برنامه معاملاتی چیست و چگونه یک برنامه برای معاملات خود ایجاد کنیم
اهمیت داشتن یک برنامه معاملاتی را نمی توان به هیچ وجه نادیده گرفت، با این حال تعداد زیادی از معامله گران بدون این ابزار مهم در بازار فعالیت می کنند.
فقدان یک برنامه جامع باعث می شود به راحتی از مسیر خارج شوید. برنامه شما نباید بیش از حد پیچیده باشد. چند صفحه کافی است با این حال، هر چه جزئیات بیشتر، بهتر است. هدف این است که تا آنجا که ممکن است فرآیند خود را سیستماتیک کنید و آن را تکرار کنید.
چندین مؤلفه کلیدی و اصلی باید دربرنامه معاملاتی گنجانده شود، اما به یاد داشته باشید که همیشه در برنامه شما می بایست فضای کافی برای سفارشی سازی و تغییرات وجود داشته باشد. حالا همانطور که برنامه خود را می سازید، این عبارت را در ذهن داشته باشید: “برنامه معاملاتی خود را ساده نگاه دارید”.
برنامه معاملاتی چیست ؟
برنامه معاملاتی یک رویکرد ساختاریافته برای شناسایی و اجرای معاملات در بازارهای مالی است. این طرح شامل در نظر گرفتن عوامل مختلفی مانند بازه زمانی، تحمل ریسک و اهداف سرمایه گذاری است. هدف از طرح معاملاتی ترسیم یک استراتژی روشن برای یافتن و اجرای معاملات، از جمله شرایط خاص برای خرید و فروش، تعیین اندازه پوزیشن، مدیریت موقعیتهای باز و شناسایی داراییهای قابل معامله است.
کارشناسان معاملات معمولاً توصیه می کنند تا زمانی که یک طرح معاملاتی ایجاد نشده است، از ریسک کردن سرمایه خودداری کنید. این یک استراتژی دقیق تحقیق شده و مستند است که به عنوان یک نقشه راه برای تصمیم گیری های تجاری آگاهانه عمل می کند. معامله گران با پایبندی به یک برنامه معاملاتی کاملاً تعریف شده می توانند تصمیمات احساسی را به حداقل برسانند و شانس خود را برای دستیابی به اهداف سرمایه گذاری خود افزایش دهند.
چرا برنامه معاملاتی نیاز است ؟
داشتن یک برنامه معاملاتی ضروری است. در هر کاری، اگر هدف موفقیت است، آیا از قبل آن را برنامه ریزی نمی کنیم؟ معامله در فارکس یا دیگر بازارهای مالی نیز از این قاعده مستثنی نیست. از آنجایی که بازارها بسیار پویا و پر از عدم اطمینان هستند، حرکت در آنها بدون یک چارچوب محکم چالش برانگیز است. یک برنامه برای دستیابی به نتایج معاملاتی با ثبات ضروری است. علاوه بر این، یک طرح معاملاتی به شناسایی نقاط قوت و ضعف کمک می کند و به شما این امکان را می دهد که بر روی آنچه کار می کند تمرکز کنید و از آنچه که مفید نیست دور شوید.
مدیریت ریسک
همانطور که در تمام پست های آموزشی قبلی ما نیز بر آن تاکید شده است، مدیریت ریسک در معاملات بسیار مهم است. این یکی از مهم ترین جنبه های معاملات موفق، به ویژه برای معامله گران تازه کار یا غیر الگوریتمی است. بدون مدیریت ریسک مناسب، بقیه برنامه معاملاتی بدون در نظر گرفتن کیفیت آن بی ربط می شود. این باید اولین اولویت در برنامه شما باشد.
میزان ریسک پذیری خود را تعیین کنید و یک استراتژی مدیریت ریسک مناسب خود را اتخاذ کنید. ریسک در هر معامله و ریسک کل حساب خود را در چندین موقعیت مشخص کنید. حداکثر تعداد پوزیشن هایی را که در یک زمان نگه دارید تعیین کنید، زیرا مدیریت پوزیشن های کمتر آسان تر است.
دکمه توقف
برای پوزیشن های نامطلوب یا زیان ده، یک عدد حداکثر ضرر را به عنوان یک “دکمه توفق” اجرا کنید. به عنوان مثال، اگر کاهش 10 درصدی را تجربه کردید، استراحت کنید یا حجم معاملات خود را به شدت کاهش دهید. به یاد داشته باشید، حفظ سرمایه هدف اصلی معامله گران است.
رویکرد تحلیلی
بعد از مدیریت ریسک داشتن یک رویکرد تحلیلی است. شناسایی کنید که از چه ابزارهایی برای شناسایی تنظیمات معاملاتی استفاده می کنید. این موضوع مرتبط با ابزارهایی که برای معامله کردن از ان استفاده می کنید است. خواه از دستیارهای ترید مانند دستیار مک تریدر استفاده می کنید یا به صورت دستی سطوح حمایت و مقاومت قیمت، خطوط روند، الگوهای نمودار یا اصول بنیادی را بررسی می کنید، باید یک فرآیند سیستماتیک داشته باشید.
شناسایی بازارهای معامله
روی بازارهای خاص تمرکز کنید تا رفتارهای منحصر به فرد آنها را درک کنید. تعداد بازارهای خود را کوچک نگه دارید تا معاملات خود را ساده کنید و درک خود را از شخصیت هر بازار عمیق تر کنید. همچنین میتوانید بر اساس اولویتهای خود، قرار گرفتن در معرض در بازارهای مختلف را متنوع کنید.
انتخاب تایم فریم ها
تایم فریم های خود را مشخص کنید و زمان های باز نگه داشتن را برای معاملات تعیین کنید. تعیین کنید که آیا شما یک معامله گر سوئینگ هستید، موقعیت هایی را برای روزها تا هفته ها نگه می دارید یا یک معامله گر روزانه با زمان های نگهداری کوتاه تر. مبتدیان باید قبل از ورود به معاملات روزانه با بازه های زمانی بلندمدت تر شروع کنند. در ابتدا خود را به چند تایم فریم محدود کنید تا از مدیریت معاملات متعدد در بازه های زمانی مختلف جلوگیری کنید.
شناسایی تنطمیات معاملاتی
شناسایی تنظیمات (Setup) معاملاتی مورد علاقه شما بسیار مهم است زیرا آنها هسته استراتژی معاملاتی شما را تشکیل می دهند. این تنظیمات بر اساس همسویی عوامل مختلف است که فرصت های معاملاتی را با اطمینان بالا ایجاد می کند. با این حال، کشف اینکه کدام تنظیمات برای شما بهتر عمل می کند ممکن است به زمان و صبر نیاز داشته باشد، به خصوص برای معامله گران جدید.
هنگامی که تنظیمات ترجیحی خود را شناسایی کردید، ایجاد روشی برای اجرای موثر آنها ضروری است. هر معامله گر ممکن است بر اساس تجزیه و تحلیل و استراتژی اجرای خود به راه اندازی یکسان متفاوت برخورد کند. به عنوان مثال، یک معامله گر ممکن است بلافاصله پس از یک شکست روند وارد بازار شود، در حالی که دیگری ممکن است قبل از ورود منتظر عقب نشینی باشد.
مدیریت ضررها و موفقیت ها
مدیریت ضررها به همان اندازه مدیریت موفقیت ها در معاملات مهم است. در خلال عقبنشینیهای اجتنابناپذیر، داشتن برنامهای برای جلوگیری از ضررهای قابل توجه ضروری است. کاهش حجم معاملات یا استراحت برای کاهش استرس و شناسایی مسائلی که باعث کاهش سرمایه می شود را در نظر بگیرید.
به طور مشابه، داشتن یک برنامه برای زمانی که معاملات خوب پیش میروند، بسیار مهم است. اعتماد بیش از حد می تواند منجر به رفتارهای بی پروا و پیامدهای بالقوه ویرانگر شود. در حالی که افزایش ریسک در شرایط مطلوب بازار منطقی است، اما باید مسئولانه انجام شود. از افزایش ناگهانی و شدید ریسک که می تواند موفقیت معاملات شما را به خطر بیندازد، خودداری کنید. با حفظ نظم و انضباط و پایبندی به برنامه معاملاتی خود، می توانید هم در سختی ها و هم از موفقیت به طور موثر عبور کنید.
داشتن یک روال
داشتن یک روال یا روتین برای حفظ مسیر در معاملات بسیار مهم است. زمانی را به بررسی تقویم اقتصادی و رویدادهای هفته و عملکرد معاملاتی خود اختصاص دهید. برنامه معاملاتی خود را به طور مرتب بررسی کنید و در صورت نیاز تنظیمات را انجام دهید. نگه داشتن یک ژورنال معاملاتی و مرور دوره ای تاریخچه معاملات خود راههای موثری برای اطمینان از اینکه از برنامه خود پیروی می کنید و الگوهای رفتار معاملاتی خود را شناسایی می کنید.
نمودارهای معاملات خود را بصورت یک عکس ذخیره کنید تا به خود یادآوری کنید که معاملات خوب و بد چگونه هستند. این مرجع بصری می تواند به تقویت استراتژی معاملاتی و فرآیند تصمیم گیری شما کمک کند. با بررسی مداوم معاملات خود و انجام تنظیمات لازم، می توانید عملکرد معاملات خود را در طول زمان بهبود بخشید.