فارکسآموزشیانگیزشیدرآمد اینترنتی

5 محرک اصلی بازار فارکس | از نرخ بهره تا آپشن ها

عوامل مختلفی باعث تغییر در بازار فارکس می‌شوند که هر کدام از این اخبار و رویدادها تاثیر بخصوصی برروی قیمت‌ها و روندها میگذارند. در این مقاله می‌‌خواهیم شما را با 5 محرک اصلی بازار فارکس که بیشترین اثر را برروی معاملات میگذارند آشنا کنیم. این عوامل عوامل خرد و کلانی هستند که در هنگام ترید‌کردن باید آنها را مدنظر داشته باشید.

 مبحث شماره 3 از بخش تحلیل فاندامنتال مجموعه کامل آموزش فارکس

1 – نرخ بهره بانک مرکزی

در سطح کلان، هیچ محرکی قوی‌تر از تصمیمات بانک‌های مرکزی و تصمیمی که آنها در مورد نرخ بهره می‌گیرند وجود ندارد. به طور کلی، اگر بانک مرکزی نرخ بهره را افزایش دهد به این معنی است که اقتصاد آنها در حال رشد است و درباره آینده خوش‌بین هستند. در نقطه مقابل اگر نرخ بهره را کاهش دهند یعنی سیگنالی به بازار می‌دهند که اقتصاد آنها در شرایط سختی قرار دارد و درباره آینده چندان خوش‌بین نیستند. شاید این تصویری که در اینجا پیش می‌آید خیلی ساده بنظر برسد ولی این راهی است که معمولا بانک‌های مرکزی به تغییرات اقتصادی پاسخ می‌دهند.

اما پیچیدگی زمانی بوجود میاید که تریدرها سعی در پیش‌بینی تصمیم بانک مرکزی میکنند. اگر آنها پیش‌بینی کنند که بانک مرکزی در جلسه ماهانه خود تصمیم به افزایش نرخ بهره دارد قبل از اعلام بانک مرکزی شروع به خرید آن ارز می‌کنند و همچنین درنقطه مقابل شروع به فروش آن ارز می‌کنند.

از زمان بحران اقتصادی سال 2008 (لینک ویکی پدیا) اغلب بانک‌های مرکزی مهم دنیا، سیاست‌هایی را اجرا میکنند که ارتباطات بهتری با بازار داشته باشند و سیگنال‌های دقیق‌تری از تصمیمان آینده خود را مخابره کنند. اگر یک بانک مرکزی اعلام کند که قصد افزایش نرخ بهره را در آینده نزدیک دارد، شاید زمان خوبی برای خرید آن ارز باشد. نرخ بهره یکی از 5 محرک اصلی بازار فارکس است.

مرتبط : نحوه ورود به فارکس | ثبت نام در فارکس چگونه است

2 – مداخله بانک مرکزی

گاهی اتفاق می‌افتد که ارزش ارز یک کشور می‌تواند صدمات شدیدی به اقتصاد آن وارد کند که در اینصورت بانک مرکزی تصمیم به مداخله مستقیم برای تاثیر گذاشتن در بازار می‌کند. مداخله بانکهای مرکزی یکی دیگر از 5 محرک اصلی بازار فارکس است.

برای مثال کشوری مانند ژاپن که اقتصادش تا حد زیادی متکی بر صادرات است علاقه‌ای به این ندارد که ارزش پولش چندان افزایش یابد. شاید مثال زیر بتواند موضوع را بیشتر برای شما روشن کند.

مرتبط : لیست واحد پول کشورهای مختلف و نماد بین المللی آنها

همانگونه که می‌بینید صادر کنندگان در ژاپن ترجیح می‌دهند که نرخ برابری ین به دلار امریکا 120 باشد نه 80 زیرا در این صورت آنها می‌توانند سود بیشتری کسب کنند. درغیر اینصورت آنها باید قیمت‌های فروش خود را افزایش دهند که منجر به کاهش میزان فروش خواهد شد.

برای مقابله با افزایش ارزش پول ملی، بانک مرکزی می‌تواند اقداماتی از جمله افزایش میزان پول ملی را در دستورکار قرار دهد.

دخالت بانک مرکزی در بازار می‌تواند چالش برانگیز باشد، زیرا برخلاف تغییرات نرخ بهره، این دخالت ها و تصمیمات برای عموم مردم منتشر نخواهد شد و تنها پس از اجرایی شدن بازار از آنها مطلع می‌شود.

3 – آپشن‌ها

اغلب حجم آپشن‌های معامله شده در فارکس برای اهداف تجارت بین‌الملل می‌باشد. زیرا تجارت‌ها برای مصون ماندن از تغییرات قیمت ارز از آپشن‌ها استفاده می‌کنند. با این وجود حجم فعالیت‌های تریدینگ و نوسان گیری نیز همواره در حال افزایش است.

مرتبط : باینری آپشن چیست ؟ آیا فعالیت در بازار آپشن سود آور است ؟

یکی از انواع معاملات آپشن معامله Double No Touch یا DNT است که در بازار فارکس بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع آپشن‌ها معمولا اغلب برروی اعداد رند در جفت ارزهای متداولی مانند EUR/USD یا USD/JPY انجام می‌شود و اغلب توسط معامله‌گرانی صورت می‌گیرد که معاملات کوتاه مدت انجام می‌دهند. اگر یک جفت ارز کمی حرکت کند و نزدیک به قیمت‌های رند روانی شود، گاهی از آن گذر میکند و به سرعت دوباره به آن بازمی‌گردد. در مواقع دیگری نیز، بازار به این قیمت نزدیک شده ولی هرگز آن قیمت را لمس نمی‌کند و قبل از رسیدن به آن بازگشت می‌کند. آپشن ها یکی دیگر از 5 محرک اصلی بازار فارکس هستند.

4 – ترس و طمع 

ترس و طمع تاثیر یه هم پیوسته و مستقیمی برروی بازار دارند. اگرچه شناسایی تاثیر این عوامل روانی تا قبل تاثیرگذاشتن برروی بازار بسیار مشکل است، ولی باید از این عوامل چالش در هنگام معامله مطلع بود.

مرتبط : مدیریت احساسات در تریدینگ و معامله کردن

از یک طرف طمع باعث ورود به بازاری بسیار پرریسک و در حال تورم می‌شود و از طرف دیگر ترس مانع از ورود به بازاری درحال نزول و در نهایت باعث رکودی بزرگ می‌شود.

در نمونه دهه 1920 میلادی، تمام معامله‌گران وال استریت کاری به جز خرید انجام نمی‌دادند. آنها فکر می‌کردند که قیمت سهام بدون درنظر گرفتن عوامل بنیادی برای همیشه بالا خواهند رفت. سرانجام سه‌شنبه سیاه از راه رسید و طمع معامله گران تبدیل به ترس شد و منجر به بحران اقتصادی و رکود بزرگ دهه 1920 شد که تا سالیان سال دامن اقتصاد دنیا را گرفته بود.

5 – اخبار

آخرین عامل از 5 محرک اصلی بازار فارکس اخبار میباشد. هم اخباری که انتظار شنیده شدنش میرود و هم اخبار غیر منتظره می‌تواند بازار را در یک جهت تغییر دهد. یک معامله‌گر می‌تواند برای اخبار متداول خود را آماده کند و تریدهای خود را منتاسب با آن برنامه‌ریزی نماید، اما اخبار غیرمنتظره معمولا باعث غافلگیری می‌شود و تنها کاری که شما بعنوان یک معامله‌گر می‌توانید از قبل انجام دهید مدیریت سرمایه و ریسک است. 

اخبار مهم فارکس

مرتبط : ۵ رویداد و اخبار مهم فارکس که باید آنها را همواره دنبال کنید

نکته‌ای که باید در مورد اخبار به آن توجه کنید این است که همه خبرها باعث تغییرات و نوسانات در بازار نمی‌شوند. تریدرهای با تجربه می‌توانند تشخصی دهید که چه اخباری می‌تواند تاثیر روی بازار بگذارد و چه اخباری بدون اینکه تغییراتی در بازار ایجاد کند به دست فراموشی سپرده می‌شود.

مرتبط : بهترین سایت های خبری برای انجام بهینه معاملات فارکس – اخبار فارکس

این مطلب آموزش بخشی از سری آموزش های رایگان آموزش فارکس است.
مبحث شماره 3 از بخش تحلیل فاندامنتال مجموعه کامل آموزش فارکس
مبحث قبلی: چه عواملی باعث نوسان در فارکس می شود | پرنوسان ترین جفت ارزها
مبحث بعدی: مهمترین شاخص ها در تقویم اقتصادی فارکس و میزان تاثیر آنها

forex learning package

مجموعه کامل آموزش فارکس از صفر تا صد (رایگان)

سری آموزش کامل فارکس از مبتدی تا پیشرفته و مباحث تکمیلی شامل بیش از 120 مبحث و ساعت ها ویدیوی آموزشی

مجموعه آموزش کامل فارکس
tejarat afarin logo

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *