یکی از مهمترین اندیکاتورها برای تحلیل تکنیکال بازارهای مالی اندیکاتور بولینگر بندز است. از Bollinger Bands میتوان در معاملات فارکس، سهام و ارزهای دیجیتال و بازار فیوچرز استفاده کرد. این اندیکاتور در اوایل دهه 1980 میلادی، توسط آقای جان بولینجر برای استفاده در بازارهای مالی معرفی شد. با استفاده از این ابزار تحلیل تکنیکال می توان نوسانات را بصورت داینامیک مشاهده کرد.
از باندهای بولینگر می توان در بازه های زمانی مختلف مانند بازه های خیلی کوتاه، یک ساعته، یک روزه ، هفتگی و ماهانه استفاده کرد. این ابزار به این سئوال پاسخ می دهد که آیا قیمت در شرایط موجود در بازار بالاست و یا پایین است؟ برای آشنایی با این ابزار ابتدا باید اجزای متخلف آن را بشناسیم.
مرتبط : اندیکاتور Moving Average چیست، استفاده از میانگین متحرک در تحلیل تکنیکال
وقتیکه اندیکاتور Bollinger Bands نگاه می کنیم، متوجه می شویم که از 3 خط تشکیل شده که همزمان با هم حرکت می کنند. حرکت این خط ها با هم در یک جهت و یک مسیر نیست و گاهی از یکدیگر دو می شوند و گاهی به هم نزدیک میشوند. حرکات اندیکاتور بولینگر بندز می تواند اطلاعاتی درباره نوسانات بازار و نقاط افراطی خرید و فروش به معاملات گران بدهد.
خط میانی در این اندیکاتور یک میانگین متحرک ساده 20 دوره ای است که تریدرها می توانند بنابر استراتژی معاملاتی خود آن را تغییر دهند. همچنین دو خطی که در دو طرف این میانگین متحرک حرکت می کنند انحراف معیارها هستند که به آنها باندها یا بندز گفته میشود. با مشاهده این ویدئوی آموزشی می توانید متوجه شوید که چگونه از اندیکاتور Bollinger Bands برای شناسایی روندها، میزان نوسانات و نقاط خرید و فروش احتمالی استفاده کنید.
برای تماشای ویدئوهای آموزشی تجارت آفرین به کانال آپارات یا یوتیوب ما مراجعه نمایید.
در اینجا متن موجود در این فیلم آموزشی را می توانید دریافت کنید :
در این ویدئوی آموزشی می خواهیم با اندیکاتور Bollinger Bands آشنا بشیم. این اندیکاتور توسط آقای بولینجر طراحی شده و در سالیان گذشته جایگاه مهمی در تحلیل تکنیکال پیدا کرده. این اندیکاتور یک ابزار برای تحلیل تکنیکال بازارهای مالیه که از طریق اون می تونید روندها رو تشخیص بدید و نوسانات رو اندازه گیری کنید و همچنین سیگنال هایی برای خرید و فروش دریافت کنید.
اندیکاتور بولینگر بندز بندز یکی از مهمترین اندیکاتورهای روندی برای تحلیل تکنیکال بازارهای مالیه. از این اندیکاتور میتونید توی بازارهایی مثل بازار سهام، فارکس و ارزهای دیجیتال استفاده کنید.
مرتبط : آموزش اندیکاتور MACD – فیلم آموزش تحلیل تکنیکال با اندیکاتور MACD
برای استفاده صحیح از اندیکاتور بولینگر بندز ابتدا نیاز داریم تا اجزای مختلف اون را بشناسیم.
وقتیکه که به اندیکاتور Bollinger Bands نگاه می کنیم متوجه میشیم که از 3 خط تشکیل شده که همیشه با هم حرکت می کنند. خط میانی در این اندیکاتور یک میانگین متحرک ساده 20 دوره ایه که البته شما می تونید بسته به استراتژی خودتون اونو تغییر بدید.
دوخطی که در بالا و پایین این میانگین متحرک حرکت می کنند انحراف معیارها هستند که در این اندیکاتور به اونا باند ها یا بندز گفته میشه.
این نکته بسیار مهمه که بدونید، بیشتر از 95% حرکات و نوسانات قیمت ها در بین این دو باند حرکت می کنند.
فاصله باندها از یکدیگر بسته به میزان نوسات بازار متغییره. اگر نوسانات کم باشند باندها به هم نزدیک میشن یا تنگ تر می شوند و زمانیکه نوسانات بازار شدید باشه این باندها از هم دورتر می شوند.
برخی تحلیلگران می گویند که اگر باندها فصله زیادی از هم بگیرند یعنی اینکه تغییر روند خواهیم داشت و زمانیکه باندها به هم نزدیک میشند یا به اصطلاحی نوسانات بازار کم شده است باید منتظر یک حرکت سریع قیمت باشیم.
با استفاده از اندیکاتور بولینگر بندز میشه تشخیص داد که آیا احتمالا یک روند ادامه پیدا می کنه یا اینکه تغییر روند رخ خواهد داد. همچنین میشه تشخیص داد که بازار تا چه حد نوسان داره و نوسان ها را با هم مقایسه کرد.
چگونه از اندیکاتور بولینگر بندز برای تحلیل تکنیکال بازار استفاده کنیم ؟
استفاده از این اندیکاتور برای انجام معاملات بستگی به رویکرد و استراتژی معامله گر داره. اما بسیاری از معامله گران باندهای بالا و پایین رو نقاطی برای دریافت سیگنال خرید و فروش میدونند.
باندهای بالا و پایین اندیکاتور بولینگر بندز کاربردی مثل سطوح مقاومت و حمایت داینامیک دارند. یعنی اینکه در تحلیل تکنیکال وقتیکه قیمت به باند بالا میرسه این باند مثل سطح مقاومت عمل میکنه یا به عبارت دیگه میتونیم بگیم که در ناحیه خرید افراطی قرار گرفته ایم و احتمالا قیمت یا در این نقطه متوقف میشه و یا اینکه روند بر میگرده.
برعکس وقتیکه قیمت به باند پایین میرسه این باند مثل سطح حمایت عمل می کنه یا به عبارتی می تونیم بگیم که در ناحیه فروش افراطی قرار گرفتیم و احتمالا قیمت یا در این نقطه متوفق میشه یا اینکه روند بر میگرده.
یکی از بهترین استراتژی ها برای استفاده از اندیکاتور بولینگر بندز زمانی که بازار جهت مشخصی نداره و یا به عبارتی بازار خنثی حرکت می کنه. در این مواقع باندها حالت موازی به هم پیدا می کنند و به هم نزدیک میشند. در این مواقع میبایست نزدیک باند پایین خرید انجام بدهیم و نزدیک باند بالا فروش انجام بدیم و یا اینکه Short کنیم. اما این کار را باید آگاهانه انجام دهید، ما قبلا در باره پرایس اکشن صحبت کرده ایم، اگر ویدئوی آموزشی تجارت آفرین درباره پرایس اکشن را مشاهده نکردید حتما آن را تماشا کنید تا بتوانید تصمیمات آگاهانه تری بگیرید.
همانطور که گفتم این نوع معامله برای زمانی است که بازار جهت مشخصی نداره و در روندی خنثی قیمت ها نوسان می کنند. حالا توضیح میدم که چطور در روندها از اندیکاتور Bollinger Bands استفاده کنیم.
مرتبط : فیلم نحوه ورود به دنیای فارکس – ثبت نام در فارکس چگونه است
برای دریافت سیگنال خرید و فروش در بازارهای روندی ابتدا باید روند اصلی بازار و قیمت ها را تشخیص بدید. در روند های نزولی موقعیت های خرید باز نکنید حتی اگر که قیمت به باند پایینی نزدیک شد و همچنین در روند های صعودی موقعیت فروش باز نکنید حتی اگر قیمت به باند بالایی نزدیک شد. چون همیشه رسیدن قیمت ها به باند بالایی یا پایینی به این معنی نیست که وقت خوبی برای خرید یا فروشه. روندهای بسیار قدرتمند می توانند برای مدت طولانی باندها را به یک سمت هدایت کنند و چنانچه در یک روند قدرتمند از باندها بعنوان خطوط مقاومت یا حمایت استفاده کنید در آنها با شکست روبرو خواهید شد.
در واقع در بازار های صعودی قیمت ها نقاط بالا و بالاتری را می زنند و برعکس در بازارهای نزولی قیمت های نقاط پایین تری را ثبت می کنند.
در بازارهای روندی باید به این شکل عمل کنید.
در یک روند نزولی وقتیکه قیمت به باند بالایی نزدیک می شود می تواند نقطه خوبی برای فروش باشد و برعکس در روند های صعودی زمانیکه قیمت ها به باند پایین میرسند می تواند زمان مناسبی برای خرید باشد. در واقع در این نوع بازارها ما به دنبال تصحیح ها هستیم و پس از تصحیح وارد بازار میشویم اما در مسیر خود روند به دنبال نقاط بازگشت نمی گردیم.
همنطور که قبلا هم اشاره کردم، اندیکاتور بولینگر بندز میزان نوسانات بازار را نیز نشان میدهد. هر چقدر که باندهای از یکدیگر فاصله داشته باشند یعنی اینکه نوسانات بازار زیاد شده است و هر چقدر که باندها به هم نزدیک شده باشند یعنی اینکه نوسانات کم شده است. زمانیکه باندها به هم نزدیک میشوند بدین معنی است که باید منتظر یک نوسان زیاد به سمت بالا یا پایین در بازار باشیم. و زمانیکه باندها از یکدیگر دور هستند بدین معنی است که احتمالا به زودی بازار وارد یک منطقه آرامش می شود و نوسانات به زودی کم می شود.
مرتبط : چگونه در بازار فارکس معامله کنیم و حساب فارکس باز کنیم ؟
هنگامیکه باندها به هم نزدیک هستند و پس از مدتی می بینید که سطح روند با شمعی با بدنه بلند شکسته شد می تواند نشانه ای از تغییر روند در جهت شمع باشد و سپس قیمت ها در سمت این شکست شروع به حرکت می کنند بخصوص اگر این شکست در جهت روند بلند مدت تر قبلی باشه. اغلب در نقطه شکست حجم معاملات نیز افزایش پیدا می کند. هر چقدر زمان نزدیک ماند باندها به همدیگر بیشتر باشد، احتمال رد شدن قیمت از باندها و بوجود آمدن نقطه شکست نیز افزایش پیدا می کند.
استفاده از این اندیکاتور می تونه به معاملات شما نظم و استحکام زیادی ببخشه ولی فراموش نکنید که اندیکاتور Bollinger Bands به تنهایی نمی تونه سیگنال های دقیقی برای خرید و فروش شده و معامله گران نیاز دارند تا از اندیکاتورهای دیگه ای در کنار اندیکاتور بولینگر بندزاستفاده کنند. همچنین همونطور که قبلا هم اشاره کردیم باید حتما پرایش اکشن رو در هنگام استفاده از این اندیکاتور مد نظر داشته باشید. چون این اندیکاتور مانند همه اندیکاتورهای دیگه به پرایس اکشن عکس العمل نشون میده.