تحلیل تکنیکالفارکسفیلم آموزش فارکس

آموزش اندیکاتور پیوت پوینت Pivot Points

اندیکاتور پیوت پوینت (Pivot Points) یکی از مهمترین ابزارهای تحلیل تکنیکال بازارهای مالی، مانند بازار فارکس، بازار سهام و بازار رمزارزها است. از پیوت پوینت‌ها می‌توان برای شناسایی سطوح حمایت و مقاومت، جو روانی بازار و برای دریافت سیگنال خرید و فروش استفاده کرد.

اندیکاتور پیوت پویت چیست ؟

از آنجایی که اندیکاتو پیوت پوینت در بازاهای شناور بهتر عمل می کند، بازارهایی مانند بازار فارکس بهترین مکان برای استفاده از آنهاست. معامله گران کوتاه مدت از پیوت پوینت‌ها برای شناسایی نقاط ورود به بازار و بستن معامله استفاده می کنند. از آنجایی که این شاخص توسط بسیاری از معامله گرانی که تحلیل تکنیکال را مرجع تصمیم گیری های خود می دانند مورد پذیرش است، سیگنال‌های این اندیکاتور بسیار معتبر هستند.

آموزش تصویری اندیکاتور پیوت پوینت

اندیکاتور پیوت پوینت را می توان به صورت رایگان در اغلب پلتفرم‌های معاملاتی مانند اپلیکیشن متاتریدر، وب سایت تریدیدنگ ویو و پلتفرم‌های بروکرهای فارکس پیدا کنید.

پیوت پوینت‌ها را می‌توان با خطوط روند، سطوح فیبوناچی، میانگین محرک و بسته به فلسفه معامله گر با هر اندیکاتور دیگری ترکیب و استفاده کرد.

با وجود اینکه اندیکاتور پیوت پوینت می تواند به چند شکل محاسبه می‌شود، ولی در حالت استاندارد از یک فرمول ساده پیروی می‌کند. محاسبه پیوت پوینت عبارت است از:

 محاسبه پیوت پوینت : بالاترین قیمت + پایین ترین قیمت + قیمت بسته شدن، تقسیم بر 3.

چگونه از Pivot points در معاملات فارکس استفاده کنیم ؟

همانطور که گفته شد پیوت پوینت‌ها برای شناسایی جو روانی بازار و برای شناسایی روند کلی در یک بازه زمانی مشخص همچنین تغییر روندهای کلی استفاده می شوند. این اندیکاتور معمولا توسط معامله گران در کنار خطوط مقاومت و حمایت برای کاهش ریسک تصمیم گیری استفاده می شوند.

همانند دیگر تحلیل های خطوط روند، پیوت پوینت‌ها نیز تمرکزشان برروی رابطه بین بالاترین قیمت، پایین ترین قیمت و قیمت بسته شده است. بنابراین معامله گران می‌توانند با استفاده از این اندیکاتور بنابر قیمت های روز قبل، قیمت‌های امروز را پیش‌بینی کنند. در واقع اساس تحلیل تکنیکال بر همین اصل استوار است که با بررسی قیمت های گذشته، چگونه حرکت آینده قیمت ها را پیش‌بینی کنیم.

مرتبط : پرایس اکشن چیست؟ استفاده پرایس اکشن در معاملات فارکس

استراتژی استفاده از اندیکاتور پیوت پوینت

اگر آموزش تصویری اندیکاتور پیوت پوینت که در بالا آمده است را دیده باشید با استراتژی استفاده از این اندیکاتور آشنا هستید. استراتژی استفاده از اندیکاتور پیوت پوینت به این صورت است که :

پیوت پوینت‌ها مانند سطوح مقاومت و حمایت عمل می‌کنند، پس می‌توانید در این حدود دستور خرید یا فروش خود را قرار دهید.

اگر قیمت در حال نزدیک شدن به خط مقاومت است، می توانید یک دارایی را بفروشید و یک دستور توقف احتیاطی نیز بالای خط مقاومت بگذارید.

اگر قیمت در حال نزدیک شدن به خط حمایت است، می توانید اقدام به خرید کنید و یک دستور توقف احتیاطی نیز درست در زیر خط حمایت بگذارید.

همانگونه که می بینید، درست همانند خطوط حمایت و مقاومت می توانید از سطح پیوت نیز استفاده کنید. در شکل زیر با یک مثال توضیح می دهیم :

اندیکاتور پیوت پوینت

در چارت بالا همانگونه که ملاحظه می کنید، قیمت در حال امتحان کردن سطح حمایت S1 است. اگر شما فکر می کنید که این تئوری در اینجا صادق است پس می توانید با دستور خرید وارد بازار شوید و یک دستور فروش احتیاطی زیر این سطح حمایت بزارید.

اگر تریدر محتاطی هستید، می‌توانید به اندازه یک ATR و دقیقا زیر S1  دستور Stop Loss خود را بگذارید. اگر می‌خواهید ریسک بیشتری کنید، دستور توقف ضرر را زیر S2 قرار دهید.

برای خروج از بازار با سود هم میتوانید دستور Take Profit معامله را در حدود  P یا R1  قرار دهید. حالا بگذارید ببینیم که در صورت خرید شما چه اتفاقی در بازار افتاده است.

اندیکاتور پیوت-پوینت- Pivot points

خوب، به نظر می رسد که S1 نقش سطح حمایت خود را به خوبی بازی کرده است. اگر شما هدف را سطح پیوت پوینت میانی گذاشته بودید سود مناسبی کسب کرده‌اید.

درست است که همیشه به این سادگی نیست و شما نباید فقط برروی سطوح پیوت پوینت حساب کنید. باید دقت کنید که آیا سطح پیوت پوینت با سطوح حمایت و مقاومت قبلی همخوانی دارد یا خیر. همچنین می توانید از تحلیل نمودار شمعی و دیگر اندیکاتورها برای تایید یا تکذیب تحلیل خود کمک بگیرید.

برای مثال اگر دیدید که یک داجی در بالای S1 تشکیل شده است، یا اینکه نشانه ای از فروش افراطی دیده می‌شود آنگاه احتمال بیشتر می رود که S1 نقش حمایت را بازی می کند.

همچنین اغلب وقتها معاملات بین خطوط S1 و R1 نوسان می‌کنند. اما گاهی نیز در بازارهای روندی و یا پرنوسان قیمت‌ها سطوح دوم را نیز تست می‌کنند و گاهی نیز پیش می‌آید که قیمت به سطوح سوم پیوت پیونت هم می‌رسد.

برای یادگیری عوامل تاثیر گذار در بازارهای مالی، یادگیری اندیکاتورهای مختلف، آموزش تحلیل تکنیکال و احلیل فاندامنتال به بخش یادگیری فارکس یا ویدئوهای آموزش رایگان فارکس مراجعه نمایید.

مرتبط : مهمترین عوامل برای موفقیت در فارکس


آموزش اندیکاتور پیوت پوینت Pivot Points


مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *