در دنیای پرتلاطم فارکس و معاملات آنلاین جفت ارزها، رویدادهای متعددی از تمام نقاط دنیا می تواند برروی بازار تاثیر بگذارد. اما برخی از این اخبار از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. آگاهی معاملهگران از این رویدادها و اخبار فارکس، جهت افزایش شانس موفقیت آنها در معاملات لازم است. مطلع بودن از این رویداد و اخبار مهم فارکس باعث موفقیت تریدرها و سرمایه گذاران در بلند مدت خواهد شد.
مبحث شماره 2 از بخش مرتبط به اخبار مجموعه کامل آموزش فارکس
آشنایی با الگوهای چارت و تحلیل تکنیکال می توانند بسیار سودآور باشند ولی شما باید همیشه از رویدادها و فاندامنتال بازار نیز اطلاع داشته باشید. زیرا در نهایت موارد بنیادی و فاندامنتال هستند که جهت بازار را مشخص میکند. در اینجا ما به پنج رویداد و اخبار مهم فارکس اشاره می کنیم که هر معاملهگری باید از آنها اطلاع داشته باشد و آنها را همواره دنبال کند. همچنین با مطالعه مقاله اصول تحلیل فاندامنتال فارکس با مهمترین عوامل بنیادی تاثیرگذار بر این بازار نیز آشنا شوید.
مرتبط : بهترین سایت های خبری برای انجام بهینه معاملات فارکس – اخبار فارکس
نرخ بهره بانک مرکزی
هر ماه بانک های مرکزی اقتصادهای بزرگ برای تصمیم گیری در مورد نرخ بهره کشور خود جمع میشوند و در مورد آن تصمیم گیری می کنند. تصمیمی که آنها می گیرند این است که آیا باید نرخ بهره را ثابت نگه دارند و یا اینکه انها را بالا یا پایین بیاورند. نتیجه این تصمیم گیری میتواند برای معاملهگران و سرمایهگذاران بسیار حائز اهمیت باشد.
اگر بانک مرکز تصمیم به افزایش نرخ بهره بگیرد، یعنی باید منتظر بازاری صعودی برای ارز آن کشور بود و در صورت کاهش نرخ بهره، آن ارز بازاری نزولی را در پیش خواهد گرفت. اگر بانک مرکزی تصمیم به ثابت نگه داشتن نرخ بهره بگیرد، شرایط اقتصادی که در آن جلسه مورد بحث قرار میگیرد و حتی لحنی که با آن در مورد مسائل اقتصادی و پولی صحبت میشود میتواند در بازار تاثیر بگذارد.
نه تنها میزان نرخ بهره بلکه سیاستهایی که بانک مرکزی در جلسات خود برای راهبرد اقتصاد یک کشور ارائه می دهد و نگاه آنها به آینده اقتصادی می تواند تغییرات عمده ای روی قیمتها و روندها بگذارند. گاهی شما می توانید بهترین تریدهای خود را در هنگام این تصمیم گیریها انجام دهید.
مرتبط : بزرگترین بازارهای بورس در دنیا
تولید ناخالص داخلی – GDP
از اخبار مهم فارکس می تواند به اعلام GDP یک کشور اشاره کرد. تولید ناخالص داخلی یکی از شاخص های مهم برای سلامت اقتصاد یک کشور است. بانک های مرکزی اغلب توقع دارند که میزان تولید ناخالص داخلی کشورشان افزایش پیدا کند و اقتصاددانان اهمیت ویژه ای به این شاخص اقتصادی میدهند.
زمانیکه GDP اعلام شده کمتر میزان توقعات بازار باشد، ارزش ارز آن کشور کم میشود و چنانچه GDP بالای انتظارات باشد ارزش آن ارز افزایش پیدا می کند. زمانیکه تولید ناخالص داخلی یک کشور اعلام میشود، معامله گران زیادی مشتاقانه آن را رصد می کنند و برمبنای آن تصمیم معاملاتی خود را میگیرند.
مرتبط : بهترین بروکرهای فارکس – بررسی بروکرهای برتر فارکس در سال 2023
شاخص قیمت مصرف کننده – CPI
شاخص قیمت مصرف کننده یا CPI یکی از ابزارهای مهم برای اندازه گیری تورم یک کشور است. این شاخص اطلاعاتی تاریخی درباره میانگین قیمت پرداخت شده توسط مصرف کنندگان برای سبد کالاهای اساسی را نشان میدهد. با بررسی آنها میتوان متوجه شد که آیا قیمت کالاها در این بازه زمانی افزایش داشته یا کاهش داشته است.
بانکهای مرکزی این دادهها را به طور دقیق بررسی می کنند و آنها را مبنای تصمیمات پولی و اقتصادی آینده خود قرار میدهند. برای مثال اگر تورم بیشتر از سطح پیش بینی شده باشد و در حال حرکت به خارج میزان برنامه ریزی شده باشد، افزایش نرخ بهره می تواند آن را خنثی کند.
نرخ بیکاری
نرخ بیکاری در یک کشور یکی از شاخصهای مهم برای نشان داده سلامت اقتصادی آن است. افزایش کار در یک کشور باعث میشود که بانک مرکزی تصمیمی برای موازنه کردن تورم و میزان افزایش کار بگیرد که می تواند تاثیر زیادی برروی روند حرکت ارزها داشته باشد.
درکنار نرخ بهره، دو تا از شاخص های مهم کار عبارتند از US ADP و NFP که هرماه منتشر میشوند. این رویدادها و اخبار فارکس می توانند تاثیر بسزایی برروی معاملات بگذارند و معامله گران نیاز دارند که هر ماه آنها را پیگیری نمایند.
جلسه کمیته بازار آزاد فدرال یا FOMC
باوجود اینکه جلسات و گردهمایی های بانک های مرکزی مهمترین جلسه پولی و اقتصادی بشمار میرود ولی جلسه America’s Federal Open Market Committee یا کمیته بازار آزاد فدرال نیز از آنجاییکه دلار امریکا درحال حاضر پشتوانه ارز جهانی محسوب می شود بسیار حائز اهمیت است.
این کمیته هر ماه بمنظور تعیین نرخها و توضیح درباره شرایط اقتصادی و اثربخشی سیاست پولی امریکا،انتظارات از شرایط اقتصادی در آینده، سیاست های پولی و دیگر مسائل پولی و اقتصادی یک بیانیه رسمی میدهد که مورد توجه بسیاری از فعالان در این حوزه و فعالان بازار فارکس قرار میگیرد. در پایان جلسه این کمیته رای گیری برای تغییر نرخ بهره صورت میگیرد.
بیشتر بخوانید: چگونه بانک های مرکزی بر بازار فارکس تاثیر میگذارند
بیانیه منتشر شده توسط معاملهگرانی که به دنبال سرنخهایی درباره تصمیمات آتی بانک مرکزی هستند مورد بررسی قرار میگیرد. جملات و موارد نهچندان پراهمیت در این بیانیه میتواند تاثیر زیادی برروی بازار بگذارد.
جلسات بانکهای مرکزی یکی از مهمترین مواردی است که باید مورد پیگیری فعالان بازار فارکس قرار گیرد، زیرا میتوان در این جلسات از سیاستهای پولی این سازمان مطلع شد.
فراموش نکنید که اخبارفارکس و شاخصهای اقتصادی به خودی خود شاید معنی مشخصی نداشته باشند، بلکه انتظارات بازار از اخبار و رویدادها است که به آنها معنی میدهد. برای مثال اگر رشد GPT 3% باشد و بازار انتظار باشد که در نرخ رشد به 3.1% تغییر کند وچنین اتفاقی هم رخ دهد، تاثیر چندانی در بازار نخواهد گذاشت. زیرا انتظارات و پیشبینی بازار با تغییرات همسان بوده است.
اما اگر GDP در همان نقطه 3% ثابت بماند باعث نزول بازار میشود. بنابراین شما می توانید با پیگیری تقویم اقتصادی فارکس و تنظیم برای هشدار برای این اخبار و رویدادها، خود را برای تغییرات ناگهانی بازار آماده کنید و همچنین از این تغییرات سود کسب کنید.
مرتبط : آموزش کامل تصویری تحلیل تکنیکال، بهترین استراتژی تحلیل تکنیکال از صفر تا صد
این مطلب آموزش بخشی از سری آموزش های رایگان آموزش فارکس است.
مبحث شماره 2 از بخش مرتبط به اخبار مجموعه کامل آموزش فارکس
مبحث قبلی: چگونه اخبار فارکس را تحلیل کنیم | تحلیل اخبار فارکس
مبحث بعدی: بهترین سایت های خبری برای انجام بهینه معاملات فارکس – اخبار فارکس
مجموعه کامل آموزش فارکس از صفر تا صد (رایگان)
سری آموزش کامل فارکس از مبتدی تا پیشرفته و مباحث تکمیلی شامل بیش از 120 مبحث و ساعت ها ویدیوی آموزشی
مجموعه آموزش کامل فارکس
عالی
عالی و کار آمد