بهترین روش تحلیل بازار فارکس کدام است ؟ تحلیل تکنیکال یا فاندامنتال
تحلیل بازار فارکس می تواند تکنیکال باشد، که در آن از منابعی مانند چارت ها و ابزار مربوطه استفاده می شود. همچنین ماهیت تحلیل بازار فارکس می تواند بنیادین یا فاندامنتال باشد که در آن منبع تحلیل، شاخص های اقتصادی متفاوت یا اخبار و حوادث می باشد. برخی از معامله گران بهترین روش تحلیل بازار فارکس را تحلیل تکنیکال و برخی دیگر تحلیل فاندامنتال می دانند. در این مقاله می خواهیم هر دو روش را به شما معرفی نماییم.
انواع تحلیل های مورد استفاده در بازار فارکس
تحلیل بنیادی یا فاندامنتال
در تحلیل فاندامنتال فارکس، معامله گر پس از بررسی فاکتورهای اقتصادی مانند نرخ بهره، نرخ بیکاری، تولید خالص و ناخالص ملی و خیلی دیگر از داده های خرد و کلان اقتصادی که از کشورهای مختلف در دست دارد، تصمیم به خرید یا فروش ارز آن کشورها می کند.
برای مثال وقتیکه یک معامله گر بازار فارکس در حال بررسی برای خرید یا فروش جفت ارز EUR/USD است به تغییرات شاخص های اقتصادی ایالات متحده امریکا و اتحادیه اروپا نگاه می کند و اگر شرایط را برای کاهش ارزش دلار در مقابل یورو مناسب می بینید، شروع به خرید یورو در مقابل دلار امریکا می کند. در مقابل اگر شرایط بنیادی، اطلاعات مخالف آن را در اختیار او بگذارد شروع به فروش یورو در مقابل دلار می کند.
این نوع تحلیلگرها همیشه باید از اخبار مهمی که تاثیر بر اقتصاد می گذارند مطلع باشند. به همین دلیل آنها تنها سراغ یک جفت ارز می روند تا بتوانند تمام تحرکات بازار آن دو کشور را شناسایی کنند و بر مبنای آنها تصمیم بگیرند. یکی از مهمترین ابزار برای تحلیل فاندامنتال فارکس، تقویم اقتصادی است.
تحلیل تکنیکال
در تحلیل تکنیکال بازار فارکس از دو سیستم اتوماتیک و دستی استفاده می شود. در این روش معامله گر از تحرکات و نوسانات قیمت در گذشته، آینده آن را پیش بینی می کند. ابزار زیادی برای تحلیل چارت ها وجود دارد که می توان از مهمترین آنها به خطوط مقاومت و حمایت یک ارز، سطوح فیبوناچی و تحلیل روندها و پرایس اکشن اشاره کرد.
تماشا کنید : آموزش تحلیل تکنیکال | بهترین استراتژی تحلیل تکنیکال
در روش دستی خود معامله گر باید این بررسی ها و تجزیه و تحلیل را انجام دهد و بر مبنای تخصص و درک خود خرید و فروش انجام دهد. در روش اتوماتیک معامله گر از ابزارهای تحلیل تکنیکال اتوماتیک استفاده می کند و تنها وقتیکه آن ابزارها به او موقعیت های خرید یا فروش را نشان می دهند اقدام به این کار می کند.
البته استفاده صرف از روش اتوماتیک به کسی پیشنهاد نمی شود ولی شما می توانید بعد از دریافت موقعیت خرید یا فروش اتوماتیک، خودتان نیز آن را تحلیل کنید و چنانچه به نتیجه ای مشابه رسیدید اقدام به معامله کنید. معاملات اتوماتیک اغلب توسط ربات ها و الگوریتم ها انجام میشود. برای استفاده از یک ربات هم میتوانید آن را خودتان تهیع کنید و هم میتوانید آن را از جایی بخرید.
بخوانید: چگونه یک ربات معامله گر فارکس بسازیم ؟ ربات فارکس بدون کد نویسی
تحلیل آخر هفته
آخر هفته های فارکس زمان بسیار مناسبی برای تحلیل بازار است. در آخر هفته ها بازار تعطیل است و نمودارها تغییری نمی کنند. معامله گران می توانند بازار هفته ای که گذشت را به خوبی بررسی کنند و برای هفته آینده خود تصمیم بگیرند و یک نمای کلی از آن را ترسیم کنند. یکی از مزایای آخر هفته ها این است که تحلیل های آخر هفته شما را وسوسه نمی کند که وارد یک خرید و فروش شوید زیرا بازار تعطیل است. فراموش نکنید که اگر خود را بدون بررسی کامل وسط بازاری بیندازید در واقع با دست های خود پولتان را به آتش کشیده اید.
مرتبط: ساعت باز شدن بازار فارکس به وقت ایران
تحلیل بازار فارکس
تحلیل فارکس برای تازه کارها موضوعی کاملا مبهم و گیج کننده ای است. بنابراین بسیار مهم است که با وسواس به فرضیه های تحلیل گری نگاه کنید. برای اینکه بتوانید تحلیل بهتری از بازار داشته باشید این 4 روش را به شما پیشنهاد می کنیم.
1 – محرک ها را شناسایی کنید
هنر یک معامله گر حرفه ای در این است که ارتباط بین بازارها و دلایل این ارتباطات را درک کند. بسیار مهم است که علیت ها را متوجه شوید و به یاد داشته باشید که این ارتباطات در طول زمان به مراتب تکرار می شوند.
برای مثال، بهبود و رشد در یک بازار سهام به شما می گوید که سرمایه گذاران پیش بینی می کنند که اوضاع اقتصادی به سمت بهتر شدن پیش خواهد رفت. این سرمایه گذاران باور دارند که درآمد شرکت ها افزایش پیدا خواهد کرد و بنابراین تصمیم به خرید بیشتر برای درآمد بیشتر می کنند. با این وجود حدس و گمان بر اساس سیل نقدینگی می تواند باعث تحریک بازار شود و این تحریک بازار باعث افزایش تقاضا و در پی آن افزایش قیمت ها شده و این روند تا زمانی ادامه پیدا می کند که بازیگران بزرگ تصمیم به فروش می گیرند و روند بازار را تغییر می دهند.
بنابراین اولین سئوال برای پرسیدن این است که چرا این اتفاقات می افتد ؟ چه چیزهایی محرک های پشت پرده بازار هستند ؟
2- شاخص ها را به صورت نمودار در آورید
نمودار سازی شاخص ها در هر بازار، برای دوره های بلند مدت می تواند به معامله گر بسیار کمک کند. این عمل می تواند به شما کمک کند تا رابطه بین بازارها را تشخیص دهید و به شما می گوید که آیا یک حرکت در بازار، حرکتی معکوس است یا در هماهنگی با دیگر شاخص ها است.
برای مثال در سال 2009 طلا به بالاترین رکورد قیمتی خود تا قبل از سال 2020 رسید. اما سئوال اینجا بود که آیا این حرکت پاسخی به کاهش واقعی ارزش پول کاغذی است یا اینکه کاهش ارزش دلار برای افزایش رونق کالاها صورت گرفته است و این کاهش ارزش واقعی نیست؟ جواب می تواند هر دو باشد، این دقیقا حرکت بر اساس حدس و گمان است.
3- آیا تفاهمی در دیگر بازارها وجود دارد ؟
اگر یک معامله گر چارت های متفاوت هفتگی و ماهانه داشته باشد، می تواند دید بازتری در مورد نقاط بازگشت بدست بیاورد. در این صورت می تواند از مشاهده تفاهم بین بازارها نیز بهره ببرد و تحلیلی دقیق تر ارائه دهد. فراموش نکنید که تنها یک تایم فریم در بازار وجود ندارد و شما نیاز به بزرگ نمایی و کوچک نمایی چارت ها و بازارهای متفاوت دارید.
4 – معامله کردن یا معامله نکردن
اگر یک معامله گر بتواند نقاط بازگشت بلند مدت را شناسایی کند و بعد برای مدت کوتاهی متوقف شود و به دنبال نقاط ورود جدید بگردد، شانس بیشتری برای موفقیت خواهد داشت. صبر، نظم و آمادگی، سه مقوله ای هستند که می توانند شما را از جماعت معامله گری که بدون آمادگی و تحلیل دست به پرواز می زنند، جدا کنند. حتما قبل از معامله اندیکاتورهای فارکس را بررسی کنید و تصمیمات خود را بر مبنای تحلیل های جامعی بگیرید.
کدام تحلیل فارکس : تکنیکال یا فاندامنتال
به نقل از یاهو فایننس، اغلب اوقات، سرمایه گذاران و معامله گران از هر دو تحلیل برای تحقیق و پیش بینی نوسانات بازار استفاده می کنند و مانند هر استراتژی معاملاتی دیگری، هر دو نوع تحلیل فارکس معرفی شده در اینجا مزایا و معایبی دارند. به طور کلی، تحلیل تکنیکال حرکت قیمت ارز را در نمودارها مطالعه می کند در حالی که تحلیل بنیادی وضعیت اقتصاد یک کشور را بررسی می کند.
تفاوت تحلیل تکنیکال و فاندامنتال
تحلیل تکنیکال:
- حرکت قیمت را بر اساس الگوهای چارت پیش بینی می کند
- داده ها را از عملکرد قیمت در نمودارها جمع آوری می کند
- به تجربه تجزیه و تحلیل چارت نیاز دارد
تحلیل فاندامنتال:
- داده های اقتصادی را برای تعیین قیمت هدف مطالعه می کند
- داده ها را از تورم، تولید ناخالص داخلی، نرخ بهره و غیره جمع آوری می کند
- نیاز به دانش اقتصاد و تجربه تحلیل آماری دارد
سخن آخر
بین تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال یا بنیادی نمی توان بهترین تحلیل فارکس را انتخاب کرد. هر معامله گر بنا بر زمان، روحیات و توانایی های خود می تواند یکی از این دو تحلیل را انتخاب کند و آن را مبنای تصمیمات خود قرار دهد. تحلیل های هفتگی هم همیشه می توانند به تصمیم گیری برای بهترین معامله کمک کند.
پیشنهاد می کنم حتی اگر یکی از این تحلیل ها را مبنای تصمیم گیری های خود قرار دادید کمی نیز در مورد دیگری اطلاعات داشته باشید، زیرا گاهی می تواند بسیار به شما در خرید و فروش جفت ارزها کمک کند.
سلام حداقل پولی که میتونیم باهاش معاملات رو انجام بدیم چقدر هست؟؟
سلام
بسته به بروکری که انتخاب می کنید این حداقل متفاوت است. اما اغلب 1000 دلار برای سرمایه گذاری اولیه نیاز است. با این حال بعضی از بروکرها با کمتر از این هم اجازه شروع معاملات را به شما می دهند.