مدیریت احساسات در تریدینگ و معامله کردن

مدیریت احساسات در تریدینگ و معامله کردن

تریدینگ و معامله‌کردن در بازارهای مالی مانند بازار فارکس، سهام و ارزهای دیجیتال می‌تواند باعث افزایش احساسات و هیجانات شود. با بالا و پایین رفتن قیمت ها در طول روز مدیریت احساسات در تریدینگ مانند استرس، ترس، خشم، طمع و غیره بسیار مهم و برای موفقیت در تریدینگ اساسی میباشد.

موفقیت در بازارهای مالی نه تنها به توانایی تحلیل تکنیکال و فاندامنتال، مدیریت سرمایه و داشتن استراتژی معاملات مربوط است بلکه ارتباط بسیار زیادی به توانایی مدیریات احساسات فردی دارد. در اینجا به احساسات منفی‌ای که در هنگام معامله‌کردن بوجود می‌آنیند اشاره می‌کنیم و شما نیاز دارید تا بتوانید این احساسات را کنترل و مدیریت کنید.

1 – استرس

احساسات در تریدینگ و معامله‌کردن در بازار فارکس و دیگر بازارهای مالی می‌تواند منجر به استرس‌ شوند. قیمت‌ها نوسان میکنند و شاخص‌ها و بازار همواره از جهتی به جهتی دیگر تغییر روند می‌دهند.

اگر در چنین شرایطی احساس استرس کردید ابتدا باید ریشه و دلیل استرس خود را کشف کنید. ممکن است که دلیل استرس بالای شما، اختصاص میزان زیادی از سرمایه به یک ترید باشد و شاید اینکه نتوانستید بدرستی سرمایه خود را مدیریت کنید.

مدیریت احساسات در تریدینگ - استرس

بهترین راه برای جلوگیری از استرس هنگام تریدکردن، برنامه‌ریزی قبلی تا حد امکان است. اگر شما برای بازارهای متفاوت استراتژی های متفاوتی دارید، پس می‌توانید درصورت تغییر شرایط بازار به استراتژی دیگری رجوع کنید. یکی از مهمترین احساسات در تریدینگ عامل استرس میباشد.

2 – عجول بودن

قیمت‌ها همواره متلاطم هستند اما گاهی باید ساعت‌ها منتظر بمانید تا یک موقعیت برای باز کردن یک معامله یا بستن آن از راه برسد. در چنین زمان‌هایی عجول بودن باعث از دست رفتن موقعیت‌ها و ورود و خروج زود هنگام از معاملات می‌شود.

شما نباید معامله‌ای را که با استراتژی و شرایط شما هماهنگ نیست را به خود تحمیل کنید. اگر می‌خواهید به طور جدی به فعالیت تریدینگ بپردازید، باید اصولی برای معامله کردن داشته باشید و به آن اصول استوار بمانید. عجول بودن در معاملات اجازه نمی‌دهد تا بتوانید از اصول خود پیروی کنید.

یکی از راه‌های مقابله با عجول بودن، اتوماتیک کردن معاملات با استفاده از دستور خرید و دستور فروش است. با گذاشتن دستور خرید و فروش و دستور بستن معامله در نقاط مشخص می‌توانید معاملات خود را بهتر مدیریت کنید. عجول بودن یکی دیگر از مهمترین احساسات در تریدینگ است.

3 – ترس از جا ماندن

ترس از جاماندن زمانی رخ می‌دهد که شما یک موقعیت را شناسایی کرده‌اید ولی در زمانبندی دچار اشتباه می‌شوید. گاهی نیز برای اینکه از تریدرهای دیگر که وارد یک معامله شدند جا نمانید، بدون دلیل و بدون توحه به اصول خود وارد یک معامله می‌شوید.

توجه داشته باشید که هر کسی شرایط کاملا مخصوص به خود دارد و هر کسی برای موفقیت نیاز به اصول و نظم است. بهترین تریدرها آنهایی هستند که نظم بیشتری دارند. ممکن است که شما برخی از موقعیت‌های سودآوری را از دست بدهید ولی فراموش نکنید که با تکیه بر اصول خود می‌توانید از بسیاری از ضررها نیز دور بمانید.

مرتبط : بهترین بروکرهای فارکس – بررسی بروکرهای برتر فارکس

4 – ترس و طمع

اگر مدتی در بازار ترید کرده باشید، دیده‌اید که چگونه حرص و طمع باعث حرکت قیمت‌ها می‌شوند. با آگاهی از این موضوع می‌دانید که این احساسات چگونه می‌توانند برروی معاملات شما نیز تاثیر بگذارند. مدیریت این احساسات در تریدینگ بسیار مهم است.

یکی از اشتباهات رایج در بین تریدرهای جدید، باز گذاشتن یک معامله بازنده برای مدت طولانی، از ترس قبول شکست است. همچنین این معامله‌گران معاملات برنده را بسیار زود و خیلی زودتر از رسیدن به سود کامل میبندند.

تاثیر مخربی که این رویکرد میتواند برروی نتیجه کلی معاملات بگذارد کاملا واضح و روشن است. برای بسیاری از معامله‌گران دستورهای Stop loss و Take profit کلید این معماست. اگر یک معامله بازنده به حدضرر برسد به صورت اتوماتیک بسته می‌شود و شما دیگر نمی‌توانید به آن اجازه دهید که ادامه پیدا کند. همچنین درنقطه مقابل با دستور “گرفتن سود” شما دیگر نمی‌تواند زودتر از زمان مناسب معامله را به سرعت ببندید.

مرتبط : ۵ رویداد و اخبار مهم فارکس که باید آنها را همواره دنبال کنید

5 – اعتمادبنفس کاذب

اگر یک ترید برنده خوب داشته باشید، اغلب با خود فکر می‌کنید که تبدیل به یک تریدر ماهر شدید و رویای ثروتمند بودن را در ذهن میگذرانید. زمانیکه استراتژی معاملات شما در شرایط بازار درست جواب می‌‌دهد سروکله اعتمادبنفس کاذب پیدا می‌شود.

احساسات در معامله کردن - اعتماد بنفس کاذب

این یکی از دلایلی است که تریدرهای باتجربه تریدینگ را فعالیتی اتفاقی و تکرار مکررات می‌دانند، آنها هرگز قوانین و اصول خود را رها نمی‌کنند. آنها بازار را با رویکردی غیراحساسی و بصورت یک مکانیسم روازنه و دوره‌ای نگاه می‌کنند. آنها روزهای برنده و بازنده خود را به یک صورت نگاه می‌کنند وبدنبال نتیجه بلندمدت معاملات خود هستند. معامله‌ و تریدینگ را در سطح توانایی و امکانات خود انجام دهید و سیستمی را اجرا نمایید که باعث افزایش روزافزون توانایی‌هایتان شود. قبل از اینکه دست به ریسک‌های بزرگتری بزنید سطح خود را بالاتر ببرید و موفقیت نیز در پی آن خواهد آمد.

اگر میخواهید بیشتر در مورد احساسات در تریدینگ و معاملات بدانید حتما پست‌های آموزشی تجارت آفرین، کانال یوتیوب و کانال تلگرام ما را دنبال کنید تا بصورت رایگان به مطالب آموزشی دسترسی داشته باشید.   


مدیریت احساسات در تریدینگ و معامله کردن


تجارت آفرین فارکس

دیدگاهتان را بنویسید