فارکستحلیل تکنیکال

معرفی امواج الیوت و کاربرد آن در تحلیل تکنیکال – استراتژی فارکس

معرفی امواج الیوت و کاربرد آن در تحلیل تکنیکال - استراتژی فارکس

رالف نلسون الیوت استراتژی امواج الیوت را در سال 1930 برای پیشبینی رفتار بازارهای مالی ارائه داد. او اعتقاد داشت که قیمت ها در بازار سهام یا فارکس روندی تصادفی دارند و بصورت نامنظم رفتار می کنند  اما الگوهای تکراری در نوع معاملات وجود دارد. در این مقاله تجارت آفرین می خواهیم شما را با یکی از استراتژی های فارکس به نام استراتژی امواج الیوت آشنا کنیم. همچنین می خواهیم نگاهی به پیشینه Elliot Wave بیندازیم.

امواج

الیوت معتقد است، روند قیمت ها در بازارهای مالی از جمله بازار فارکس یا بازار بورس، از یک روانشاسی مشترکی بین سرمایه گذاران و معامله گران ناشی می شود. او دریافت که از لحاظ روانشناسی جمعی یا عمومی، نوسان قیمت ها همیشه در یک الگوی فراکتال تکراری در بازارهای مالی ظاهر می شود.

تئوری الیوت شباهت زیادی به تئوری داو “Dow theory” دارد. در هر دوی این تئوری ها قیمت ها حرکتی موجی دارند. از آنجاییکه الیوت علاوه بر ماهیت موجی، ماهیت فراکتالی بازار را نیز شناسایی کرده است، تئوری او می تواند برای تحلیل دقیق تر و جزئی تر بازار مورد استفاده قرار گیرد. او سپس تحقیق کرد که آیا شاخص کلی بازارها نیز در همان الگو قابل تحلیل است یا خیر. همچنین او مطالعات زیادی برروی شناسایی تکرار الگوها برای پیش بینی حرکات آینده بازار انجام داده است.

استراتژی امواج الیوت برای پیش بینی بازار

وقتیکه ما صحبت از تحلیل یک بازار مالی می کنیم  این بازار می تواند فارکس، بورس یا دیگر بازارهای مالی باشد. استراتژی فارکس با استراتژی بورس از لحاظ اصول تکنیکی تفاوت اساسی ندارد. بنابراین ما از امواج الیوت می توانیم هم در تحلیل فارکس و هم بورس و دیگر بازارهای مالی استفاده نماییم.

الیوت پیشبینی های دقیقی از بازار سهام بر مبنای یافته های خود در الگوی امواج انجام داد. یک موج انگیزشی یا Impulse wave در همان جهت که یک روند طولانی تر در حال پیشروی است، حرکت می کنند، و همیشه پنج موج در الگوی خود دارد. از طرفی، یک موج اصلاحی در جهتی مخالف روند اصلی حرکت می کند. در یک مقیاس کوچکتر، در هر یک از امواج انگیزشی نیز پنج موج قابل پیش بینی است.

مرتبط : بهترین روش تحلیل بازار فارکس کدام است ؟ تحلیل تکنیکال یا فاندامنتال

یکی از جملات رایج در بین معامله گران در بازارهای مالی این است که چیزی که بالا می رود باید پایین بیاید. به عبارت دیگر وقتیکه قیمتی به سمت بالا حرکت می کند یا با اصطلاح بازار “رالی” می کند، باید به زودی منتظر حرکت قیمت به سمت پایین باشیم. همچنین برعکس وقتی که قیمت در حال نزول است، باید منتظر تغییر جهت به سمت بالا باشیم. پرایس اکشن به روندها و اصلاح ها تقسیم شده است. روندها مسیر اصلی قیمت را نشان می دهند و اصلاح ها امواج کوتاه مدت مخالف با روند اصلی هستند.

تحلیل تئوری امواج الیوت

مبنای تئوری امواج الیوت به شرح زیر است :

  • پنج موج در مسیر اصلی روند اتفاق می افتد که با سه موج در یک اصلاح همراه است. این امواج سپس به دو زیربخش در حرکت موج بالاتر بعدی تبدیل می شود.
  • مبنای الگوی امواج همیشه ثابت می ماند در حالیکه طول زمان هر موج ممکن است که متفاوت باشد.

بیایید تا نگاهی به این چارت بیندازیم که از 8 موج تشکیل شده است ( 5 موج صعودی و 3 موج نزولی) که به ترتیب با 1،2،3،4،5 و A,B,C نشان داده شده است.

معرفی امواج الیوت 1

امواج 1،2،3،4، و 5 انگیزشی و امواج A,B,C اصلاح را تشکیل می دهند. 5 موج انگیزشی نیز به نوبه خود، موج 1 را در الگوی بزرگتر بعدی تشکیل می دهند، و 3 موج اصلاحی نیز موج 2 را در الگوی بزرگتر بعدی تشکیل می دهند.

موج اصلاحی اغلب دارای 3 حرکت مشخص در قیمت است که 2 تای آنها در جهت اصلی (A,C) و یکی از آنها در جهت مخالف جهت اصلی (B) است. امواج 2 و 4 در تصویر بالا اصلاحات هستند. این امواج معمولا دارای ساختار زیر هستند :

معرفی امواج الیوت 2

توجه داشته باشید که در این تصویر امواج A و C در جهت روند در یک درجه بزرگتر حرکت می کنند و بنابراین انگیزشی هستند و از 5 موج تشکیل شده اند. موج B مخالف روند است و بنابراین به آن موج اصلاحی می گوییم که از 3 موج تشکیل شده است.

تشکیل یک موج انگیزشی و در دنباله یک موج اصلاحی، یک موج الیوت را می سازد که از روندها و ضد روندها تشکیل شده است.

همانگونه که در الگوی نمایش داده شده در تصویر ملاحظه می کنید،  همیشه حرکت خالص پنج موج به سمت بالا نمی باشد و حرکت سه موج نیز همیشه به سمت پایین نیست. برای مثال وقتیکه که روند بلندتر نزولی است.

درجات امواج

  • Grand Supercycle – چرخه بسیار بزرگ
  • Supercycle – چرخه بزرگ
  • Cycle – چرخه
  • Primary – اولیه
  • Intermediate – متوسط
  • Minor – کوپک
  • Minute – ناچیز
  • Minuette – بسیار ناچیز
  • Sub-Minuette – زیر گروه – بسیار ناچیز

نکته : از آنجاییکه امواج الیوت فراکتال هستند، درجات امواج الیوت می توانند بیشتر از آنچه در بالا گفته شد بزرگتر و ناچیزتر شوند.

برای استفاده از این تئوری در معاملات روزانه، معامله گر ممکن است یک موج انگیزشی را در یک روند صعودی شناسایی کند، خرید خود را انجام دهد و سپس زمانیکه الگو پنج موج را کامل کرد بفروشد. این روش یک استراتژی فراکس برای افرادی است که معاملات روزانه انجام می دهند.

مرتبط : پیوت پوینت در فارکس چیست ؟

مقبولیت تئوری امواج الیوت

در دهه 1970 قوانین امواج الیوت پس از کار مشترک A.J. Frost و Robert Prechter مقبولیت و شهرت زیادی کسب کرد. آنها در کتاب خود به نام Elliott Wave Principle : Key to Market Behavior توانستند از طریق همان تئوری بازار خرسی دهه 1980 را پیش بینی کنند.  همچنین Prechter چند روز قبل از سقوط بازارها در سال 1987 دوباره با کمک تئوری امواج الیوت پیشنهاد فروش سهام داد.

نتیجه گیری

طرفداران امواج الیوت تاکید می کنند که فقط بخاطر اینکه بازار فراکتال است باعث نمی شود تا بتوان آن را پیش بینی کرد. دانشمندان یک درخت را نیز فراکتال می دانند، اما هرگز نمی توانید جهت رشد هر یک از شاخه ها را از قبل پیش بینی کنید. از جنبه عملی نیز قواعد امواج الیوت مانند سایر روش های تحلیل تکنیکال کاستی ها و نقایص خود را دارد.

یکی از نقاط ضعف بارز این تئوری این است که طرفداران آن همیشه اشتباهات تصمیم گیری را به دلیل عدم خواندن دقیق و تحلیل نادرست می دانند نه ضعف تئوری یا سیستم. پیشنهاد تجارت آفرین این است که استراتژی فارکس یا بورس خود را تنها بر مبنای امواج الیوت نگذارید و به دنبال اندیکاتورهای دیگر تحلیل تکنیکال برای اطمینان بخشی به تصمیم خود باشید. همچنین اخبار مربوط و موارد فاندامنتال را نیز در نظر بگیرید.

مرتبط : آموزش کندل استیک – مهمترین عوامل برای موفقیت در فارکس


معرفی امواج الیوت و کاربرد آن در تحلیل تکنیکال – استراتژی فارکس


دیدگاهتان را بنویسید

Telegram کانال فارکس و طلا