نحوه استفاده از اندیکاتور کانال کلتنر در معاملات فارکس
کانال های کلتنر در فارکس به طور گسترده توسط تحلیلگران تکنیکال مورد استفاده قرار می گیرند و می توانند به عنوان پایه دو استراتژی معاملاتی مجزا مورد استفاده قرار گیرند. اندیکاتور کانال های کلتنر شباهت زیادی با باندهای بولینگر دارند، اگرچه خروجی اندیکاتور بر اساس متغییرهای متفاوتی محاسبه می شود.
مبحث شماره 16 از بخش تحلیل تکنیکال مجموعه کامل آموزش فارکس
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اندیکاتور کانال کلتنر، نحوه محاسبه آن، تفاوت آن با باندهای بولینگر و جزئیات دو استراتژی معاملاتی کانال کلتنر، ادامه مطلب را بخوانید.
اندیکاتور کانال کلتنر چیست؟
کانال کلتنر یا Keltner Channel یک اندیکاتور فارکس و ابزار تحلیل تکنیکال است که دو میانگین متحرک از بالا و پایین قیمت ها را در یک دوره معین ترسیم می کند. این اندیکاتور مانند اندیکاتور باندهای بولینگر است که دو میانگین متحرک از اوج و پایین قیمت را در یک دوره معین ترسیم می کند و سپس انحراف معیار استاندارد بالا و پایین آن میانگین متحرک را محاسبه می کند.
معامله گران می توانند از کانال کلتنر برای تعیین جهت روند استفاده کنند. اندیکاتور کانال کلتنر انحراف از یک خط میانگین متحرک مرکزی را با استفاده از اندیکاتور ATR اندازه گیری می کند تا تعیین کند که آیا روندی احتمالا ادامه دارد یا می تواند روند جدیدی شروع شود.
هنگامی که اندیکاتور کانال کلتنر را روی نمودار قرار می دهید، به صورت سه خط ظاهر می شود. هنگامی که قیمت از بالای خط بالایی خارج می شود، این نشان می دهد که یک روند صعودی شروع می شود، در حالی که برعکس، شکست در زیر خط پایین نشان می دهد که یک روند نزولی شروع می شود. معامله گران از این سیگنال ها برای ورود به معاملات بر اساس تکانه و جهت روند استفاده می کنند، به خصوص زمانی که کانال برای مدتی صاف و تقریباً افقی بوده است.
در بیشتر مواقع، در غیاب وجود یک روند، قیمت بین خطوط بالایی و پایینی اندیکاتور در نوسان است و نشان می دهد که آنها می توانند به عنوان سطوح حمایت و مقاومت داینامیک یا پویا عمل کنند. در چنین زمان هایی معامله گران میتوانند به دنبال استفاده از اندیکاتور برای معاملات رنج یا محدوده به جای ادامه روند باشند. یعنی زمانی که قیمت به باند پایینی رسید خرید کنید و زمانی که قیمت به باند بالایی رسید بفروشید.
نحوه محاسبه کانال های کلتنر
با وجود اینکه برای استفاده از این اندیکاتور در استراتژی معاملاتی نیازی به دانستن فرمول محاسهب آن ندارید، ولی دانستن نحوه محاسبه آن میتواند درک بهتری از آن به شما بدهد. یک کانال کلتنر با گرفتن میانگین متحرک قیمت های بالا و پایین در یک دوره معین، و سپس جمع و تفریق تعداد معینی از انحرافات استاندارد از میانگین متحرک محاسبه می شود.
اندیکاتور کانال کلتنر با استفاده از میانگین متحرک نمایی به عنوان مبنایی برای میانگین قیمت محاسبه می شوند که معمولاً “خط وسط” نامیده می شود. رایج ترین مورد استفاده، EMA 20 (میانگین متحرک نمایی) است. “خط بالایی” با استفاده از EMA +2 x میانگین دامنه واقعی (ATR) 20 دوره گذشته محاسبه می شود. “خط پایین” با استفاده از EMA + 2 x میانگین دامنه واقعی 20 دوره گذشته محاسبه می شود. این اندیکاتور سه خط روی نمودار را ترسیم می کند.
شایان ذکر است که معاملهگران میتوانند این ورودیهای پیشفرض را در مورد EMA و ATR تغییر دهند – لازم نیست از 20 دوره گذشته به عنوان نگاهی به گذشته استفاده کنید.
میانگین متحرک که به عنوان خط وسط نشان داده می شود، ایده ای از روند کلی به شما می دهد. از آنجاییکه خطوط دیگر بر مبنای خط وسط هستند، ایده این است که اگر مومنتوم بازار قیمت را از این محدوده خارج کرد، وقوع یک روند قوی را نشان می دهد. اگر در حال معامله در بازاری مانند بازار فارکس هستید که دادههای حجمی برای آن در دسترس است، اغلب شاهد یک انفجار حجمی به همراه یک حرکت سریع هستید که به اعتبار آن به عنوان یک “سیگنال شکست” میافزاید.
کانال های کلتنر در مقابل باندهای بولینگر
یکی از اولین سوالاتی که ممکن است بپرسید این است که “تفاوت بین کانال های کلتنر و باندهای بولینگر چیست؟” زیرا آنها بسیار شبیه به هم هستند. هر دو دارای یک خط وسط، یک خط بالا و یک خط پایین هستند. با این حال، آنها کاملا متفاوت محاسبه می شوند.
کانال های کلتنر نسبت به تغییرات قیمت حساس تر هستند و بسیاری از تحلیلگران تکنیکال استدلال می کنند که آنها نشانه بهتری از روند واقعی ارائه می دهند. با وجود اینکه باندهای بولینگر بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند، اما کانال های کلتنر می تواند گزینه بهتری برای معامله گرانی باشد که می خواهند از یک اندیکاتور دقیق تر استفاده کنند.
اندیکاتور باندهای بولینگر با استفاده از میانگین متحرک ساده (SMA) با یک خط رسم شده در بالا و پایین که دو انحراف استاندارد از آن قیمت را نشان می دهد، محاسبه می شود. این اندیکاتور زمانی که قیمت ها خارج از باند حرکت می کنند، به شما سیگنالی از شرایط «خرید افراطی» و «فروش افراطی» می دهد،.
با این حال، اندیکاتور کانال کلتنر از یک میانگین متحرک نمایی (EMA) استفاده می کند و خطوط بالایی و پایینی آن را بر اساس ATR ضربدر 2 ترسیم می کند. این یک تغییر جزئی است و هر دو نشانگر تمایل دارند سیگنالهای یکسانی را همزمان تولید کنند. در حالی که هر دو اندیکاتور معتبر هستند، سیگنال هایی که آنها میدهندکاملاً متفاوت است.
میانگین محدوده واقعی یا ATR اندیکاتوری است که بسیاری از معامله گران روزانه از آن استفاده می کنند، بنابراین شایان ذکر است که توجه به آن تا حدی منطقی است. هنگامی که یک بازار 2 برابر ATR را بشکند، یک پیام کاملاً قوی در مورد جهت یک روند ارسال می کند، بنابراین اگر به دنبال اندیکاتوری برای نشان دادن این نوع چیزها هستید، استفاده از کانال کلتنر بسیار منطقی و جذاب است.
استراتژی های معاملاتی کانال کلتنر
در اینجا سه مورد از محبوب ترین استراتژی های معاملاتی کانال کلتنر آورده شده است:
استراتژی عقب نشینی یا Pullback
استراتژی عقب نشینی یک استراتژی فارکس محبوب کانال کلتنر است که شامل خرید پول بک در یک روند صعودی یا فروش رالی در یک روند نزولی است. ایده این است که بازاری که از کانال خارج میشود و سپس به خط میانه بازمیگردد، باید معاملهگرانی را پیدا کند که مایلند وارد عمل شوند و روی ادامه روند شرطبندی کنند.
قبل از اینکه به دنبال عقب نشینی باشید، باید قیمت از کانال کلتنر خارج شود. این مانند “خرید در کف” یا “فروش در سقف” است. این می تواند راهی موثر برای ورود به یک حرکت موجود بدون “تعقیب معامله” باشد. اگر با سیگنال های معاملاتی فیبوناچی اصلاحی آشنا هستید، این استراتژی را بهتر درک میکنید.
استراتژی شکست یا Breakout
استراتژی شکست تلاش می کند تا حرکت های جهت دار مهم تری را به دست آورد. ایده این است که در ابتدای حرکت وارد یک معامله شوید و در نتیجه ممکن است احتمال خطر افزایش یابد، اما در صورت تایید حرکتهای بزرگتری را خواهید گرفت.
قبل از اینکه به دنبال ورودی با این استراتژی باشید، در نظر داشته باشید که کانال کلتنر باید به صورت افقی و صاف باشد. هنگامی که قیمت به بالا یا پایین کانال میشکند، به امید حرکت پایدار وارد مسیر شکست میشوید. این استراتژی شکست اغلب همراه با اندیکاتورهای دیگری، مانند ADX یا MACD استفاده می شود. این اندیکاتورهای اضافی می توانند به عنوان “فیلتر” برای دریافت سیگنال استفاده شوند.
اگر معامله به خوبی و به سمت سود حرکت کند، تا زمانی که قیمت به سمت دیگر خط میانی کانال کلتنر بازگردد، از معامله خارج نشوید.
این استراتژی اغلب باعث زیانهای کوچک و سپس سود قابل توجهی می شود تا به طور کلی سودآور شود. این می تواند یک استراتژی عالی برای گرفتن حرکت های روند بزرگتر باشد. اما توقع نداشته باشید که همیشه سودآور باشد. بنابراین مدیریت ریسک را فراموش نکنید.
ترکیبی از استراتژیهای عقب نشینی و شکست
برخی از معامله گران از ترکیب این دو استراتژی برای ورود و خروج از بازارها استفاده می کنند. تهاجمیترین نسخه به موقعیت موجود در عقبنشینیها به خط میانی اضافه میکند که دوباره پرش میکنند. راه دیگری که می توان از این ترکیب استراتژی استفاده کرد، قرار دادن توقف ضرر است. این از خط میانی به عنوان یک توقف ضرر پویا استفاده می کند، و بنابراین دستور توقف ضرر، EMA را که نشان دهنده خط میانی است، دنبال می کند.
سخن پایانی
مانند هر اندیکاتور دیگری، کانال های کلتنر نیز کامل نیستند، اما این اندیکاتور بخوبی نشان می دهد که قیمت چه زمانی در یک روند رو به رشد است. مثل همیشه، هرچه از دوره طولانیتر و بازه زمانی بالاتری از آن استفاده کنید، اندیکاتور دقیقتر خواهد بود، حداکثر تا حدوداً 6 ماه تا 1 سال در بازار فارکس.
برای همه اندیکاتورهای معاملاتی محدودیت هایی وجود دارد، زیرا همیشه مبارزه ای بین سیگنال صحیح و خطا وجود دارد. اندیکاتور کانال کلتنر باید با سبک معاملاتی شما تنظیم شود. اگر سیگنالهای کمتر اما دقیقتری میخواهید، از یک EMA آهسته به عنوان خط میانی استفاده کنید. اگر سیگنالهای بیشتر اما دقیقتر میخواهید، از تنظیمات EMA خط وسط سریعتر استفاده کنید.
مهم است که در نظر داشته باشید، کانالهای کلتنر اندیکاتور متاخر یا lagging هستند، به این معنی که آنها بر اساس دادههای تاریخی تنظیم شده اند و بنابراین میتوانید در طول تغییرات روند دچار مشکل شوید زیرا سیگنالهای متعدد میتوانند به سرعت تولید شوند. این در همه اندیکاتورهای متاخر دیده می شود و منحصر به کانال کلتنر نیست.
راهاندازی کانالهای کلتنر در MT4 یا MT5 کمی دشوارتر از سایر اندیکاتورها است، زیرا اکثر کارگزاران این نشانگر را در از پیش تنظیمات پلتفرم خود قرار نمیدهند. با این حال، می توانید آن را به صورت رایگان از چندین سایت اینترنتی دانلود کرده و به پلتفرم متاتریدر خود اضافه کنید. اندیکاتور معمولاً در یک فایل زیپ قرار می گیرد که شما آن را باز کرده و در پوشه “شاخص ها” نصب خود قرار می دهید.
برای یادگیری افزودن یک اندیکاتور به متاتریدر به صورت تصویری میتوانید به این پست مراجعه نمایید. همچنین برای یادگیری دیگر اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال بصورت تصویری و فیلم از صفحه آموزش رایگان فارکس در سایت تجارت آفرین استفاده نمایید. همچنین میتوانید با عضو شدن در کانال های آپارات و یوتیوب ما با آخرین ویدیوهای آموزشی تجارت آفرین شامل آموزش فارکس، آموزش تحلیل تکنیکال، آموزش تحلیل فاندامنتال و غیره همراه شوید.
سئوالات متداول
کدام اندیکاتور بهتر است ؟ باندهای بولینگر یا کانال های کلتنر
اندیکاتور بهتر به روشی که یک فرد معامله می کند بستگی دارد. تفاوت اصلی این دو اندیکاتور این است که کانال کلتنر نوسان را با استفاده از قیمت های بالا و پایین یک بازه زمانی خاص نشان می دهد، در حالی که باندهای بولینگر نشان دهنده انحراف استاندارد هستند. کانال کلتنر معمولاً کانالی روانتر از باندهای بولینگر به شما میدهد.
اندیکاتور کانال کلتنر چیست؟
اندیکاتور کانال کلتنر نوسانات را بر اساس بالا و پایین قیمت یک دارایی یا جفت ارز اندازه گیری می کند. سه خط در نمودار وجود دارد، از جمله “قیمت متوسط” و 2 x میانگین محدوده واقعی، هر دو در بالا و پایین آن سطح. این مقادیر از پیش تعیین شده را می توان تغییر داد.
آیا کانال کلتنر یک اندیکاتور متاخر است؟
اندیکاتور کلتنر یک اندیکاتور متاخر یا Lagging است. یعنی مانند میانگین های متحرک و سایر اندیکاتورهای دنباله روی روند است، زیرا روند جهت کانال را مشخص می کند.
چگونه از کانال های کلتنر با باندهای بولینگر استفاده کنم؟
معمولا وقتی معامله گران از این اندیکاتورها استفاده می کنند، تنظیمات پیش فرض یکی از آنها را تغییر می دهند. ایده پشت استفاده از هر دو با هم این است که اگر باندهای بولینگر و کانالهای کلتنر هر دو سیگنالهایی را در یک جهت بدهند، بر اساس آنچه هر دو به شما میگویند، خرید یا فروش میکنید. با این حال، شایان ذکر است که یک احتمال قوی وجود دارد که ممکن است به “عدم تصمیم گیری با تجزیه و تحلیل” مبتلا شوید، که زمانی اتفاق می افتد که شما شروع به ترکیب اندیکاتورهای مشابه میکنید ولی تنظیمات خوب آن را پیدا نمیکنید.
تنظیمات پیش فرض کانال کلتنر چیست؟
تنظیمات پیش فرض در اندیکاتور کانال کلتنر شامل خط میانی که میانگین متحرک نمایی 20 دوره ای است، خط کانال بالایی که EMA(20) + ATRx2 است و خط کانال پایینی که EMA(20) – ATRx2 است.
این مطلب آموزش بخشی از سری آموزش های رایگان آموزش فارکس است.
مبحث شماره 16 از بخش تحلیل تکنیکال مجموعه کامل آموزش فارکس
مبحث قبلی: اندیکاتورهای VWAP و MVWAP
مبحث بعدی: اندیکاتور سشن های فارکس | چگونه با سشن ها معامله کنیم؟
مجموعه کامل آموزش فارکس از صفر تا صد (رایگان)
سری آموزش کامل فارکس از مبتدی تا پیشرفته و مباحث تکمیلی شامل بیش از 120 مبحث و ساعت ها ویدیوی آموزشی
مجموعه آموزش کامل فارکس