زندگینامه وارن بافت | از کودکی تا ثروتمندترین فرد دنیا Warren Buffet
وارن بافت میلیاردی مقتصد و صرفه جوست. شاید این دو کلمه یعنی میلیاردر و مقتصد کمی با هم در تضاد باشند، اما وقتیکه زندگینامه وارن بافت را می خوانیم متوجه می شویم که ثروتمندترین فرد دنیا به هر یک پنی اهمیت زیادی می دهد. این میلیاردر خودساخته، زندگی متفاوتی نسبت به دیگران دارد. ما در اینجا با سرگذشت او، عادات و طرز زندگی روزمره اش آشنا میشویم.
زندگینامه وارن بافت – پادکست:
زندگینامه وارن بافت
علارقم ثروت 87 میلیارد دلاری ، وارن بافت سبک زندگی ساده ای دارد. او در سال 1958 یک خانه 5 خوابه در اوماها به ارزش 31500 دلار خریداری کرد و تا به امروز در همین خانه زندگی می کند. او پولش را صرف خرید وسایل الکترونیکی نمی کند و تا جایی که ما میدانیم، او از تلفن همراه و لپ تاپ استفاده نمی کند.
با وجود اینکه Warren Buffett ثروتمندترین سرمایه گذار زنده دنیا است، و می توانند بهترین و گران قمیت ترین لیموزین را با راننده تمام وقت داشته باشد، اما ترجیح می دهد که خودش کادیلاک XTS مدل 15 سال پیش خود را براند. وقتیکه صحبت از تفریح و سرگرمی می شود این میلیاردر مقتصد چراغ های جشن و پایکوبی را روشن نمی کند، حتی چندان به سفر هم نمی رود و به جای اینکارها برای تفریج تنها ورق بازی می کند.
او در سن 10 سالگی سفری به شهر نیویرک داشت و با پدرش با یکی از اعضای بورس نیویورک به نام آقای مول به ناهار رفت. وارن بافت می گوید که ” بعد از ناهار یک نفر با یک سینی که برروی آن انواع تنباکوها بود آمد و برای آقای مول یک سیگار از همان تنباکویی که او علاقه داشت پیچید. من با خودم فکر کردم که این دقیقا خودش است. از این بهتر نخواهد شد، یک سیگار شخصی سازی شده.”
این لحظه همان وقتی بود که وارن بافت دریافت که می خواهد زندگی اش را وقف پول سازی کند. بنابراین او در سن 11 سالگی اولین سهام خود را خریداری کرد. سه سهم به ارزش هر کدام 38 دلار. چیزی نگذشت که سهامی که او خریداری کرده بود ارزش خود را از دست داد و به قیمت 27 دلار برای هر سهم رسید، اما او منتظر ماند و زمانیکه ارزش سهام او به هر کدام 40 دلار رسید آنها را فروخت.
با وجود اینکه وارن از این معامله سود کرده بود، اما اگه تنها کمی بیشتر صبر کرده بود پس از مدتی کوتاه می توانست آن سهام را هر کدام به ارزش 200 دلار بفروشد. اولین معامله او در بورس برای او تجربه ای را به همراه داشت که همیشه از آن در طول دوران حرفه ای اش استفاده کرد : بخر و نگه دار.
او در جوانی آنقدر توانسته بود پول در بیاورد و پس انداز کند که وقتی پیشنهادی از کالج معتبر وارتون دانشگاه پنسیلوانیا برای او رسید دلیلی برای قبول آن پیدا نکرد. اما بالاخره با اصرار پدرش وارد آن دانشگاه شد.
عاملی که باعث حرکت پرشتاب وارن بافت برای تبدیل شدن به یکی از ثروتمندترین افراد دنیا شد کتابی بود به نام سرمایه گذار خردمند نوشته بنجامین گراهام . او که یک کتاب خوان تمام عیار بود، اولین بار این کتاب را در سن 19 سالگی به دست گرفت و پس از خواندن این کتاب فلسفه سرمایه گذاری ها و زندگی اش تغییر کرد. وقتیکه متوجه شد نویسنده آن کتاب در دانشگاه کلمبیا درس می دهد خود را در آن دانشگاه ثبت نام کرد تا بتواند در کلاس های او شرکت کند.
با وجود اینکه بافت تنها دانشجویی بود که توانست از بنجامین گراهام نمره A+ را بگیرد، ولی او از استخدام وارن در شرکت خود امتناع کرد. حتی وارن را نصیحت کرد که از گرفتن شغل در وال استریت پرهیز کند.
پس از آنکه او مدرک فوق لیسانس خود را در سال 1951 گرفت برای مدت سه سال در کارگزاری پدرش در اوماها به فروش سهام مشغول شد.
زندگی خانوادگی
وارن در سال 1952 زمانی که برای پدرش در کارگزاری سهام کار می کرد، با سوزان تامپسون آشنا شد و با او ازدواج کرد. حاصل ازدواج آنها سه فرزند به نام های، سوزان، هووارد و پیتر است.
پس از به دنیا آمدن سه فرزندشان زندگی برای آنها کمی دشوار شد. آنها در خانه ای کوچک با 3 اتاق زندگی می کردند که اجاره اش ماهی 65 دلار بود. در سال 1957 او خانه 5 اتاق خوابه اش را در اوماها خرید تا تمام خانواده بتوانند در آن به راحتی زندگی کنند.
زندگی وارن و همسرش خانم سوزی کمی پیچیده بود. با این وجود آنها تا زمان مرگ سوزی در سال 2004 با یکدیگر زن و شوهر بودند اما تقریبا نیمی از این مدت را جدا از یکدیگر زندگی می کردند.
خانم سوزی بافت، همسرش وارن را در سن 45 سالگی ترک کرد و به سان فرانسیسکو رفت ولی با این وجود آنها زن و شوهر باقی ماندند. آنها مرتب با یکدیگر تلفنی صحبت می کردند و حتی گاهی تعطیلات را با هم سپری می کردند. سرانجام سوزی کسی را برای وارن پیدا کرد و او خدمتکاری بود که به خانه آنها رفته بود. نام او استرید مِنکس بود که بعد از فوت سوزی، وارن بافت با او ازدواج کرد.
وارن بافت و بنجامین گراهام
سرانجام گراهام در سال 1954 نظر خود را در مورد وارن تغییر داد و به او شغلی در شرکتش در نیویورک پیشنهاد داد. بنابراین خانواده چمدان هایشان را بستند و به نیویورک نقل مکان کردند. او به خاطر اینکه از بنجامین گراهام درس بگیرد وارد این شرکت شد و 2 سال برای کمپانی او یعنی گراهام-نیومن کار کرد. او در آنجا به پول امروز سالی معادل 105000 دلار درآمد داشت.
در سال 1956 پس از آنکه گراهام شراکت خود را با شریکش به هم زد، بافت کمپانی خود را در اوماها تاسیس کرد. نام شرکت او Buffett Partnership Ltd بود.
وارن میلیونر و Berkshire Hathaway
تا سال 1950 وارن 5 شراکت ساخته بود و تا سال 1962 نتیجه این شراکت ها میلیونر شدن او بود. در این سال او تصمیم گرفت سرمایه خود در تمام این شراکت ها را با هم ادغام کند تا در شرکت کاشی سازی Berkshire Hathaway سرمایه گذاری کند. او از سال 1960 شروع به خریداری سهام این شرکت کرده بود و سرانجام توانست مالکیت تمام سهام آن را در اختیار بگیرد و کنترل کامل آن شرکت را در دست بگیرد. امروز این کمپانی گرانقیمت ترین سهام بورس را دارد. در اواخر سال 2017 قیمت هر یک سهم آن 247000 دلار بود. در اواخر دهه 1960 او این شرکت کاشی سازی را به شرکت بیمه تغییر داد.
دهه 1980 برای وارن بافت دوران پولسازی بود. او که ثروتش در سال 1982 حدود 376 میلیون دلار بود، تنها در یک سال یعنی سال 1983 توانست آن را به حدود 620 میلیون دلار برساند. سرانجام در سال 1986 وارن بافت به یک میلیاردر تبدیل شد، با این وجود حقوق او در Berkshire Hathaway چیزی بیش از 50000 دلار در سال نبود.
بافت در طی 16 مرتبه در طول مدت 27 سال، 1 میلیارد دلار در شرکت کوکاکولا سرمایه گذاری کرد. سود سالانه او از این سرمایه گذاری تقریبا 11% سالانه بود.
مرتبط : رهنمود سادۀ “وارن بافت ” دربارۀ موفقیت
ثروتمندترین فرد دنیا
او در سال 2008 با خالص سرمایه 62 میلیارد دلار از طرف موسسه فوربز به عنوان ثروتمندترین فرد دنیا انتخاب شد. اما بعد از آن سال این جایگاه را به دوست صمیمی خود بیل گیتس بنیانگذار شرکت مایکروسافت داد که تا 13 سال آینده او ثروتمندترین فرد دنیا ماند و وارن بافت دومین فرد ثروتمند دنیا شد.
مرتبط : چگونه بیل گیتس به رهبری افسانه ای تبدیل شد
او فردی بسیار متقصد است و برای خود شخصیتی برندگونه ساخته است. او از حمل و نقل عمومی برای جابجایی استفاده می کند و از تجملات به شدت دوری می کند. اما این بدین معنی نیست که او خسیس است.
در سال 2016، وارن 2.86 میلیارد دلار از ثروت خود در Berkshire Hathaway را به سازمان های خیریه از جمله سازمان خیریه بیل و ملیندا گیتس بخشید. او تا به امروز 29 میلیارد دلار از ثروت خود را برای کارهای خیریه و بشر دوستانه بخشیده است. بعلاوه او و دوست صمیمی اش بیل گیتس در عهدنامه ای با هم تعهد داده اند که هر دو نیمی از ثروتشان را برای امور خیریه صرف کنند.
مرتبط : ۵ درس زندگی از بیل گیتس یکی از تأثیرگذارترین افراد بشردوست روی زمین
در سال 2010 افراد بیشتری به این تعهدنامه وارد شدند که امروز تعدادشان به بیش از 150 نفر می رسد. افراد معروفی از جمله مارک زاکربرگ بنیانگذار فیسبوک نیز عضو این تعهدنامه شده اند.
وارن بافت اخیرا و در سن 85 سالگی وارد قراردادهای تجاری بیشتری شده است. از جمله این سرمایه گذاری ها می توان به توافق 143 میلیادری به شرکت Uniliver و قرارداد او با دارا خوسروشاهی برای سرمایه گذاری 3 میلیارد دلاری در شرکت اوبر اشاره کرد.
سرمایه گذاری های وارن بافت همیشه برای او و شرکتش سودآوری های بلند مدتی داشته است، اما بعد از 14 سال او برای اولین در یکی از سرمایه گذاری هایش ضرر کرد. پس از طوفان های هاروی و ماریا در امریکا که 100 میلیارد دلار خسارت وارد کرد شرکت بیمه او برای اولین بار در 14 سال با زیان روبرو شد.
آیا وارن بافت قصد بازنشستگی دارد
در ژانویه سال 2017 او به دو نفر از مدیران شرکت خود ارتقای شغلی داد. یکی از آنها گِرگ ابل و دیگری آجیت جین هستند. ابل بعنوان قائم مقام مدیر عامل در امور غیر بیمه ای شرکت و جین بعنوان قائم مقام مدیر عامل در امور بیمه ای شرکت شروع به فعالیت کرده اند. وارن بافت خودش می گوید که این قسمتی از حرکت به سمت بازنشستگی و جانشینی او است.
مرتبط : ۵ قانون طلایی از میلیاردر خود ساخته وارن بافت