. پدر او “عبدالفتاح جندلی” و مادرش “جوان شیبل (جوان سیپسون)” دو دانشجوی دانشگاه ویسکونسین بودند. آنها فرزند خود را بدون گذاشتن حتی نام، برای حضانت واگذار کردند. پدر او عبدالفتاح جندلی یک مصری و استاد دانشگاه علوم سیاسی بود و مادرش جوان شیبل یک گفتار-درمان بود. خیلی سریع بعد از اینکه استیو برای حضانت واگذار شد پدر و مادر ژنتیکی او ازدواج کردند و صاحب فرزند دیگری به نام مونا سیمپسون شدند. استیو تا سن 27 سالگی چیزی از پدر و مادر ژنتیکی خود نمیدانست.

استیو جابز در دوران خردسالی توسط “کلارا” و “پال جابز” به فرزند خواندگی پذیرفته شد. آنها اسم او را استیون پال جابز گذاشتند. کلارا یک حسابدار بود و پال مکانیک و سرباز گارد ساحلی بود. خانوادۀ آنها در قسمت کوهستانی کالیفرنیا در جایی با دیدی بسیار زیبا زندگی میکردند. آنجا بعدها به نام سیلیکون ولی شناخته شد.

زمانیکه استیو یک پسر بچه بود به همراه پدرش در گاراژ خانۀ شان بر روی وسایل الکترونیکی کار میکردند. پال به پسرش نشان میداد که چگونه یک وسیلۀ الکترونیکی را باز کند و دوباره آن را سر هم کند. این یک سرگرمی بود که اعتماد بنفس، سرسختی و سلحشوری را در استیونِ جوان روشن کرد.

اگرچه استیور جابز باهوش بود و فکری خلاق داشت ولی دوران مدرسۀ پر از سرخوردگی را گذراند. در مهدکودک به خاطر شوخی های زننده اش مورد توبیخ قرار میگرفت، در کلاس چهارم معلّمش مجبور شد به او برای اینکه درس بخواند رشوه بدهد. بعد از آن در امتحانات خیلی خوب ظاهر شد و به جایی رسید که مسئولین مدرسه میخواستند که او را به صورت جهشی به دبیرستان بفرستند امّا پدر و مادرش قبول نکردند.

استیو جابز و استیو ووزنیاک

چند سال بعد در سال 1971 استیو در دبیرستان Homestead ثبت نام شد. در این مدرسه او توسط یک دوست مشترک، به همکار و شریک آینده اش معرفی شد، او کسی نبود به جز استیو ووزنیاک. در آن زمان ووزیناک در دانشگاه برکلی کالیفرنیا در حال درس خواندن بود. در یک مصاحبه در سال 2007 که توسط پی سی وورلد انجام شد، ووزنیاک دربارۀ اینکه چگونه آنها توانستند با هم به چنین هماهنگی ای برسند اینگونه صحبت کرد.

وزنیاک گفت : “ما هر دو عاشق الکترونیک و روشهای به قالب در آوردن تراشه های دیجیتال بودیم. در آن زمان افراد خیلی کمی میدانستند تراشه ها چیستند، چگونه با آنها کار کنند و اینکه اصلاً آنها چکار میکنند. من کامپیوتر های زیادی را طراحی کرده بودم امّا با این وجود ما نقاط مشترک زیادی با هم داشتیم. با این وجود ما هر دو باورهای متفاوت و مستقلی از موضوعات موجود در دنیا داشتم … “

کامپیوتر های اپل

بعد از دبیرستان، استیو جابز در کالجِ “رید” در پورتلند ثبت نام شد. به خاطر نداشتن یک مسیر مشخص بعد از شش ماه از دانشگاه اخراج شد و به مدت 18 ماه در کلاسهای خلاقیت شروع به دانش آموزی کرد. او همچنین بعدها بازگو کرد که چگونه حضور او در کلاس خطاطی عشق او را نسبت به نوع نوشتار ارتقا داد.

در سال 1974 جابز شغلی در شرکت آتاری بعنوان طراح بازی های ویدئویی برای خود دست و پا کرد. چند ماه بعد او آتاری را ترک کرد و برای روشنگری معنوی به هندوستان رفت. سفری بین قاره ای و استفاده و آزمایش داروهای روان گردان و مواد مخدر. در سال 1976 زمانیکه استیو جابز فقط 21 سال داشت با ووزنیاک کمپانی کامپیوتری اپل را تاسیس کردند. آنها در گاراژ خانوادگی جابز کار خود را شروع کردند. سرمایه اولیۀ این تجارت آفرینی، از فروش فولکس واگن جابز و ماشین حساب مهندسی وزنیاک که آن را خیلی هم دوست میداشت فراهم شد.

اعتبارِ انقلاب در صنعت کامپیوتر، دموکراتیزه کردن تکنولوژی، کوچک کردن محصولات آن، ارزان کردن و در دسترس عموم قرار دادن آن را به معنی واقعی کلمه میتوان به جابز و ووزنیاک داد. ووزنیاک یک سری کامپیوترهای کوچک شخصی را در ذهن خود پروراند و جابز نیز مسئول بازاریابی برای این محصولات اپل بود. آنها قیمت اولین اپل را 666.66 دلار گذاشتند. “اپل 1” برای کمپانی تقریباً 774000 دلار عایدی داشت. سه سال بعد وقتیکه آنها اپل 2 را معرفی کردند فروش آنها 700 درصد اضافه شد و به 139 میلیون دلار رسید.

در سال 1980 سهام اپل وارد بازار بورس شد و در پایان معاملات روز اول، ارزش بازار آن 1.2 میلیارد دلار شد. در این زمان بود که جابز به سراغ John Sculley کارشناس بازاریابی شرکت پپسی کولا رفت و از او خواست که وارد اپل شود و به او کمک کرد تا نقش مدیریت اپل را به عهده بگیرد.

عزیمت از اپل

با این وجود محصولات اپل از معایب طراحی رنج میبردند و نتیجۀ آن نیز این شد که مشتریان ناامید شدند و کمپانی IBM توانست از اپل در فروش سبقت بگیرد. حالا اپل مجبور بود که با کامپیوترهای آی بی ام که بازار را گرفته بودند رقابت کند. در سال 1984 اپل نسل کامپیوترهای مکینتاش را روانۀ بازار کرد. بازاریابی این مدل از کامپیوتر بر سبک-زندگی بین المللی استوار بود. آنها در پیامهای بازاریابی خود از جوانی، احساسات و خلاقیت استفاده کردند.

اما برخلاف فروش و کارایی بالا نسبت به کامپیوترهای آی بی ام، مکینتاش نتوانسته بود هنوز رقیب مناسبی برای آی بی ام باشد. Scully بر این باور بود که جابز باعث آسیب زدن به کمپانی شده است و او دارد اپل را تضعیف میکند و مدیر کمپانی او را از اپل کنار زد.

او که دیگر جایگاهی رسمی در شرکتی که خود او تأسیس کرده بود نداشت در سال 1985 اپل را ترک کرد و دست به یک تجارت آفرینی جدید زد. او شرکت نرم افزاری و سخت افزاری NeXT, Inc را افتتاح کرد. یک سال بعد جابز یک کمپانی تولید انیمیشن را از جورج لوکاس خرید و بعداً نام او را به Pixar Animation Studio تغییر داد.

استیو جابز در ابتدای کار 50 میلیون دلار از سرمایۀ شخصی خود را برای این کمپانی سرمایه گذاری کرد. کمپانی او توانست انیمیشن های فوق العاده ای مانند Toy Story, Finding the Memo و The Incredibles را تولید کند. بعد از این موفقیت ها ارزش کمپانی به 4 میلیارد دلار رسید. این استودیو در سال 2006 با استودیوی والت دیسنی ادغام شد و جابز بزرگترین سهامدار کمپانی والت دیسنی شد.

کشف دوبارۀ اپل

علارقم موفقیت چشمگیر پیکسار، شرکت دیگر استیو جابز یعنی NeXT Inc برای فروش محصولات خود که بسیار تخصصی بود دچار مشکل بود. سرانجام در سال 1996 اپل این کمپانی را خرید و این باعث شد که جابز به شرکت سابق خود، اپل برگردد و این بار بعنوان CEO.

دقیقاً همانطور که جابز در دهۀ 1970 محرک اصلی موفقیت اپل بود دوباره توانست اپل را در دهۀ 1990 احیا کند. او برای خود حقوق 1 دلار در ماه را انتخاب کرد و با یک تیم مدیریتی جدید و تغییر نوع حرکت آنها در بازار سهام توانست اپل را دوباره به موفقیت برساند. محصولات اختراع گونۀ او همانند iMac با طراحی منحصر بفردش دوباره توانست نظر مشتریان را به اپل جلب کند.

سرطان پانکراس

در سال 2003 جابز متوجه شد که یک غدۀ سرطانی کمیاب دارد که باعث سرطان پانکراس شده است. به جای اینکه به سرعت کاری انجام دهد و عمل جراحی کند، تنها رژیم غذایی خود را تغییر داد و خود را با شیوۀ درمانهای شرقی درمان می کرد. برای مدت نه ماه جابز جراحی خود را به تعویق انداخت و همین کار باعث شده بود که رئیس هیئت مدیرۀ اپل بسیار نگران شود.

او همچنین میترسید که اگر سهامدارن متوجه بیماری استیو جابز شوند سهام خود را از شرکت خارج خواهند کرد. اما در آخر جابز با اعتماد به نفس خودش در این کار پیش دستی کرد. در سال 2004 او یک عمل جراحی موفق داشت و دکتران او توانستند تومور سرطانی را خارج کنند. در همان سال جابز کمی از بیماری خود را برای دیگران فاش کرد.

اختراعات آخر

اپل دوباره محصولاتی را به بازار معرفی کرد که انقلابی در صنعت تکنولوژی بوجود آوردند. محصولاتی چون مک بوک ایر، آی پاد، آی فون، که تمام آنها تجلّی تکنولوژی جدید بودند. خیلی سریع بعد از اینکه اپل محصولات جدید خود را معرفی کرد، دیگر رقیبان شروع به تولید محصولات مشابه می کردند. در سال 2007 اپل رکورد همه دوران های خود را شکست و ارزش هر سهم آن به 199.99 دلار رسید. این کمپانی با بدهی صفر و حساب بانکی 18 میلیارد دلار به جایگاهی بسیار بالایی دست پیدا کرده بود.

در سال 2008، iTunes اپل به دومین فروشگاه محصولات موسیقی تبدیل شد یعنی بعد از Wal-Mart. امروزه نیمی از درآمد اپل از iTunes و iPod حاصل میشود. اپل سالانه 200 میلیون iPod میفروشد و 6 میلیارد آهنگ از طریق iTunes دانلود میشود. به همین دلایل اپل به عنوان کمپانی شماره یک در لیست مجلۀ Fortune و بعنوان کمپانی شماره یک در بین 500 کمپانیFortune جای دارد.

زندگی شخصی استیو جابز

دربارۀ زندگی شخصی استیو جابز باید گفت که او زندگی شخصی بدون حاشیه و به معنی واقعی “شخصی” داشت و به ندرت چیزی دربارۀ خانوادۀ خود افشا میکرد. وقتیکه 23 ساله بود با دوست دختر خود “کریسن برنان” صاحب فرزندی به نام لیزا شدند. او در دادگاه با این ادعا که او نمیتواند بچه دار شود از قبول مسئولیت پدری لیزا شانه خالی کرد.

او تا زمانیکه دخترش لیزا 7 ساله بود هیچگونه ارتباطی با او برقرار نکرد امّا وقتی که لیزا یک دختر نوجوان شد استیو جابز او را قبول کرد و لیزا به همراه پدرش در خانۀ او زندگی میکرد.

در اوایل دهۀ 1990 جابز در دانشکدۀ تجارت دانشگاه استنفورد جائیکه در آن دانشجوی رشته MBA بود با لورنس پاول آشنا شد. آنها در 18 مارچ 1991 با یکدیگر ازدواج کردند و با یکدیگر به همراه سه فرزندشان در پالو آلتو در کالیفرنیا زندگی میکردند.

سالهای آخر زندگی استیو جابز

در 5 اکتبر سال 2011 کمپانی اپل رسماً اعلام کرد که بنیانگذار آن در گذشته است. بعد از یک دهه نبرد با سرطان پانکراس استیو جابز در پالو آلتو جان سپرد. او در آن زمان 56 سال داشت.

مرتبط : سرگذشت لویی ویتون – از آوارگی تا فرمانروایی یک نابغه

مرتبط : زندگینامه وارن بافت – از کودکی تا ثروتمندترین فرد دنیا با وارن بافت


زندگینامه استیو جابز


تجارت آفرین فارکس

دیدگاهتان را بنویسید