انواع مدل ترید کردن چیست و چه مدلی از معاملات مناسب شما است ؟
روش ها و مدل های متفاوتی برای ترید کردن در بازارهای مالی، مانند بازار فارکس، ارزهای دیجیتال و بازار سهام وجود دارد و هر معاملهگر یا تریدر میبایست مدل مناسب خود را شناسایی کند. موفقیت در معاملات به ندرت با کپی کردن معاملات از افراد دیگر بوجود می آید، زیرا هر فردی شرایط، امکانات و توقعات متفاوتی از معامله کردن دارد که ممکن است این شرایط مشابه هیچ کس دیگری نباشد. برخی از این شرایط و متغییرها عبارتند از :
- مقدار زمانی که هر کسی در روز، هفته و ماه برای تریدکردن اختصاص میدهد. چه وقت هایی را به تریدکردن اختصاص می دهید.
- میزان سرمایه ای که برای معامله کردن اختصاص می دهید. میزان ریسکی که می پذیرید.
- نوع بازاری که در آن معامله می کنید.
- شرایط سنی شما.
- اهداف شما از معامله کردن.
- شرایط قانونگذاری منطقهای که در آن فعالیت میکنید.
مبحث شماره 13 از بخش مقدماتی مجموعه کامل آموزش فارکس
این ها برخی از مواردی کلی هستند که بین معامله گران متفاوت هستند، بنابراین شما بعنوان یک تریدر میبایست مناسبترین و بهترین روش یا مدل ترید کردن مختص به خود را شناسایی و انتخاب کنید. اگر شما از مدل فردی که درابتدای هر روز 2 ساعت وقت برای ترید کردن میگذارد کپی کنید ولی خود شما تنها بتوانید روزی 1 ساعت و آن هم در آخر وقت برای ترید کردن زمان بگذارید، نمیتوانید موفقیتی در معاملات کسب کنید.
مرتبط : نحوه ورود به دنیای فارکس – ثبت نام در فارکس چگونه است
همچنین اگر شما در حسابتان 2000 دلار موجودی دارید ولی از کسی کپی کنید که موجودی حسابش 100،000 دلار است، بازهم این مدل نمی تواند برای شما مناسب باشد. به همین دلیل شما ابتدا باید مدل ترید کردن خود را شناسایی کنید تا بتوانید معاملات پرسودی انجام دهید.
انواع مدل ترید کردن
یکی از زیبایی های ترید کردن این است که مدل ها و راههای زیادی برای آن وجود دارد که هر کدام از آنها می توانند سودآور باشد. استراتژیهای متفاوت در بازار بسته به شرایط شما همگی می توانند سود آور باشند. برای آشنایی با بهترین استراتژی معامله در فارکس ویدئوی آموزش تجارت آفرین با عنوان آموزش کامل تصویری تحلیل تکنیکال، بهترین استراتژی تحلیل تکنیکال از صفر تا صد را تماشا کنید.
یکی از اشتباهاتی که اغلب تریدرهای تازه کار در بازار فارکس ، ارزهای دیجیتال و یا سهام مرتکب میشوند این است که می خواهند مدلی را که دیگران به آنها یاد داده ند را به خود تحمیل کنند و به دنبالی شناسایی مدلی که مناسب وضعیت و شرایط آنها است نمی گردند.
وقتیکه ما درباره مدل معامله کردن صحبت می کنیم درباره استراتژی های معامله یا استفاده از اندیکاتورها صحبت نمی کنیم، بلکه منظور از مدل معامله نوع معامله مانند مدل های زیر است :
- معامله روزانه
- معامله سوئینگ
- معامله پوزیشن
- معامله اسکالپ یا نوسان گیری
- سرمایه گذاری
مرتبط : بهترین اندیکاتور برای سیگنال خرید و فروش – بهترین اندیکاتورها کدام هستند ؟
هیچ کدام از این مدل ها بهتر و سود آورتر از مدل دیگر نیست، بلکه هر کدام از آنها برای افراد متفاوت بنابر سبک زندگی، میزان سرمایه و شخصیت آنها می تواند مناسب تر و سودآورتر باشد.
برخی از بازارها با مدل معامله بخصوصی سازگارتر هستند. بازار فارکس بزرگترین بازار مالی در دنیا است و این گستردگی بازار به شما اجازه می دهد تا با هر مدلی از معاملات از تغییرات در بازه های زمانی متفاوت با میزان سرمایه متفاوت بهره مند شوید. همچنین با استفاده از لوریج یا اهرم در بازار فارکس می توانید میزان سرمایه خود را مدیریت کنید و میزان ریسکی که می توانید تحمل کنید را انتخاب کنید و بنابراین می توان در معاملات کوتاه مدتتر وارد شد.
مرتبط : مدیریت سرمایه در فارکس – چگونه سرمایه خود را در بازار فارکس مدیریت کنیم
با این وجود اگر می خواهید وارد معاملات روزانه فارکس شوید، این موضوعات را باید مد نظر داشته باشید:
معاملات فارکس با اسپرد همراه هستند و این اسپرد بسته به بروکر فارکس می تواند زیاد و یا کم باشد. همچنین بنابر شرایط بازار اسپرد می تواند تغییر کند. این بدین معنی است که اگر شما معاملات کوتاه مدت انجام می دهید این اسپرد ممکن است باعث آزار شما شود و حتی در صورت سود در معاملات در انتها با ضرر از بازار خارج شوید. البته در معاملات بلند مدت تر این موضوع شاید چندان شما را تحت تاثیر قرار ندهد.
مرتبط : بهترین بروکرهای فارکس – بررسی بروکرهای برتر فارکس در سال ۲۰۲۱
میلیاردها دلار در معاملات روزانه فارکس جابجا می شود و تریدرهای زیادی در دنیا هستند که به این کار میپردازند. این تریدرها می توانند افراد معمولی باشند، می توانند سازمان های بزرگ باشند و حتی دولت ها باشند. این بدین معنی است که حجم بسیار بزرگی از خرید و فروش از طریق معاملات روزانه جابجا می شود و این امر باعث میشود که خطاهای کوچک در بازار گاهی هزینه های بزرگی خواهد داشت.
استراتژی معاملات روزانه یا Day Trading
استراتژی معاملات روزانه میتواند شغلی پردرآمد باشد البته به شرطی که آن را به درستی انجام دهید. استراتژی معاملات روزانه برای تازهکارها میتواند کمی چالشبرانگیز باشد، بهویژه کسانی که خود را با یک استراتژی خوب برنامهریزی شده آماده نکردهاند. حتی باتجربهترین معاملهگران روزانه نیز میتوانند برخی از روزها ضرر را تجربه کنند.
معاملهگران روزانه، معاملهگران فعالی هستند که استراتژیهای درون روز را اجرا میکنند تا از تغییرات قیمت یک دارایی در طی یک روز سود کسب کنند. در استراتژی معاملات روزانه از طیف گستردهای از تکنیکهای تحلیل تکنیکال و استراتژیهای تریدینگ استفاده میشود. این نوع معامله اغلب برمبنای تحلیل تکنیکال است و نیاز زیادی به نظم و انضباظ شخصی و ثبات روانی دارد.
استراتژی معاملات روزانه معمولاً به خرید و فروش دارایی در یک روز معاملاتی اشاره دارد. این میتواند در هر بازاری رخ دهد، اما در بازار بورس و بورس رایجترین بازارها برای این نوع معامله است.
معامله گران روزانه معمولاً دانش و تحصیلات خوبی دارند و از بودجه خوبی نیز برخوردار هستند. آنها از مقادیر بالایی از لوریج و استراتژیهای معاملاتی کوتاهمدت استفاده میکنند تا از تغییرات قیمتی کوچکی که در بازار رخ میدهد استفاده کنند.
معاملهگران روزانه با رویدادهایی که باعث نوسانات کوتاه مدت بازار می شوند هماهنگ هستند. معامله بر اساس اخبار یک تکنیک محبوب در استراتژی معاملات روزانه است. رویدادهای برنامهریزی شده مانند آمارهای اقتصادی، درآمد شرکتها یا نرخ بهره عوامل مهمی برای یک معاملهگر روزانه است.
مرتبط: بهترین سایتهای خبری برای انجام بهینه معاملات فارکس – اخبار فارکس
همواره قبل از علام رسمی این آمار، بازار پیشبینیهایی از آن دارد و انتظاراتی از آمار دارد. بازارها زمانی واکنش نشان میدهند که این انتظارات برآورده نشود یا از آنها فراتر رود. در چنین مواقعی معمولاً بازار با حرکتهای ناگهانی و قابل توجه قیمت روبرو میشود که می تواند سود زیادی برای معامله گران روزانه داشته باشد.
استراتژی معاملات سوئینگ یا Swing trading
استراتژی معاملات سوئینگ نوعی از معاملات است که تلاش میکند سودهای کوتاهمدت تا میانمدت را در یک بازار مالی در بازهای از چند روز تا چند هفته به دست آورد. معامله گران سوئینگ در درجه اول از تحلیل تکنیکال برای جستجوی فرصت های معاملاتی استفاده می کنند. معاملهگران سوئینگ ممکن است علاوه بر تجزیه و تحلیل روندها و الگوها، از تحلیل بنیادی نیز استفاده کنند.
معاملات سوئینگ، معامله گر را در معرض ریسکهای شبانه و آخر هفته قرار میدهد، که در آن قیمت می تواند شکاف داشته باشد و جلسه بعدی را با قیمتی کاملا متفاوت باز کند. این نوع تریدرها اغلب با استفاده از نسبت ریسک به پاداش بالا و استفاده از توقف ضرر و کسب سود یا Stop loss / Take profit میزان ضرر خود را به حداقل سود خود را به حداکثر میرسانند.
به طور معمول، معاملات سوئینگ شامل بازنگه داشتن یک پوزیشن به مدت طولانی یا کوتاه برای بیش از یک روز معاملاتی است. با این وجود اغلب این پوزیشنها بیش از چند هفته یا چند ماه باز نگهداشته نمیشوند. این یک چارچوب زمانی کلی است، زیرا برخی از معاملات سوئینگ ممکن است بیش از چند ماه طول باز بماند. در مقابل ممکن است که معامله سوئینگ در یک روز معاملاتی رخ دهد، اگرچه این مورد بسیار نادر است اما ممکن است که در یک بازار بسیار پرنوسان چنین اتفاقی رخ دهد.
استراتژی معاملات اسکالپ یا نوسانگیری Scalp Trading
استراتژی اسکالپ یا نوسانگیری یک سبک معاملاتی است که در آن معاملهگر از تغییرات کوچک قیمت سود کسب میکند. در معاملات اسکالپ قصد معاملهگر انجام تعداد زیادی معامله با سودهای کم است.
استراتژی اسکالپ مستلزم آن است که یک معاملهگر یک استراتژی خروج مطمئن و سفت و سخت داشته باشد زیرا یک ضرر بزرگ می تواند سودهای کوچک زیادی را که معامله گر برای به دست آوردن آن تلاش کرده است را از بین ببرد. بنابراین ضررها نیز در معاملات نوسانگیری یا اسکالپ باید کوچک باشند.
یک اسکالپر یا نوسانگیر موفق نسبت معاملات برنده در مقابل معاملات بازنده بسیار بالاتری دارد. در معاملات اسکالپ سود را تقریباً برابر یا کمی بیشتر از ضرر نگه میدارند.
در یک استراتژی اسکالپ فرض بر این است که اکثر بازارها حرکت اولیه خود را تکمیل می کنند. اما اینکه بعدا به کدام سمت می رود مشخص نیست. پس از آن مرحله اولیه، برخی از بازارها روند خود را متوقف می کنند، در حالی که برخی دیگر به پیشرفت خود ادامه می دهند.
اغلب معاملهگران اسکالپ یا نوسانگیرها بصورت تمام وقت در بازار هستند و مجبور به رسد کردن لحظهای بازار هستند. لذا استراتژی اسکالپ برای افرادی مناسب است که بتوانند تمام وقت در بازار کار کنند.
مرتبط: بهترین استراتژی تحلیل تکنیکال
استراتژی پوزیشن یا Position trading
معاملات پوزیشن یا position یک استراتژی معاملاتی بلند مدت محبوب است که به معامله گران اجازه میدهد تا برای مدت طولانی، که معمولاً ماهها یا سالها است، موقعیت خود را باز نگه دارند. معامله گران پوزیشن، حرکت های کوتاه مدت قیمت را نادیده می گیرند و ترجیح می دهند مبنای تصمیمات خود را تحلیل فاندامنتال و روندهای بلندمدت قرار دهند.
معاملات پوزیشن بیشتر به سرمایه گذاری و نگهداری شباهت دارد، با یک تفاوت اساسی: سرمایه گذاران و کسانی که هولد یا نگهداری میکنند فقط می توانند موقعیتهای خرید داشته باشند، در حالی که معامله گران پوزیشن میتوانند هم موقعیت خرید و هم پوزیشن فروش داشته باشند.
از بین انواع معاملات، استراتژی معاملات پوزیشن دارای طولانی ترین زمان نگهداری یک دارایی است. در نتیجه، پتانسیل سودهای بزرگ بیشتر است، اما ریسکهای بزرگ نیز دراین نوع معاملات بیشتر است.
استراتژی سرمایهگذاری یا Investing
در واقع سرمایهگذاری را نمیتوان از جمله روشهای معاملاتی دانست و تفاوتهای زیادی با روشهای ترید کردن یا معامله کردن دارد.
مبنای سرمایه گذاری در بازارهای مالی مانند معامله کردن، کسب سود از تغییرات قیمت است. با این تفاوت که سرمایه گذار مبنای تصمیمات خود را تحلیل فاندامنتال و گاهی علاقه شخصی میگذارد.
هدف از سرمایه گذاری ایجاد ثروت تدریجی در یک دوره زمانی طولانی از طریق خرید و نگهداری سبد سهام، یک تجارت، املاک، اوراق قرضه، بیت کوین و هر نوع دارایی قابل سرمایهگذاری است.
سرمایهگذاری اغلب برای یک دوره طولانی مانند چندین سال یا حتی چندین دهه انجام میشود و سرمایهگذار از مزایایی مانند بهره، سود سهام، تقسیم سهام، اجاره ملک و غیره در طول مسیر سرمایهگذاری خود استفاده میکنند. بهترین بازارها برای سرمایه گذاری بازار سهام، بازار اوراق قرضه و بازار املاک هستند که تمام خصوصیات بازارهای سرمایهای را دارند.
چه مدلی از معاملات مناسب شما است ؟
با در نظر گرفتن شرایط بخصوص خود از جمله میزان وقتی که می توانید برای ترید کردن اختصاص دهید، شرایط سنی خود، میزان سرمایه قابل دسترس، میزان ریسکی که می خواهید بپذیرید و غیره مناسب ترین مدل ترید کردن را در بازارهای مالی را پیدا کنید و از مدل خود پیروی کنید. اگر کسی معاملات روزانه را به شما برای کسب درآمد پیشنهاد می کند، ولی شما استراتژی اسکالپ یا معاملات پوزیشن را برای خود مناسب می بینید به دنبال مدل خود بروید و مدل افراد دیگر را به خود تحمیل نکنید.
پس از اینکه مدل ترید کردن خودتان را شناسایی کردید، سعی کنید در آن مدل پیشرفت کنید و یک استراتژی خوب برای معامله کردن پیدا کنید. در کنار مدل معامله و استراتژی معامله باید مدیریت سرمایه و روانشاسی بازار و روانشناسی فردی را هم مد نظر داشته باشید.
موفقیت در بازارهای مالی از جمله بازار فارکس، ارزهای دیجیتال و بازار سهام با قدم های کوچکی مانند شناسایی سبک زندگی شخصی خود شما شروع میشود. مدل معامله هر فرد با فرد دیگر متفاوت است، بنابراین با کپی کردن ناآگاهانه از مدل های دیگران موفقیت خود را به خطر نیندازید.
این مطلب آموزش بخشی از سری آموزش های رایگان آموزش فارکس است.
مبحث شماره 13 از بخش مقدماتی مجموعه کامل آموزش فارکس
مبحث قبلی: ترید چیست و انواع بازارهای مالی برای ترید کردن کدام هستند؟
مبحث بعدی: چگونه وارد فارکس شویم و در آن معامله کنیم – مراحل باز کردن حساب فارکس