مفهوم نرخ بهره و تاثیر آن بر ارزش پول ملی و معاملات فارکس

مفهوم نرخ بهره و تاثیر آن بر ارزش پول ملی و معاملات فارکس

اگر تمام فاکتورهای اقتصادی ثابت بمانند، افزایش نرخ بهره در یک کشور باعث افزایش ارزش پول ملی آن کشور در مقابل ارزش پول دیگر کشورهایی که نرخ بهره پایین تری دارند می شود. با این وجود چنین محاسبه ساده ای اغلب در بازارهای مالی مانند فارکس به ندرت انجام می گیرد.

با وجود اینکه نرخ بهره یا Interest Rate می تواند عامل بسیار مهمی در میزان ارزش پول ملی و نرخ مبادله ارز باشد، ولی نرخ نهایی برابری ارزش ارز یک کشور با ارزی دیگر، نتیجه تاثیر عناصر بسیار زیادی است که در مجموع بیانگر وضعیت مالی و اقتصادی یک کشور در مقابل کشوری دیگر است.

مفهوم نرخ بهره

به بیان ساده نرخ بهره، درصد پولی است که شما در هنگام قرض گرفتن پول یا وام، باید اضافه بر آنچکه دریافت کردید، پرداخت نمایید. این میزان به صورت درصد نشان داده می شود. بنابراین اگر شما پولی را از بانک قرض یا وام می گیرید باید بر مبنای نرخ بهره، در هنگام بازپرداخت پول مبلغ بیشتری را به قرض دهنده یا وام دهنده پرداخت کنید.

نرخ بهره توسط بانک های مرکزی اعلام می شود.

عناصر تاثیر گذار برروی نرخ یک ارز

به طور تئوریک و کلی، نرخ بهره بالاتر، باعث افزایش ارزش پول یک کشور می شود. نرخ بالاتر سبب جذب سرمایه های خارجی، افزایش تقاضا و افزایش ارزش یک ارز می شود.

همچنین عکس این معادله نیز صادق است. یعنی پایین بودن این نرخ معمولا جذابیت بازار را برای سرمایه گذاران خارجی کم می کند و باعث کاهش ارزش ارز ملی آن کشور می شود.

مرتبط: ۵ محرک اصلی بازار فارکس

این معادله خطی ساده ، با ظهور عوامل تاثیر گذار دیگر بر ارزش واحد پول یک کشور پیچیده می شود. یکی از عوامل پیچیده موثر بر ارزش یک ارز، رابطه منطقی موجود بین نرخ بهره و تورم است. اگر یک کشور بتواند تعادل مناسبی بین افزایش نرخ بهره بدون تاثیر گذاری برروی تورم بوجود بیاورد، احتمال افزایش ارزش پول آن کشور در مقابل ارزهای دیگر بیشتر می باشد.

نرخ بهره به تنهایی نمی تواند ارزش یا نرخ یک ارز را مشخص نماید. دو عامل مهم دیگر یعنی عوامل سیاسی و ثبات اقتصادی و در کنار آنها تقاضای خارجی برای کالاها و خدمات یک کشور نقش مهمی را در ارزش پول ملی آن کشور بازی می کند. عواملی از جمله تراز تجاری و توازن بین واردات و صادرات می توانند نقش تعیین کننده ای در نرخ ارز داشته باشند. هر چقدر میزان تقاضا برای کالاها و خدمات یک کشور بیشتر باشد یعنی تقاضا برای پول ملی آن کشور بیشتر است.

مرتبط: اخبار فاکس – سایت های خبری فارکس

اعداد و ارقام دیگری مانند تولید ناخالص داخلی (GDP) در تحلیل نرخ ارز یک کشور تاثیر گذار هستند. همچنین یکی دیگر از عوامل موثر بر نرخ ارز یک کشور میزان بدهی های خارجی آن می باشد. میزان بالای بدهی ها در بلند مدت منجر به افزایش نرخ تورم و در انتها می تواند منجر به کاهش رسمی نرخ ارز یک کشور شود. البته در کوتاه مدت میزان بدهی های بالای یک کشور قابل مدیریت است.

عوامل سیاسی، اقتصادی و ارزیابی نرخ ارز

شرایط سیاسی و ثبات اقتصادی نقش پررنگی را در ارزش یک ارز در مقابل دیگر ارزها بازی می کنند. یک مثال بارز شرایط سیاسی و ثبات اقتصادی ایالات متحده امریکا در مقابل دیگر کشورهاست. با وجود اینکه میزان بدهی کشور امریکا بسیار بالاست و فدرال ریزرو نرخ بهره را در حدود صفر نگاه می دارد، ارزش دلار امریکا همچنان ثابت است. دلیل اصلی اینکه دلار امریکا با وجود این شرایط، ارزش بالاتری نسبت به ارز خیلی از دیگر کشورها دارد این است که دلار ارز ذخیره بیشتر کشورهای دنیا است. شرایط سیاسی و ثبات اقتصادی امریکا باعث چنین تصمیمی توسط دیگر کشورها شده است.

همچنین دلار امریکا بعنوان یک پناهگاه امن در دنیای اقتصاد شناخته می شود. این عامل از دیگر عوامل اقتصادی مانند نرخ بهره، تورم و غیره مهمتر است.

مرتبط : لیست واحد پول کشورهای مختلف و نماد بین المللی آنها

خلاصه

  • نرخ بهره بالاتر در یک کشور باعث افزایش نرخ ارز آن کشور در مقابل ارزهای دیگر می شود.
  • شرایط سیاسی و ثبات اقتصادی در کنار میزان تقاضای خارجی برای کالا و خدمات فاکتورهای اصلی در ارزش پول ملی یک کشور هستند.

دانستن تاثیر نرخ بهره برروی نرخ ارز یک کشور برای افرادی که در بازار فارکس و دیگر بازارهای بین المللی فعالیت دارند بسیار حائز اهمیت است. اغلب تغییرات این نرخ برروی ارزش جفت ارزهای فارکس تاثیر می گذارد.

ما را در آپارات دنبال کنید : کانال تجارت آفرین در آپارات

مرتبط : تحلیل بنیادی چیست ؟ کاربرد تحلیل فاندامنتال در بازارهای مالی


   مفهوم نرخ بهره و تاثیر آن بر ارزش پول ملی و معاملات فارکس


تجارت آفرین فارکس

2 دیدگاه

  • سلام و درود بر شما
    مطالب بسیار عالی و روان هستند
    لطفا در خصوص کلیه اخبار مهم در بازار فارکس مطالب بیشتری قرار دهید
    با تشکر از مدیریت خوب سایت

دیدگاهتان را بنویسید