GDP چیست ؟ چگونه تولید ناخالص داخلی بر فارکس تاثیر میگذارد ؟

GDP چیست ؟ چگونه تولید ناخالص داخلی بر فارکس تاثیر میگذارد ؟

اگر نگاهی به تقویم اقتصادی فارکس کرده باشید حتما با نام یکی از رویدادهای مهم اقتصادی به نام تولید ناخالص داخلی یا GDP آشنا هستید. اما آیا باید به عنوان یک معامله گر فارکس به تولید ناخالص داخلی اهمیت دهید؟ آیا این شاخص اقتصادی بر استراتژی معاملاتی شما تأثیر می گذارد؟ پاسخ کوتاه به این سوالات بله است. ما در اینجا به این سئوالات بطور مفصل پاسخ میدهیم و به شما میگوییم که GDP چیست و چگونه تولید ناخالص داخلی بر معاملات فارکس تاثیر میگذارد.

GDP چیست ؟

تولید ناخالص داخلی (GDP) که در سال 1934 توسط سیمون کوزنتس معرفی شد، خروجی و تولید خدمات و محصولات نهایی را در اقتصاد یک کشور اندازه گیری می کند. معمولاً تولید ناخالص داخلی در سه دوره زمانی مختلف اندازه گیری می شود: ماهانه، فصلی و سالانه. این امر اقتصاددانان و معامله گران فارکس را قادر می سازد تا تصویر دقیقی از سلامت کلی اقتصاد یک کشور و ارز آن کشور به دست آورند.

به نقل از DailyFX، رویکردهای زیادی برای محاسبه GDP وجود دارد، با این حال، دفتر تحلیل اقتصادی ایالات متحده از “رویکرد هزینه” با استفاده از فرمول استفاده می کند:

تولید ناخالص داخلی = مصرف (C) + سرمایه گذاری (I) + مخارج دولت (G) + (صادرات (X) – واردات (M))

GDP = Consumption (C) + Investment (I) + Government Spending (G) + (Exports (X) – Imports (M))

در واقع ارزش کلی کالاها و خدمات تولید شده در یک کشور در یک دوره معین به عنوان تولید ناخالص داخلی نامیده می شود. GDP یکی از دقیق ترین و پر استفاده ترین شاخص های فاندامنتال اقتصادی است که توسط معامله گران و اقتصاددانان رصد میشود.

تولید ناخالص داخلی به ما اطلاع می دهد که آیا اقتصاد یک کشور با افزایش تولید کالاها و خدمات در حال رشد است یا با تولید کمتر نسبت به دوره های قبل در حال نزول است.

همچنین به ما اطلاع می دهد که چگونه تولید ناخالص داخلی یک کشور با اقتصاد کشورهای دیگر در سراسر جهان مقایسه می شود.

تولید ناخالص داخلی یک کشور شامل مخارج و تولیدات خصوصی و دولتی است. هزینه های دولت، مصرف شرکت ها و مصرف کنندگان، سرمایه گذاری و صادرات خالص همه در این ارقام گنجانده شده است.

بخوانید: تحلیل فاندامنتال فارکس | اصول فاندامنتال بازار فارکس

چه چیزی گزارش GDP را تشکیل می دهد؟

همانطور که قبلا ذکر شد، تولید ناخالص داخلی نشان دهنده ارزش کل همه کالاها و خدماتی است که در یک دوره زمانی خاص تولید می شوند. در کشور امریکا، GDP از این 4 مشخصه تشکیل میشود:

صادرات خالص: کل صادرات، بدون احتساب کل واردات. هر چه این عدد بیشتر باشد، اقتصاد بهره وری بیشتری دارد.

مصرف: مخارج مصرفی خانوار، مانند غذا، اجاره، سوخت و مخارج شخصی.

سرمایه گذاری: مخارج تجاری، مانند تجهیزات جدید، کارخانه ها و سرمایه گذاری خانوار در املاک.

مخارج و هزینه های دولت: کل مخارج دولت، از جمله مواردی مانند هزینه های دفاعی، حقوق کارکنان و برنامه های اجتماعی.

مجموع کل و نهایی این اعداد، تولید ناخالص داخلی ایالات متحده است، و سپس می توان آن را با تولید ناخالص داخلی یک سال دیگر مقایسه کرد تا درصدی از رشد (یا کاهش) را در آن دوره زمانی مشاهده کرد.

چرا GDP مهم است؟

GDP یا تولید ناخالص داخلی یک شاخص کلیدی برای توسعه، سلامت و اندازه اقتصاد یک کشور است و تأثیر قابل توجهی بر بازارهای مالی بخصوص بازار فارکس دارد. نرخ رشد در اقتصاد بر شرایط شرکت ها، سرمایه گذاری ها و اینکه آیا کارمندان می توانند کار پیدا کنند یا نه، تاثیر می گذارد.

تولید ناخالص داخلی

وقتی تولید ناخالص داخلی افزایش می یابد، گفته می شود که اقتصاد خوب است. همانطور که شرکت‌ها کارمندان بیشتری را جذب می‌کنند، پیش‌بینی می‌شود که اشتغال افزایش یابد، که به این معنی است که افراد پول بیشتری برای خرج کردن خواهند داشت. این به نوبه خود، کسب و کار اضافی ایجاد می کند و چرخه را تداوم می بخشد.

وقتی اقتصاد کوچک یا منقبض می شود، شرکت ها تولید و توسعه را کاهش می دهند و کارمندان اخراج می شوند. وقتی تولید ناخالص داخلی به اندازه کافی سریع رشد نمی کند به چرخه اقتصادی راکد یا منفی دامن می زند. در چنین شرایطس دولت ها و کسب و کارها برای توسعه و استخدام کارگران بیشتر تشویق نمی شوند.

زمانیکه برای نرخ بهره، مالیات و سیاست های تجاری تصمیم گیری میشود، سیاست گذاران تولید ناخالص داخلی را در نظر خواهند گرفت.

سیاستگذاران ممکن است با ردیابی تحولات نرخ رشد کلی، نرخ بیکاری و نرخ تورم ارزیابی کنند که آیا موضع سیاست پولی فعلی با هدف اولیه و بلند مدت سازگاری دارد یا خیر.

چگونه تولید ناخالص داخلی بر بازار فارکس تأثیر می گذارد؟

به نقل از the5ers، انتشار داده‌های اقتصادی، به‌ویژه آن‌هایی که دارای اهمیت حیاتی هستند مانند GDP، برای معامله‌گران فارکس بسیار مهم است. یکی از دلایلی که باید تقویم اقتصادی فارکس سایت تجارت آفرین را بصورت روزانه بررسی کرد آگاهی از چنین رویدادهای اقتصادی کلان است.

گزارش تولید ناخالص داخلی به عنوان یک رویداد سطح 1 طبقه بندی می شود، به این معنی که تأثیر قابل توجهی برروی بازار دارد. هنگامی که یک گزارش GDP منتشر می شود، بازارها تمایل به حرکت قابل توجهی دارند و نوسانات بر اساس میزان تفاوت نتیجه واقعی با پیش بینی های پیش بینی شده افزایش می یابد.

هنگامی که یک گزارش GDP منتشر می شود، بازارها تمایل به حرکت قابل توجهی دارند و نوسانات بر اساس میزان تفاوت نتیجه واقعی با پیش بینی های پیش بینی شده افزایش می یابد.

گزارش تولید ناخالص داخلی همیشه تاثیر یکسانی بر روی یک ارز یا یک جفت ارز نمیگذارد. بنابراین انتظار نداشته باشید که بازارها هر بار که گزارش تولید ناخالص داخلی از انتظارات فراتر می رود یا کمتر از آن است، واکنش مشابهی نشان دهند.

تولید ناخالص داخلی همانطور که نشان‌دهنده انبساط در یک اقتصاد مولد است، نشان‌دهنده کاهش در یک اقتصاد در حال نزول است. در نتیجه، اگر یک معامله گر فارکس هستید، باید به دنبال تولید ناخالص داخلی یا نرخ رشد بیشتر باشید، به این امید که نرخ های بهره از آن پیروی کنند.

وقتی یک اقتصاد با سرعتی سالم رشد می‌کند، مزیت‌ها به سمت مصرف‌کنندگان سرازیر می‌شود و شانس افزایش هزینه‌ها و توسعه بازار را افزایش می‌دهد. در نتیجه، هزینه‌های بیشتر منجر به قیمت‌های بالاتر می‌شود که بانک‌های مرکزی سعی می‌کنند با افزایش نرخ بهره آن را کنترل کنند.

یک نکته کلیدی که باید در اینجا اضافه کرد این حقیقت است که رشد مثبت همیشه برای یک اقتصاد مفید است. بنابراین، به عنوان یک معامله گر، به جای تمرکز بر یک داده مشخص، باید به ارقام و روند تاریخی تولید ناخالص داخلی بصورت گسترده تر نگاه کنید.

واکنش بازار فارکس به نرخ اعلامی تولید ناخالص داخی

بازار فارکس سه واکنش اساسی به نرخ اعلامی GDP میگذارد که شما باید به عنوان یک معامله گر فارکس آنها را بدانید:

میزان GDP کمتر از حد انتظار

اگر رقم GDP کمتر از حد پیش‌بینی‌شده باشد، معامله‌گران احتمال بیشتری دارند که فروش آن واحد پول خاص را نسبت به سایر ارزها مشاهده کنند.

GDP در تقویم اقتصادی فارکس
تغییر نرخ GDP در تقویم اقتصادی فارکس مربوط به ایالات متحده امریکا

به عنوان مثال، در مورد ایالات متحده  آمریکا، کاهش نرخ تولید ناخالص داخلی نشان دهنده رکود اقتصادی، کاهش احتمال افزایش نرخ بهره، کاهش جذابیت یا ارزش کلی دلار و دارایی های مبتنی بر دلار امریکا است.

هر چه یک رقم تولید ناخالص داخلی کمتر از انتظارات باشد، ارزش پول کمتر می شود.

میزان GDP مورد انتظار

اعداد تولید ناخالص داخلی که مطابق با انتظارات هستند نیاز به توجه بیشتری از سوی یک معامله گر فارکس دارند. ابتدا، معامله‌گر باید عدد فعلی را با داده‌های سه ماهه یا سال قبل مقایسه کند تا موقعیت اقتصادی ارز را بهتر درک کند.

در نتیجه، حرکت قیمت احتمالاً مختلط خواهد بود، زیرا بازار به زمان نیاز دارد تا وضعیت و مشخصات گزارش را مشخص کند. همچنین داده های ارزی که میخواهید آن را در مقابل ارز اول معامله کنید اهمیت بالاتری پیدا میکند.

میزان GDP بالاتر از حد انتظار

ارقام بالاتر از حد انتظار تولید ناخالص داخلی تقریباً مطمئناً ارز آن کشور را نسبت به سایر ارزها تقویت می کند.

برای مثال، نرخ تولید ناخالص داخلی بیشتر در ژاپن، به نفع ین ژاپن خواهد بود و باعث افزایش ارزش آن در برابر سایر ارزها می شود. هر چه رشد تولید ناخالص داخلی قوی تر باشد، ارزش ین ژاپن نیز بیشتر می شود.

نمونه اثرات تولید ناخالص داخلی

بیایید با یک مثال نشان دهیم که چگونه بازار فارکس به تغییرات GDP واکنش نشان میدهد:

دفتر تحلیل اقتصادی ایالات متحده نتایج تولید ناخالص داخلی سه ماهه چهارم این کشور را در 27 ژانویه منتشر کرد. در سه ماهه چهارم سال 2022 با نرخ سالانه 6.9 درصد افزایش داشت.

تاثیر GDP بر معاملات فارکس

اکنون در نمودار زیر می بینید که پس از انتشار گزارش روند نزولی وجود داشته است. این به این دلیل است که این گزارش به عنوان شاخصی برای یک دلار قوی تر توسط سرمایه گذاران در نظر گرفته شد و از این رو ما افت یورو/دلار آمریکا را داشتیم.

سخن پایانی

هر معامله گر فعالی ملزم به پردازش گزارش های اقتصادی زیادی در طول سال مالی خواهد بود. در حالی که اکثر رویدادهای اقتصادی دارای اهمیت هستند، GDP مسلماً محوری ترین آنها است. با انعکاس قدرت و ثبات اقتصادی هر کشوری، می تواند به شدت بر بازار فارکس در هر دو جهت تأثیر بگذارد. به زبان ساده، وقتی گزارش تولید ناخالص داخلی منتشر شد، باید به آن توجه ویژه ای نمایید.


GDP چیست ؟ چگونه تولید ناخالص داخلی بر فارکس تاثیر میگذارد ؟


تجارت آفرین فارکس

دیدگاهتان را بنویسید