آموزش اندیکاتور ATR | فیلم آموزش تحلیل تکنیکال با ATR
ابزار مورد نیاز برای تحلیل تکنیکال بازارهای مالی اندیکاتورها هستند. با کمک اندیکاتورها و پرایس اکشن معامله گران به تصمیم گیری های خود معنی میدهند و شانس موفقیت خود را افزایش میدهند. اندیکاتور ATR یکی از بهترین اندیکاتورها برای تحلیل تکنیکال بازارهای مالی است. از ATR میتوان در معاملات انواع بازارهای مالی مانند بازار سهام، فارکس و ارزهای دیجیتال استفاده کرد.
مبحث شماره 12 از بخش تحلیل تکنیکال مجموعه کامل آموزش فارکس
اندیکاتور ATR مخفف واژه Average True Range است که به فارسی می توان آن را میانگین محدوده واقعی ترجمه کرد. از این اندیکاتور میتوان برای شناسایی و اندازه گیری میزان نوسانات بازارها استفاده کرد. همچنین اندیکاتور ATR در استراتژی های مختلف تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار میگیرد و آشنایی با آن برای یادگیری و درک این استراتژی ها بسیار مهم است.
مرتبط : معامله با پرایس اکشن – خرید و فروش بر مبنای پرایس اکشن
در اینجا با آموزش اندیکاتور ATR همراه می شویم و با استفاده از فیلم آموزش تحلیل تکنیکال با ATR با کاربرد این اندیکاتور و چند استراتژی مهم معاملاتی نیز آشنا میشویم. برای درک و آشنایی با ATR فیلم زیر را مشاهده نمایید.
برای تماشای فیلم های آموزشی تجارت آفرین کانال آپارات و یوتیوب ما را دنبال نمایید.
آموزش اندیکاتور ATR و آشنایی با کاربرد و چند استراتژی استفاده از آن
در اینجا متن موجود در این فیلم آموزشی را می توانید دریافت کنید :
آموزش اندیکاتور ATR – فیلم آموزش تحلیل تکنیکال با ATR
سلام، به یکی دیگه از ویدئوهای آموزشی تجارت آفرین خوش امدید. در این ویدئوی آموزشی می خوایم با اندیکاتور Average True Range یا میانگین محدوده واقعی آشنا بشیم. بسیاری از تریدرها باور دارند که این اندیکاتور بهترین راهنما برای دریافت نقاط دقیق توقف ضرر یا Stop Loss است. از این اندیکاتور برای تحلیل تکنیکال انواع بازارهای مالی مثل بازار سهام، فارکس و ارزهای دیجیتال میشه استفاده کرد.
همونطور که از نام این اندیکاتور مشخصه، ATR میانگین نوسانات یک بازه زمانی مشخصی رو اندازه گیری می کنه و هدف اصلی این ابزار تحلیل تکنیکال بسیار ساده است و اون اندازه گیری و شناسایی میزان نوسانات بازاره. وقتیکه این اندیکاتور رو به چارت اضافه کنید میبینید که به صورت یک خط است که همواره یک عدد خاصی رو نشان میده. برای استفاده از اندیکاتور چندان نیازی به این خط ندارید و اغلب عددی که اندیکاتور نشون میده مورد استفاده قرار میگیره. این عدد مهمترین بخش اندیکاتور ATR به حساب میاد. این عدد رو میتونید در گوشه بالای سمت چپ اندیکاتور مشاهده کنید.
مرتبط : آموزش اندیکاتور Bollinger Bands – فیلم آموزش تحلیل تکنیکال با بولینجر بندز
این عدد میانگین تغییرات بازار در 14 شمع قبلی رو نشون میده. البته شما می تونید بنابر استراتژی معاملاتی خودتون این بازه رو تغییر بدید، ولی پیشنهاد می کنم که از همین حالت پیش فرض استفاده کنید. هر چقدر که این عدد بیشتر باشه یعنی اینکه نوسانات بازار بیشتره و هرچقدر که این عدد کمتر باشه یعنی اینکه بازار نوسانات کمتری رو تجربه می کنه. نکته ای که باید توجه کنید
این موضوع که ATR جهت بازار رو نشون نمیده یعنی اگر دیدید که خط ATR به سمت بالا حرکت میکنه به این معنی نیست که بازار هم به سمت بالا حرکت میکنه و همچنین برعکس اگر مشاهده کردید که خط ATR به سمت پایین حرکت میکنه به این معنی نیست که بازار نزولیه.
مرتبط : آموزش اندیکاتور CCI – فیلم آموزش تحلیل تکنیکال با CCI
همونطور که گفتم هدف این اندیکاتور بسیار ساده است و تنها میزان نوسانات گذشته رو به به صورت یک عدد نشون میده. اما چطوری میشه از این اندیکاتور برای تحلیل تکنیکال بازارهای مالی استفاده کرد. در اینجا با کاربرد و چند استراتژی مهم ATR آشنا میشیم. استفاده صحیح از این اندیکاتور میتونه مثل یک نقشه راهنما برای تریدرها باشه و به معاملات نظم بده.
بیشترین سود رو از بازار زمانی میشه دریافت که بازار بیشترین نوسانات رو داره. در بازارهای خنثی کسب سود بسیار سخت و کم صورت میگیره. پس برای ما بعنوان تریدر خیلی اهمیت داره که بدونیم چه زمانی بازار پرنوسان میشه. نکته مهمی که وجود داره این حقیقه که بازار همیشه به صورت متناوب پرنوسان و کم نوسان میشه و این بصورت یک روند همواره ادامه داره.
در پشت یک نوسان کم یک نوسان زیاد وجود داره و همچنین برعکس در پشت یک بازار پر نوسان یک بازار کم نوسان وجود داره. بنابراین اگر جایی میبینید که نوسانات خیلی کم شده میدونیم که باید منتظر یک نوسان زیاد در آینده باشیم. با استفاده از ATR میتونید متوجه بشید که چه زمانی در بازار نوسانات کم هستند.
برای استفاده از ATR کاری که باید انجام بدید اینه که ابتدا یک بازه زمانی مشخصی رو انتخاب کنید. در اینجا من از چارت با تایم فریم 15 دقیقه ای استفاده میکنم. حالا باید یک نمایی باز از بازار داشته باشید. در اینجا میتونید ببینید که ATI همواره به بالا و پایین نوسان میکنه که نشونگر تغییر میزان نوسانات بازاره.
حالا یکی از پایین ترین ATR ها رو روی اندیکاتور پیدا کنید. توجه داشته باشید که حتما لازم نیست ، دقیقا پایین ترین رو انتخاب کنید. در اینجا میتونیم ببینیم که ATR این نقطه چه عددیه. بنابراین می تونیم متوجه بشیم که در این دارایی یا جفت ارز که در اینجا جفت ارز یورو یه دلار امریکا است وقتیکه نوسان به حدود این عدد میرسه یعنی احتمالا بزودی نوسان یا والوتیلیتی افزایش پیدا میکنه. پس وقتیکه ATR به حدود این عدد میرسه باید منتظر افزایش نوسانات باشیم.
مرتبط : بهترین اندیکاتور برای سیگنال خرید و فروش – بهترین اندیکاتورها کدام هستند ؟
حالا زمانی هست که باید جهت بازار رو شناسایی کنید. چون افزایش نوسان به این معنیه که بازار به یک سمت یا بالا و یا پایین حرکت سریع انجام میده. پس ما باید بتونیم که جهت بازار رو شناسایی کنیم و خودمون را در مسیر روند اون قرار بدیهم. روش های زیادی برای شناسایی روند بازار وجود داره. برای شناسایی روند میتونید از اندیکاتورهایی که قبلا آموزش دادیم استفاده کنید.
استراتژی دیگه ای که میشه از اندیکاتور ATR توش استفاده کرد، شناسایی نقاطی برای گذاشتن دستور Stop Loss است. شاید با این مشکل در معاملات مواجه شده اید که دستور توقف ضرر را در کجا باید قرار بدید.
برای مثال شما سیگنالی برای خرید دریافت کردید و وارد معامله میشید و اغلب بنابر عادت ممکنه که دستور Stop Loss رو 10 یا 15 پیپ مخالف پوزیشن خودتون قرار بدید. اما قیمت به توقف ضرر برخورد میکنه و برای مثال به سمت بالا حرکت میکنه و شما با اینکه روند رو درست تشخیص دادید ولی با ضرر از معامله خارج میشید. با استفاده از اندیکاتور ATR میتونید بهترین روش برای انتخاب دستور Stop Loss رو پیدا کنید. این استراتژی به این شکله :
میدونیم که بازارهای مختلف نوسانات متفاوتی دارند، پس آیا بنظرتون این درسته که برای تمام شرایط بازار یک میزان Stop Loss در نظر بگیریم؟ مشخصا جواب این سئوال خیره . چون اگر در یک بازار پر نوسان مثل بازار ارزهای دیجیتال دستور توقف ضرر رو مثل بازار طلا که نوسانات نسبتا کمتری داره بزارید خیلی زود با ضرر از بازار خارج میشید.
برای همین باید از اندیکاتور ATR برای شناسایی میزان Stop Loss استفاده کنید. فرض کنید که سیگنالی برای باز کردن موقعیت خرید در این لحظه دریافت کردید و با پوزیشن Long یا خرید وارد بازار میشید. همونطور که میبینید در این لحظه مشخص ATR 14 شمع قبلی 14 است. بنابراین میتونید دستور Stop Loss خودتون رو بر مبنای این عدد مشخص کنید.
مرتبط : آموزش اندیکاتور MACD – فیلم آموزش تحلیل تکنیکال با اندیکاتور MACD
توجه کنید که این اندیکاتور، سیگنالی برای خرید و فروش به شما نمیده و تنها به تریدرها اعلام میکنه که Stop Loss معامله خودشون رو کجا قرار بدند. استفاده از اندیکاتور ATR میتونه نظم خوبی به معاملات شما بده. ATR در بسیاری از استراتژی های معاملاتی مورد استفاده قرار میگیره بنابراین آشنایی با اون برای درک استراتژی های معاملاتی بسیار مهمه.
تماشا کنید : آموزش رایگان فارکس از صفر تا صد – آموزش تصویری فارکس
مرتبط : فیلم نحوه ورود به دنیای فارکس – ثبت نام در فارکس چگونه است
این مطلب آموزش بخشی از سری آموزش های رایگان آموزش فارکس است.
مبحث شماره 12 از بخش تحلیل تکنیکال مجموعه کامل آموزش فارکس
مبحث قبلی: آموزش اندیکاتور ADX | فیلم آموزش تحلیل تکنیکال با ADX
مبحث بعدی: آموزش اندیکاتور CCI | فیلم آموزش تحلیل تکنیکال با CCI
مجموعه کامل آموزش فارکس از صفر تا صد (رایگان)
سری آموزش کامل فارکس از مبتدی تا پیشرفته و مباحث تکمیلی شامل بیش از 120 مبحث و ساعت ها ویدیوی آموزشی
مجموعه آموزش کامل فارکس