فارکس

بررسی آنالیز فاندامنتال و تحلیل تکنیکال

آنالیز فاندامنتال و تکنیکال دو اصل اساسی در انجام معاملات فارکس به شمار می‌روند. هر یک از این آنالیزها ویژگی‌های خاص خود را دارند. در اصل تحلیلگران تکنیکال بر این باورند که تغییرات قیمت یک سهم در گذشته، الگوی قیمتی آینده آن را نشان می دهد. بنابراین می توان با توجه به رفتار گذشته قیمت سهام، زمان مناسب برای ورود و خروج  از معامله را تعیین کرد.

 مبحث شماره 24 از بخش مقدماتی مجموعه کامل آموزش فارکس

مرتبط : بهترین روش تحلیل بازار فارکس کدام است ؟ تحلیل تکنیکال یا فاندامنتال

آنالیز فاندامنتال روشی است که از طریق آن می‌توان:

  • داده های مالی
  • اطلاعات شرکت
  • دارایی‌ها
  • بدهی
  • شرایط اقتصادی و سیاسی تاثیر گذار بر سهم و ارزش ذاتی سهام یک شرکت را تعیین کرد.

اهداف معامله‌گران فاندامنتال و تکنیکال متفاوت است

  • تحلیل‌گران در تحلیل تکنیکال اغلب سعی می‌کنند بازه‌های زمانی کوتاه تا متوسط سودآور را شناسایی کنند.
  • در حالیکه آنالیزگران فاندامنتال معمولا بازه‌های بلند مدت‌تری را برای کسب سود در نظر می‌گیرند.

در همین راستا تصمیم گرفته‌ایم تا به بررسی تفاوت‌های این دو نوع آنالیز و نحوه استفاده از آنها در معاملات فارکس بپردازیم.

استفاده از بازه های زمانی کوتاه مدت و بلند مدت

در حالت معمول می توان گفت که از آنالیز فاندامنتال برای دستیابی به اهداف بلند مدت استفاده‌ می‌شود. این در حالی است که آنالیز تکنیکال برای اهداف و دستاوردهای کوتاه مدت‌تری کاربرد دارد.

به عنوان مثال، معامله‌گرانی که براساس آنالیزهای تکنیکال کار می‌کنند با توجه به نمودارهای هفتگی، روزانه و یا حتی چند دقیقه‌ای معاملات خود را انجام می‌دهند. در حالیکه معامله‌گران فاندامنتال اغلب به داده‌های چند فصل گذشته و حتی چند سال گذشته توجه می‌کنند.

در آنالیز فاندامنتال ممکن است فرد شاهد کاهش قیمت سهام یک شرکت در کوتاه مدت باشد. اما به این نتیجه برسد که این شرکت توانسته است ارزش سهام خود را در بلند مدت به عنوان مثال طی چندین سال، حفظ کند و میزان سرمایه گذاری خود را افزایش دهد. تحلیل‌گران فاندامنتال کار خود را با تکیه بر اظهارات مالی فصلی مانند:

  • تغییرات قیمت
  • حجم معاملات و..انجام می‌دهند.


باید گفت که تغییرات شرکت‌ها یک شبه اتفاق نمی‌افتد، بلکه یک کمپانی در بستر زمان این تغییرات را نشان می دهد. به همین دلیل بررسی روزانه آنها در این نوع آنالیز هیچ نقشی ندارد. از طرفی دیگر در این شرایط باید گفت که انتشار اطلاعات مورد نیاز تحلیل‌گران فاندامنتال در بازه‌های زمانی بلند مدت‌تری نسبت به آنالیز تکنیکال منتشر می‌شود.

مرتبط : تحلیل بنیادی چیست ؟ کاربرد تحلیل فاندامنتال در بازارهای مالی

تفاوت ابزارهای معاملاتی آنالیزگران تکنیکال و فاندامنتال

تحلیل‌گران تکنیکال کار خود را با استفاده از نمودارها آغاز می‌کنند و معتقدند که هیچ دلیلی برای بررسی وضعیت شرکت‌ها وجود ندارد.
چراکه قیمت‌های قبلی نشان دهنده وضعیت سهام کمپانی مورد نظر هستند. به همین منظور تحلیل‌گران تکنیکال تمام تمرکز خود را روی پیگیری قیمت‌ها و روند حرکت آنها در بازار قرار می‌دهند.

مرتبط : آموزش کامل تصویری تحلیل تکنیکال، بهترین استراتژی تحلیل تکنیکال از صفر تا صد

این در حالی است که تحلیل‌گران فاندامنتال بر اساس:

  • وضعیت مالی شرکت‌ها
  • میزان درآمد آنها
  • جریان سرمایه و …برای انجام معاملات خود تصمیم‌گیری می‌کنند.
صورت های مالی

در آنالیز فاندامنتال معامله گران با استفاده از ابزارهای لازم به ارزش ذاتی و واقعی یک شرکت پی می‌برند. آنها بر اساس تفاوت میان ارزش ذاتی و واقعی سهم با قیمتی که در بازار خرید و فروش می‌شود میزان ارزش را مشخص می‌کنند. در صورتی که قیمت سهم نسبت به ارزش ذاتی شرکت کمتر باشد خرید آن را ارزشمند می‌دانند. درمقابل، زمانی که قیمت سهم بیشتر از ارزش واقعی آن باشد سهم را زیان ده و بی‌ارزش می‌دانند.

آیا می‌توان از تحلیل تکنیکال و فاندامنتال به طور همزمان استفاده کرد؟

مطالعه و یادگیری آنالیز فاندامنتال و تکنیکال برای فعالیت در بازار سرمایه و ارزهای دیجیتال بسیار حائز اهمیت است. امروزه هر دو آنالیز در ارزیابی و تحلیل بازار معاملاتی و ارز های دیجیتال کارایی دارند.

به فعالان حوزه ارزهای دیجیتال توصیه می‌شود که ابتدا با تحلیل فاندامنتال، بهترین ارزهای بازار را انتخاب کنند. سپس با استفاده از تحلیل تکنیکال، بهترین زمان خرید و فروش پوزیشن  را تعیین کنند. تجربه نشان داده است که استفاده همزمان از این آنالیزها می تواند زمینه موفقیت شما در معاملات را فراهم کند.

از طرفی دیگر، برخی از معامله‌گران تکنیکال برای تایید نتایج خود از آنالیز فاندامنتال استفاده می‌کنند. به عنوان مثال یک معامله‌گر ممکن است در نزدیکی موقعیت سود خود با یک برک اوت مواجه شود، در این صورت می تواند با رجوع به نتیجه آنالیز فاندامنتال، درباره معاملات خود نتیجه‌گیری کنند.


دیدگاه منتقدان آنالیز فاندامنتال و تکنیکال

طرفداران آنالیز فاندامنتال معتقدند که قیمت کنونی یک ارز، لزوما منعکس‌کننده ارزش واقعی آن نیست. این ایدئولوژی و نوع نگاه، پایه تصمیمات و سرمایه‌گذاری با آنالیز فاندامنتال است.

در آن سو، دوست‌داران روش تکنیکال معتقدند که می‌توانند:

  • با ارزیابی عملکرد و رفتار قیمت در گذشته
  • همچنین بررسی حجم معاملات، رفتار آینده آن را نیز تا حد زیادی پیش‌بینی کنند.

این افراد به جای مطالعه عوامل بیرونی، خود را درگیر نمودارهای قیمت، الگوها و روند بازار می‌کنند.

مرتبط : تحلیل جامع نمودار شمعی در تحلیل تکنیکال

دیدگاه معتقدان فرضیه بهره وری بازار

در این میان دیدگاه افراد معتقد به فرضیه بهره‌وری بازار (Efficient-Market) نیز جالب است. آنها معتقدند که نمی‌توان با اتکای همیشگی به تحلیل تکنیکال، موفق شد. گفتنی است که در یک بازار باکیفیت، اطلاعات موجود خیلی سریع روی قیمت اوراق بهادار اثر می‌گذارند. به عبارت دیگر در اینجا اطلاعات بر قیمت سهام تاثیر گذاشته و قیمت‌ها، طبق این اطلاعات تعدیل خواهند شد.

فرض بر این است که افراد فعال در یک بازار، به منظور تصمیم‌گیری درباره خرید یا فروش یک دارایی، همه اطلاعات مربوط به قیمت را در نظر می‌گیرند. البته باید توجه داشت که با وجود ارائه این فرضیه تصمیم نهایی همچنان به عهده معامله‌گر است.

بهتر است که قبل از ورود به بازار معاملات با افتتاح حساب دمو در بروکر آمارکتس، مهارت خود را در زمینه تحلیل تکنیکال و آنالیز فاندامنتال درمحیطی بدون ضرر تقویت کنید. همچنین برای کسب تجربه و داشتن معاملاتی موفق می توانید با مطالعه تحلیل‌های فاندامنتال و دیدن ویدئوهای آموزشی در این بروکر فارکس به دانش معاملاتی خود بیفزایید.

با افتتاح حساب در بروکر آمارکتس از طریق ما، بهترین خدمات، تکنولوژی‌های جدید و بهترین شرایط معاملاتی در بازار فارکس را تجربه کنید:

  • واریز و برداشت فوری بدون کمیسیون
  • پشتیبانی 24 ساعته
  • تحلیل‌های معاملاتی روزانه
  • ارائه بونوس و طرح های تشویقی
  • اهرم معاملاتی تا 1:1000
  • اسپرد از 0.2 پیپ واجرای دستور معاملاتی در 0.03 ثانیه

همچنین برای اطلاعات بیشتر در مورد این بروکر فارکس به پست بررسی بروکر آماکتس مراجعه نمایید.

این مطلب آموزش بخشی از سری آموزش های رایگان آموزش فارکس است.
مبحث شماره 24 از بخش مقدماتی مجموعه کامل آموزش فارکس
مبحث قبلی: تحلیل فاندامنتال چیست؟ کاربرد تحلیل بنیادی در بازارهای مالی
مبحث بعدی: آموزش متاتریدر برای معاملات فارکس + ویدیو کامل

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *