آموزش اندیکاتور ADX | فیلم آموزش تحلیل تکنیکال با ADX
اندیکاتور ADX یکی از ابزارهای مهم تحلیل تکنیکال برای شناسایی قدرت یک روند است. ADX مخفف واژه Average Directional Movement Index است که به فارسی می توان آن را شاخص میانگین حرکت جهت دار ترجمه کرد. از این اندیکاتور می توان در انواع بازارهای مالی مانند بازار سهام، فارکس و ارزهای دیجیتال بهره برد.
همچنین با اضافه کردن دو شاخص دیگر به نام های DI+ و DI- به اندیکاتور می توان جهت روندها را شناسایی کرد و همچنین سیگنال های خرید و فروش دریافت کرد. با تماشای این ویدئوی آموزشی می توانید با اندیکاتور ADX، کاربردهای آن و استراتژی معاملاتی با استفاده از آن آشنا شوید. این پست را تا انتها مطالعه کنید تا نکات بیشتری را در مورد این ابزار مهم تحلیل تکنیکال بازارهای مالی بدست آورید.
مرتبط : نحوه ورود به فارکس – ثبت نام در فارکس چگونه است
فیلم آموزش اندیکاتور ADX – فیلم آموزش تحلیل تکنیکال با ADX
در اینجا متن موجود در این فیلم آموزشی را می توانید دریافت کنید :
برای تماشای ویدئوهای آموزشی تجارت آفرین به کانال آپارات یا یوتیوب ما مراجعه نمایید.
اندیکاتور ADX چیست ؟
ADX مخفف Average Directional Movement Index است و می تواند برای کمک به اندازه گیری قدرت کلی یک روند استفاده شود. اندیکاتور ADX میانگینی از در حال گسترش مقادیر محدوده قیمت است. ADX جزء سیستم حرکت جهتی است که توسط Welles Wilder توسعه یافته است. این سیستم با استفاده از اندیکاتورهای DMI+ و DMI- همراه با ADX سعی در اندازه گیری قدرت حرکت قیمت در جهت مثبت و منفی دارد.
اندیکاتور ADX در کنار شاخص جهت دار منفی یا (-DI) و شاخص جهت دار مثبت (+DI) نشان دهنده گروهی از شاخص های حرکت جهتی هستند که یک سیستم معاملاتی را تشکیل می دهند. این اندیکاتور توسط ولز وایلدر توسعه یافته است. اگرچه ایشان این اندیکاتور را بر مبنای بازار کالاها و قیمت های روزانه طراحی کرد، اما این اندیکاتور را می توان برای بازار فارکس و سهام نیز اعمال کرد.
شاخص های جهت دار مثبت و منفی ستون فقرات اندیکاتور ADX را تشکیل می دهد. وایلدر حرکت جهت را با مقایسه تفاوت بین دو پایینترین سطح متوالی با تفاوت بین اوجهای مربوطه تعیین کرد.
شاخص +DI و شاخص -DI جهت روند را در طول زمان اندازه گیری می کنند. این دو شاخص اغلب به طور ترکیبی، به عنوان شاخص حرکت جهت یا DMI نامیده می شوند.
اندیکاتور ADX نیز به نوبه خود از میانگین تفاوت بین +DI و -DI مشتق شده است. این اندیکاتور قدرت روند (بدون توجه به جهت) را در طول زمان اندازه گیری می کند. با استفاده از این سه اندیکاتور یا شاخص در کنار هم، چارتیست ها می توانند هم جهت و هم قدرت روند را تعیین کنند.
آقای وایلدر در کتاب خود به نام “New Concepts in Technical Trading Systems” که در سال 1978 منتشر کرد، اندیکاتور ADX را معرفی کرد. این کتاب همچنین شامل جزئیات زیادی در مورد اندیکاتور ATR، سیستم Parabolic SAR و اندیکاتور RSI نیز است. علیرغم اینکه اندیکاتور ADX قبل از عصر کامپیوتر توسعه یافته اند، ولی در محاسبات خود بسیار دقیق هستند و آزمون زمان را پس دادهاند.
ADX چه چیزی را نشان میدهد
ADX ترکیبی از نشانگر جهت مثبت وایلدر (+DI) و شاخص جهت منفی (-DI) با اضافه شدن میانگین متحرک ساده است. اگرچه +DI و -DI هر دو نشان دهنده جهت روند هستند، ولی خود اندیکاتور ADX به تنهایی فقط قدرت روند را نشان می دهد. از آنجایی که ADX یک اندیکاتور متاخر یا lagging است، برای پیش بینی تغییرات بازار ایده آل نیست، بلکه از آن برای برای تایید روند قیمت موجود و میزان قدرت آن بهتر است استفاده شود.
اندیکاتور ADX که از یک تنظیم استاندارد 14 دوره ای استفاده می کند، بر روی یک نمودار جداگانه در پایین چارت قیمت رسم می شود. مقادیر ADX، که می تواند از 0 تا 100 باشد، با یک خط روندی نشان داده می شود. اغلب، معاملهگران میتوانند انتخاب میکنند که آیا میخواهند +DI و -DI در چنجره اندیکاتور نمایش داده شوید یا خیر. در صورتی که این 2 شاخص به اندیکاتور اضافه شود، مانند شکل زیر به صورت دو خط اضافی ظاهر میشود.
شناخت روند ADX و سنجش قدرت آن
هنگامی که ارزش ADX به زیر 25 می رسد، نشان می دهد که یک روند ضعیف است و به معامله گران هشدار می دهد که از استراتژی های معاملاتی مبتنی بر روند استفاده نکنند. برعکس، نرخ های ADX بالای 25 معمولاً نشان می دهد که این روند به اندازه کافی قوی است که معاملات را در جهت روند فعلی تایید کند. مقادیر اندیکاتور ADX بالاتر از 40 روندهای قوی در نظر گرفته می شوند و هر خوانشی که از 50 فراتر رود بسیار قوی در نظر گرفته می شود. وقتی روند قوی باشد، معامله در جهت روند دارای بیشترین پتانسیل سود است.
ترسیم هر سه اندیکاتور با هم (همانند شکل بالا) به معامله گران اجازه می دهد تا به طور همزمان جهت و قدرت روند را بسنجند. هنگامی که +DI بالاتر از -DI است، نشان می دهد که قیمت در یک روند صعودی قرار دارد. در مقابل، زمانی که -DI بالاتر از +DI باشد، قیمت در یک روند نزولی قرار دارد. معامله گر می تواند قدرت روند صعودی یا نزولی را با بررسی مقدار ADX در همان نقطه از زمان تعیین کند.
به طور طبیعی، هر بینشی که از ADX، +DI، و -DI به دست می آورید باید در نمودار اقدام قیمت شما نیز منعکس شود. در بخش دایره شده بالا، ADX حدود 50 است (میانسط محور y)، که نشان دهنده یک روند قوی است، و -DI بالای +DI است، که نشان می دهد روند در جهت نزولی در حال حرکت است. اگر یک خط مستقیم را از نقطه دایره شده در نمودار اقدام قیمت بالا ترسیم کنید، خواهید دید که قیمت در واقع در یک روند نزولی قوی حرکت می کند.
مزایای استفاده از ADX
با توجه به مواردی که تا کنون گفته شد و در ویدیوی آموزش اندیکاتور ADX مشاهده کردید، بیایید ببینیم تا مزایای استفاده از ADX، +DI، و -DI برای تعیین قدرت و جهت روند چیست؟
اولین مزیت استفاده از این اندیکاتور این است که، ADX نقاط ورود و خروج دقیق تری را در اختیار معامله گران قرار می دهد. هنگامی که ADX به بالای سطح 25 حرکت می کند و همچنان به رشد خود ادامه می دهد، بسیاری از معامله گران آن را به عنوان دعوتی برای ورود به معامله می بینند.
به نقل از ValueTrade، هر خوانش ADX زیر 25 نشان می دهد که روند موجود بازار در حال پایان است و بنابراین به عنوان نقطه خروج از معامله عمل می کند. با این حال، ورود و خروج از معامله نزدیک به خط 25 پتانسیل سود کمتری خواهد داشت زیرا این روند یا تازه شروع به شکل گیری کرده است یا به طور پیوسته ضعیف می شود. به همین دلیل، برخی از معامله گران از ارزش بالاتری مانند 40 به عنوان نقطه ورود و خروج معاملات خود استفاده می کنند زیرا حرکت ADX بالای 40 نشان دهنده روند قوی و بیشترین پتانسیل سود است.
اگرچه ممکن است روند در همان جهت ادامه یابد که ADX بین 40 تا 25 سقوط کند، اما با کاهش قدرت روند، قیمت تثبیت می شود و در نتیجه حاشیه سود بالقوه معامله گر کاهش می یابد. به همین دلیل، بررسی پیکها و افتهای ADX نیز میتواند به معاملهگران حس حرکت بازار بدهد.
ریسک های استفاده از ADX
اگرچه معامله گران عموماً نسبت به ADX به عنوان یک اندیکاتور روند ابراز رضایت می کنند، اما این اندیکاتور به محدودیت هایی نیز روبرو است که در هنگام ترید کردن باید از آن آگاه باشند. استفاده از ADX همراه با +DI و -DI می تواند به شما در شناسایی روندهای نزولی و صعودی کمک کند و یکی از بزرگترین نقاط ضعف استفاده از ADX به تنهایی را برطرف کند.
اما اندیکاتور ADX فاقد راهنمایی روشن از نظر سیگنال هایی است که هنگام خروج از موقعیت استفاده می کند. همانطور که در بالا نشان داده شد، معاملهگران روشهای خود را برای زمانبندی معاملات بر اساس سطوح معینی در محدوده ADX توسعه دادهاند، و خود اندیکاتور نیز حدس زدن را به معاملهگر واگذار میکند. همانطور که گفتیم گاهی از سطح 25 و گاهی 40 برای دریافت این سیگنال ها استفاده میشود. همچنین مقادیر دیگری میتواند برای معامله گران متفاوت مورد استفاده قرار گیرد.
در نهایت، ADX یک اندیکاتور متاخر است که به پرایس اکشن واکنش نشان میدهد. به این معنی که معامله گران همیشه از داده های گذشته برای درک حرکت بالقوه قیمت در آینده استفاده می کنند. در نتیجه، همیشه این ریسک وجود دارد که سیگنال های ارائه شده توسط این اندیکاتور، معامله گران را به انجام معاملاتی که منجر به زیان می شود، وارد کند. به همین دلیل، اغلب معامله گران اندیکاتور ADX را با اندیکاتورهای پیشرو و متقدم جفت میکنند که ممکن است در تأیید سیگنال های آن مفید باشد.
جفت کردن اندیکاتور ADX با ابزارهای دیگر
استفاده از اندیکاتور ADX درکنار سایر ابزارهای مومنتوم مانند stochastic oscillator و اندیکاتور RSI می تواند به معامله گران کمک کند تا واگرایی ها را تأیید کنند و سیگنال های ورود و خروج را در برابر خوانش های خرید و فروش افراطی برای دقت بیشتر تأیید کنند. قدرت روند، جهت و حرکت را می توان با استفاده از اندیکاتور MACD تأیید کرد.
استوکاستیک اسیلاتور و مکدی به دلیل نقش مکمل آنها در تجزیه و تحلیل فرصت های معاملاتی، در حال حاضر یک جفت محبوب در کنار اندیکاتور ADX هستند.
از سوی دیگر، RSI نیز زمانی که به دنبال بهبود زمان بندی معاملات خود بر اساس سیگنال های ADX هستید، یک جفت عالی در کنار اندیکاتور ADX است. در حالی که ADX شدت روندهای در حال وقوع را منعکس می کند، RSI می تواند به شما کمک کند زمان مناسب برای باز کردن یک موقعیت را شناسایی کنید، که به شما کمک می کند پتانسیل سود خود را به حداکثر برسانید و دقت بالایی را در استراتژی معاملاتی شما به ارمغان می آورد.
مهم نیست که چه شاخصهای حرکت و روندی را برای استفاده در استراتژی معاملاتی خود انتخاب میکنید، مطمئن شوید که بینش خود را در مجموعه ابزار خود تأیید میکنید تا ریسک را به حداقل برسانید و سود را به حداکثر برسانید.