فارکسآموزشیبورس

تفاوت بین فارکس و بازار سهام – کدام بازار : فارکس یا بورس سهام

وقتی صحبت از سرمایه گذاری یا سفته بازی می شود، احتمالا یکی از سئوالاتی که به ذهن می رسد این است که سرمایه گذاری در بازار سهام و بورس بهتر است یا سرمایه گذاری و سفته بازی در بازار فارکس. اما تفاوت بین فارکس و بازار سهام چه چیزی است ؟

بازارهای فارکس و سهام هر دو بازارهای مالی هستند، اما تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند. تفاوت های آنها از سطح ریسک تا نحوه معاملات ادامه دارد. با وجود اینکه معامله گران زیادی هستند که هم در بازار فارکس فعال هستند و هم در بازار بورس سهام سرمایه گذاری می کنند، اما برای تازه واردها تصمیم گیری در مورد انتخاب آنها ممکن است چالش برانگیز باشد. به همین دلیل در اینجا می خواهیم شما را با تفاوت های اصلی بازارهای بورس سهام و فارکس آشنا کنیم.

مرتبط : سرمایه گذاری در بورس امریکا و خرید سهام شرکت های خارجی

قبل از اینکه با تفاوت های این دو بازار آشنا شویم این موضوع را فراموش نکنید که معامله در هر دوی این بازارهای مالی دارای ریسک است. هم سرمایه گذاران و هم سفته بازان با احتمال از دست دادن پولشان در این دو بازار مواجه هستند بنابراین باید قبل از ورود به هر کدام از آنها ریسک های موجود را بررسی و مدیریت کنند.

تفاوت بین فارکس و بازار سهام

1 – بورس متمرکز در مقابل شبکه های فروشنده غیرمتمرکز

وقتیکه درباره بورس صحبت می شود منظور یک سازمان متمرکز با مدیریت واحد است که مسئول کنترل معاملات است. برای مثال بورس نیویورک، بورس نزدک و یا سازمان بورس اوراق بهادار تهران. زمانیکه شما سهمی از یک شرکت را در بازار سهام خرید می کنید، در واقع از آن لحظه تا زمانیکه آن سهم را به فروش برسانید مالک بخشی از آن شرکت هستید.

این بدان معنی است که در آن بازه زمانی در سود و زیان آن شرکت سهیم هستید. شما در بازار سهام می توانید سفته باز و یا سرمایه گذار باشید. به عبارت دیگر می توانید معاملات کوتاه مدت یا روزانه انجام دهید و یا می توانید بصورت بلند مدت در آن شرکت سرمایه گذار باشید. برای فعالیت در بازار سهام شما نیاز به تحلیل بازار به صورت تکنیکال و فاندامنتال دارید تا ریسک سرمایه گذاری خود را به حداقل برسانید.

سرمایه گذاری در بورس امریکا و خرید سهام شرکت های خارجی

مرتبط : بزرگترین بازارهای بورس دنیا

با نگاهی به بازار فارکس متوجه می شوید که معاملات در این بازار از طریق شبکه فروشنده های غیر متمرکز انجام می شود. عبارت Over-the-counter گویای نوع معاملات فارکس است. برخلاف بازار سهام، هیچ سازمان متمرکزی بازارهای فارکس را مدیریت و کنترل نمی کند. مبادلات به صورت خصوصی و بین خریدار و فروشنده انجام می شود. چنین معاملاتی ریسک نقص طرف مقابل را به همراه دارد.

مرتبط : بهترین اندیکاتورهای فارکس برای معاملات روزانه – اندیکاتورهای فارکس

2 – هزینه های ورود

معامله در بازار سهام معمولا نسبت به معاملات فارکس سرمایه بیشتری را طلب می کند. بنابراین برای سرمایه گذاران و سفته بازان فارکس راهی آسان تر برای ورود به بازارهای مالی به نظر می رسد.

از آنجاییکه اغلب بروکرهای فارکس به مشتریان خود اجازه استفاده از لوریج می دهند، لذا معالمه گران با سرمایه ای کم می توانند کنترل واحدهای بیشتری از فارکس را در اختیار بگیرند. این نوع معامله مزایا و معایبی را با خود به همراه می آورد.

مرتبط : معنی لوریج و مارجین در فارکس

استفاده از لوریج در فارکس می تواند همانقدر که سود را افزایش می دهد زیان معامله گر را نیز افزایش دهد، بنابراین معامله گر ممکن است به سرعت سود زیادی کند و یا به سرعت تمام سرمایه خود را از دست بدهد.

3 – در فارکس خرید یک ارز با فروش همزمان ارز دیگر صورت می گیرد

یکی از تفاوت های اساسی بین بازار سهام و فارکس این موضوع است که وقتی شما یک ارز را خریداری می کنید همزمان یک ارز دیگر را به فروش می رسانید. در بازار سهام شما یا یک سهم را می خرید و یا آن را به فروش می رسانید.

مرتبط : بهترین کارگزاریهای فارکس – بررسی بروکرهای برتر فارکس

مبنای فارکس جفت ارزها هستند. معامله در فارکس وقتی صورت می گیرد که معامله گر توقع دارد که ارزش یک ارز در مقابل ارز دیگری افزایش یا کاهش یابد. در بازار سهام، وقتیکه انتظار دارید قیمت یک سهم مسیر صعودی داشته باشد آن سهم را خریداری می کنید.

3 – اسپرد پایین در فارکس نسبت به بازار سهام

اسپردها، اختلاف قیمت بین خرید و فروش هستند که این میزان در بازار فارکس کمتر از بازار سهام است. البته این موضوع درست است که سهام شرکت های بزرگ بورس مانند اپل یا مایکروسافت اسپردهای کمی دارند ولی این موضوع برای تمام سهام یکسان نیست.

در بازار فارکس ارزهای غالب عبارتند از : یورو، دلار امریکا، پوند انگلیس، ین ژاپن، فرانک سوئیس و دلار کانادا. اسپردهای این ارزها بسیار پایین می باشد، زیرا نقدینگی و خرید و فروش در این بازارها بسیار بالا است. با این وجود به صورت کلی، این اسپردها در بازار فارکس از بازار سهام پایین تر می باشد.

مرتبط : نحوه ورود به دنیای فارکس – ثبت نام در فارکس چگونه است

5 – سفته بازی در مقابل سرمایه گذاری

با وجود اینکه افرادی هستند که در بازار سهام به سفته بازی می پردازند، اما بازار فارکس جذابیت های بیشتری برای سفته بازی دارد و اغلب افراد به این منظور وارد این بازار می شوند. دلیل این امر هزینه های پایین سوداگری به دلیل سیال بودن بازار است. در واقع بیشتر معامله گران خرد، با استفاده از تحلیل تکنیکال به معاملات روزانه در بازار فارکس می پردازند.

در بازار سهام نیز سفته بازی امکان پذیر است اما هزینه ها در این بازار برای سوداگری بالاست و برای این کار شما نیاز به درگیر کردن میزان زیادی از سرمایه خود هستید. بیشتر فعالان بازارهای مالی به بازار سهام بعنوان سرمایه گذاری نگاه می کنند و به فارکس بعنوان سوداگری.

اگر شما نیز می خواهید در بازار سهام و یا فارکس فعالیت کنید ابتدا باید هدف و استراتژِی معاملات خود را مشخص کنید و با شناخت مناسب از ریسکی که می توانید تحمل کنید و توانایی معاملاتی خود یک و یا هر دوی این بازارها را برای سرمایه گذاری و یا سفته بازی انتخاب نمایید.   

مرتبط : بهترین سایت های خبری برای انجام بهینه معاملات فارکس – اخبار فارکس

مرتبط : آموزش کندل استیک – تحلیل جامع نمودار شمعی در تحلیل تکنیکال


تفاوت بین فارکس و بازار سهام – کدام بازار : فارکس یا بورس سهام


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *