تحلیل فاندامنتال فارکس | عوامل بنیادی موثر بر معاملات
تحلیل فاندامنتال فارکس فرآیندی است که در آن تأثیر عوامل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در ارزش نسبی یک ارز شکسته می شود. از طریق شناسایی محرک های اصلی ارزش ذاتی یک ارز، معامله گران در فارکس می توانند تصمیمات معاملاتی آگاهانه ای اتخاذ کنند. در اینجا با اصول تحلیل فاندامنتال بازار فارکس آشنا میشوید.
مبحث شماره 1 از بخش تحلیل فاندامنتال مجموعه کامل آموزش فارکس
مهمترین عناصر فاندامنتال فارکس که بازار را به حرکت درآورد در کنار یکدیگر چیزی را تشکیل میدهند که ما آن را تحلیل فاندامنتال فارکس می نامیم. درک تأثیر این عوامل مهم به معامله گران کمک می کند تا تصمیم بگیرند که کدام موقعیت ها را در کدام بازارها باز کنند. بنابراین، هر معاملهگری باید عناصری را که در زیر توضیح داده شده است، مطالعه کند زیرا این عوامل به آنها در تعیین روند بازار کمک میکند.
در تحلیل فاندامنتال فارکس اغلب، وضعیت اقتصادی یک کشور عامل اصلی تعیین کننده نرخ ارز آن کشور در نظر گرفته می شود. با این حال، عوامل اقتصادی طیف وسیعی از موضوعات را در بر میگیرد. در زیر، مهمترین عناصر تحلیل فاندامنتال فارکس بررسی میشود. همچنین جوانب مهمی از وضعیت مالی یک کشور که بر ارزش پول آن در بازار فارکس تأثیر میگذارند، مورد بحث قرار میگیرد.
لازم به توضیح است که قبلا نیزبه برخی از این موارد در مقاله “5 رویداد و اخبار مهم فارکس” اشاره شده است. لذا برای تکمیل دانش خود از تحلیل فاندامنتال فارکس آن مبحث را نیز مطالعه نمایید.
مرتبط: چگونه در بازار فارکس معامله کنیم و حساب فارکس باز کنیم ؟
تورم – Inflation
به طور کلی، تورم نرخ حاصل از کاهش قدرت خرید یک ارز معین در یک دوره معین است. سطوح بالای تورم به این معنی است که یک ارز خاص به سرعت در حال از دست دادن ارزش خود است. در چنین شرایطی، قیمت کالاها و خدمات به شدت افزایش می یابد. این وضعیت زمانی اتفاق میافتد که مقدار زیادی از ارز یک کشور در گردش باشد و به دلیل عرضه بیش از حد، ارزش آن ارز کاهش میابد.
در هنگام تحلیل فاندامنتال فارکس باید به این نکته توجه داشته باشید که سرمایه گذاران عمدتاً جذب ارزهایی می شوند که نرخ تورم کمتری دارند. بنابراین مردم تمایل دارند ارز یک کشور را با نرخ تورم بالا بفروشند.
عنصر تورم از مهمترین عناصر فاندامنتال بازار فارکس است که مستقیم برروی نرخ برابری جفت ارزها تاثیر میگذارد. بنابراین در هنگام تصمیم گیری معاملاتی خود به این نرخ که توسط بانک های مرکزی اعلام میشود توجه داشته باشید.
تیپرینگ – Tapering
تیپرینگ یک اصطلاح مالی است که هر روز در معاملات فارکس با آن مواجه میشویم. این یک استراتژی پولی است که توسط فدرال رزرو برای کاهش مقدار پول در گردش استفاده می شود. این اصطلاح اشاره به حذف یا کاهش تسهیلات کمی بانک مرکزی برای تقویت اقتصاد و ارزش پول دارد.
وقتی صحبت از کاهش قیمت می شود، دولت سرعت خرید دارایی های خود از جمله اوراق وام مسکن و اوراق خزانه را کاهش داده است. کاهش حجم پول به کاهش تورم کمک می کند زیرا مقدار پول در گردش محدود می شود. تیپرینگ استراتژی مورد استفاده در یک اقتصاد قوی است که به کمک بانک مرکزی نیاز دارد.
در هنگام تحلیل فاندامنتال فارکس به این نکته توجه کنید که، زمانی که یک دولت یا بانک مرکزی شروع به کاهش نقدینگی در گردش کند، سرمایه گذاران به سمت خرید ارز آن کشور جذب می شوند، زیرا عرضه آن شروع به کاهش می کند.
نرخ اشتغال یا بیکاری – Employment Rates
نرخ اشتغال یا نرخ بیکاری یک عامل اقتصاد کلان است که سرمایه گذاران قبل از خرید یا فروش یک جفت ارز در بازار فارکس به آن توجه زیادی می کنند. در واقع نرخ اشتغال روشی برای اندازه گیری میانگین بهره وری یک کشور در یک دوره خاص است. به این معنی که زمانی که افراد بیشتری استخدام می شوند یا نرخ بیکاری کاهش میاید، افزایش بهره وری در داخل کشور را نوید میدهد. برای این منظور، هر کشوری نرخ اشتغال خود را به صورت دوره ای، ماهانه ماهانه یا فصلی، منتشر می کند، که آن را در تقویم اقتصادی فارکس میتوانید دنبال کنید.
معامله گران فارکس اغلب به گزارش NFP ایالات متحده که هر جمعه اول ماه منتشر می شود توجه قابل توجهی می کنند. NFP که مخفف عبارت Non-Farm Payrolls است، برای اندازه گیری تعداد کل کارگران تازه استخدام شده حقوق بگیر در ایالات متحده بجز کارمندان مزرعه، کارمندان خانوار خصوصی، کارمندان دولت و سایر سازمان های غیرانتفاعی استفاده می شود.
این گزارش برای اندازه گیری پیشرفت اقتصاد ایالات متحده با نشان دادن افزایش یا کاهش سرعت ایجاد شغل در کشور در پایان هر ماه منتشر می شود.
همانطور که انتظار می رود، برای تحلیل فاندامنتال فارکس، افزایش نرخ اشتغال با ایجاد مشاغل بیشتر به نفع اقتصاد است. در نتیجه، ارزش پول یک کشور در ازای آن افزایش خواهد یافت. در غیر این صورت نرخ بالای بیکاری ارزش پول کشور را کاهش می دهد.
تولید ناخالص داخلی – GDP
دادههای تولید ناخالص داخلی که هر سال با فاصله شش ماهه منتشر میشود، برای اندازهگیری کل کالاها و خدمات تولیدی یک کشور در دوره مذکور استفاده میشود. این داده ها در تحلیل فاندامنتال فارکس بسیار معم است زیرا اندازه اقتصاد یک کشور را نشان می دهد. نرخ رشد تولید ناخالص داخلی بالا به این معنی است که کشور بازدهی بالایی دارد و تقاضای فزاینده ای برای محصولات و خدمات آن وجود دارد. افزایش تولید کالاها و خدمات یک کشور باعث ایجاد تقاضا برای ارز کشور در بازار فارکس می شود.
یکی از مهمترین عوامل در تحلیل فاندامنتال فارکس میزان تولید ناخالص داخی کشورها و تغییرات GDP آنها است که باید مد نظر قرار گیرد.
نرخ بهره – Interest Rate
از دیگر عوامل تاثیر گذار در تحلیل فاندامنتال فارکس Interest Rate است. نرخ بهره به عنوان سود اضافی ای که سرمایه گذاران برای نگهداری یک ارز خاص برای مدت طولانی دریافت می کنند در نظر گرفته میشود. سرمایه گذاران تمایل دارند ارزهایی را بخرند که بازدهی بالایی به آنها ارائه می دهد. نرخ های بهره بالا به تقویت ارزش یک ارز و جذب سرمایه گذاران بیشتر کمک می کند.
به طور مشابه، نرخهای بهره بالا، پسانداز را تشویق میکند و از استقراض جلوگیری میکند. در نتیجه شهروندان برای کسب درآمد کار مولدتری انجام می دهند که نشانه خوبی برای اقتصاد است.
در تحلیل فاندامنتال فارکس تفاوت روبکرد بانک های مرکزی در یک بازه زمانی مشخص نسبت به نرخ بهره تاثیر بالایی در روند ارزهای کشورشان دارند.
بدهی/کسری تجاری – Debts/trade deficits
استقراض منظم از سایر کشورها ارزش پول کشور را کاهش می دهد. افزایش استقراض توسط یک دولت خاص حاکی از فعالیت کم تولیدی در کشور است که سرمایه گذاران را دلسرد می کند و ارزش پول کشور را در بازار بین المللی کاهش می دهد.
زماینکه یک معالمه گر تصمیم به تحلیل فاندامنتال فارکس دارد میبایست میزان استقراض پول توسط دولت ها را در نظر بگیرد. این عامل نیز یکی از اصول تحلیل فاندامنتال در بازار فارکس بشمار میرود.
تراز تجاری – Balance of trade
تراز تجاری نسبت واردات یک کشور به صادرات را اندازه گیری می کند. کشورهای با نرخ واردات بالا تراز تجاری کمتری دارند که باعث کاهش ارزش پول آنها می شود. از سوی دیگر، کشورهایی که نرخ صادرات بالاتری دارند، نیروی کار مولدتر را نشان می دهند. از این رو محصولات آنها در کشورهای دیگر به فروش می رسد. این امر باعث افزایش تقاضای کلی برای ارز یک کشور در بازار ارز می شود.
گاهی کشورها برای رسیدن به تراز تجاری با دیگر کشورها از عامل مالیات روی کالاهای خارجی استفاده میکنند. یکی از نمونه های شاخص این عامل جنگ مالیات ها بین دولت های چین و آمریکا برروی کالاهای یگدیگر برای تعدیل تراز تجاری است. در هنگام تحلیل فاندامنتال فارکس به این موضوع توجه ویژه کنید.
بازار سرمایه/سرمایه گذاری – Capital market/investment
بازار سرمایه یا بورس تعداد ورودی ها یا سرمایه گذاری های وارد شده به یک کشور، داده های ضروری برای معامله گران سهام و شاخص ها را اندازه گیری می کند. افزایش ارزش بازار سرمایه به این معنی است که سرمایه گذاران سهام و اوراق قرضه بیشتری خریداری خواهند کرد که برای اقتصاد بسیار خوب است. علاوه بر این، بازار سرمایه سالم نشان می دهد که اکنون سرمایه گذاران خارجی به اقتصاد کشور اعتماد دارند و ارزش پول کشور را افزایش می دهند.
سیاست های پولی – Monetary policy
سیاست پولی موجود در یک کشور اغلب تعیین می کند که آیا سرمایه گذاران حاظرند وارد بازار آن کشور شوند یا خیر. وقتی یک دولت سیاستهای اقتصادی سختگیرانه و محدودیتهای زیادی را برای سرمایهگذاران ایجاد میکند، بیشتر سرمایهگذاران خارجی از بازار آن کشور کنار میروند یا از آن فاصله میگیرند. برعکس، وقتی سیاستهای پولی دولت و بانک مرکزی بسیار دوستانه باشد و انگیزههای زیادی برای سرمایهگذاران فراهم شود، سرمایهگذاران خارجی بیشتری وارد کشور خواهند شد. بنابراین سرمایه بیشتری وارد بازار کشور می شود و تقاضای بیشتری برای ارز کشور در آن سوی مرزها ایجاد می کند.
قبلا درباره سیاست های پولی بانک های مرکزی و تاثیر آن بر بازار فارکس صحبت کرده ایم. هنگامیکه قصد تحلیل فاندامنتال فارکس را دارید باید سیاست های پولی بانک های مرکزی و دولت ها در نظر گرفته شود.
عوامل سیاسی
رویکرد سرمایه گذاران داخلی و خارجی از دولت حاکم در تعیین میزان اعتماد آنها به اقتصاد کشور بسیار موثر است. هنگامی که یک رهبر قوی به قدرت می رسد، بسیاری از سرمایه گذاران خارجی تمایل دارند که سرمایه خود را وارد کشور کنند. اغلب مردم یک کشور را توسط رهبران آن تعریف می کنند. شخصیت و درک رهبر از بازارهای سرمایه اغلب تعیین کننده تصمیمات اقتصادی او است.
برای این منظور، معامله گران فارکس به اخبار و رویدادهای مختلف سیاسی توجه زیادی می کنند و اثرات آنها را بر اقتصاد یک کشور پیش بینی می کنند. اغلب این موارد شامل تغییر در مخارج دولت و مقررات جدید اعمال شده بر بخش ها یا صنایع خاص است.
همیشه یک تغییر و نوسان قابل توجهی در بازار فارکس در طول انتخابات ملی در اکثر کشورها مشاهده می شود. غالباً تأثیر انتخابات بر پول یک کشور به این بستگی دارد که چه کسی در انتخابات پیروز می شود و باور مردم از رهبر جدید چگونه است. همچنین، انجام یک رفراندوم یا تقسیم یک ملت می تواند تأثیر قابل توجهی بر واحد پولی کشور داشته باشد.
یک مطالعه موردی را می توان با رفراندوم برگزیت انجام داد که در سال 2016 انجام شد، که به طور قابل توجهی بر پوند انگلیس زمانی که بریتانیا رای به خروج از اتحادیه اروپا داد، تأثیر گذاشت.
معامله گران فارکس در هنگام تحلیل بازار میبایست این عنصر بنیادی را درنظر بگیرند و درک مناسبی از شرایط و عوامل سیاسی کشورهایی که ارز آنها را معامله میکنند داشته باشند.
جنگ
هر گونه حادثه جنگی همیشه به طور همزمان بر اقتصاد و ارز کشور آسیب دیده تأثیر مخربی دارد. البته جنگ منجر به از بین رفتن داراییها و سرمایهگذاریهای فیزیکی، از دست دادن جان و اموال و از دست دادن شغل و غیره میشود. یک مثال خوب، جنگ فعلی روسیه و اوکراین است. در نتیجه، روبل روسیه در مقطع کوتاهی نوسانات بسیار بالایی را تجربه کرد. به طور مشابه، این جنگ جفت ارز EUR/USD و اقتصاد اروپا را تحت تأثیر قرار داده است. اروپا برای افزایش بهره وری خود، به محصولات نفت و گاز روسیه وابسته است.
در هنگام تحلیل فاندامنتال فارکس به این نکته توجه داشته باشید که در هنگام جنگ در هرکجای دنیا، اغلب کالاهایی مانند طلا، نقره و نفت خام بیشترین تقاضا را در این دوره پیدا میکند. همچنین ارزهایی مانند فرانک سوئیس که در جنگ ها و سیاست های خود همیشه بیطرف است نیز بعنوان یک دارایی امن افزایش میابد.
رخدادهای طبیعی مانند همه گیری
شیوع ناگهانی بیماری ها در داخل یک کشور اغلب منجر به محدودیت رفت و آمد و کندی فعالیت های اقتصادی می شود. این یعنی کاهش تولید و افزایش مصرف. اگر چنین محدودیتهایی طولانی باشد، اقتصاد یک کشور ممکن است از هم بپاشد. نمونه بارز این رخدادهای طبیعی همه گیری فعلی است که به عنوان ویروس کرونا شناخته می شود. ایالات متحده و بریتانیا بیشترین آسیب را از این بیماری همه گیر کرده اند. ما شاهد بودیم که بریتانیا بدترین نرخ رشد تولید ناخالص داخلی خود را در سال 2020 به دلیل محدودیت های ایجاد شده توسط همه گیری جهانی ایجاد کرد.
برخی از اقتصادها هنوز به طور کامل از تأثیر منفی همه گیری بهبود نیافته اند. اغلب به نظر می رسد طلا بادوام ترین دارایی برای سرمایه گذاری در چنین دوره های پرنوسانی است.
درک همه این عوامل بنیادی و فاندامنتال تاثیرگذار بر بازار ارزهای خارجی، موفقیت معامله گران را در بازار آسان تر می کند. درک و استفاده از عوامل فوق، معاملات فارکس را از حالت شرط بندی متمایز می کند. علاوه بر این، عوامل فوق بدون شک به معامله گران کمک می کند تا تصمیم بگیرند که کدام موقعیت ها را در بازار بگیرند. بنابراین، برای هر معاملهگری عاقلانه است که به تأثیری که عوامل ذکر شده در بالا احتمالاً بر بازار اعمال میکنند توجه داشته باشد.
تحلیل فاندامنتال فارکس در کنار تحلیل تکنیکال از جمله روش های اصلی بررسی بازار برای معامله گران است. برای موفقیت در بازارهای مالی شما نیاز به استفاده از یکی یا گاهی هر دوی این دو نوع تجزیه و تحلیل خواهید داشت.
سئوالات متداول
تحلیل فاندامنتال فارکس چیست ؟
تحلیل فاندامنتال فارکس فرآیندی است که در آن تأثیر عوامل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در ارزش نسبی یک ارز شکسته می شود. از طریق شناسایی محرک های اصلی ارزش ذاتی یک ارز، معامله گران در فارکس می توانند تصمیمات معاملاتی آگاهانه ای اتخاذ کنند. در اینجا با اصول تحلیل فاندامنتال بازار فارکس آشنا میشوید.
کدام نوع تحلیل بهتر است، تحلیل فاندامنتال یا تحلیل تکنیکال ؟
به نقل از Nasdaq، به طور کلی، تحلیل فاندامنتال برای معاملات و سرمایه گذاری های بلندمدت مفیدتر است، در حالی که تحلیل تکنیکال برای بازه های زمانی کوتاه مدت مفیدتر است. در یک بازه زمانی چند دقیقه ای تا یک یا دو روزه، سطوح تکنیکال حمایت و مقاومت می تواند به طور گسترده ای بر جهت قیمت تأثیر بگذارد. اما در بلند مدت قیمت ها تحت تاثیر مسائل فاندامنتال تغییر روند میدهند.
آیا وارن بافت از تحلیل فاندامنتال فارکس استفاده میکند ؟
به نقل از Benzinga، وارن بافت یک سرمایه گذار بلندمدت است که برای دوره های طولانی، اغلب ده ها سال، به ایده های خود پایبند است. رویکرد او خرید و نگهداری داراییهای مولد , کسبوکارهایی است که میتواند آنها را درک کند و بازدهی ایجاد میکنند – و ترجیحاً سود سهام پرداخت میکنند. با این حال، طبقات دارایی مانند ارزها، کالاها یا ارزهای دیجیتال به عنوان «مد جدید دارایی» بازدهی تولید نمی کنند.
بنابراین، وارن بافت را نمی توان به عنوان یک معامله گر فارکس طبقه بندی کرد. او یک سرمایه گذار ارزشی است که سابقه ای در پوشش ریسکهای خود با استفاده از بازار فارکس در صورت لزوم دارد.
این مطلب آموزش بخشی از سری آموزش های رایگان آموزش فارکس است.
مبحث شماره 1 از بخش تحلیل فاندامنتال مجموعه کامل آموزش فارکس
مبحث قبلی(بخش روانشناسی): برنامه معاملاتی چیست و چگونه یک برنامه برای معاملات خود ایجاد کنیم
مبحث بعدی: چه عواملی باعث نوسان در فارکس می شود | پرنوسان ترین جفت ارزها
مجموعه کامل آموزش فارکس از صفر تا صد (رایگان)
سری آموزش کامل فارکس از مبتدی تا پیشرفته و مباحث تکمیلی شامل بیش از 120 مبحث و ساعت ها ویدیوی آموزشی
مجموعه آموزش کامل فارکس
سایت فوق العاده ایی هستش اگه نرم افزارشو دارین بفرستین