انگیزشی

5 مانع روانشناسی که جلوی موفقیت را میگیرد

بااینکه که داشتن یک تجارت دارای مزیت های فراوانی است اما مسیر تبدیل شدن به یک کارآفرین واقعی چندان هموار نیست. همچنین انواع مانع روانشناسی نیز وجود دارد که جلوی موفقیت را میگیرد. 

در ادامه 5 موانع رایج روانشناسی که مانع موفقیت صاحبان مشاغل می شود، و راه های اجتناب از آنها را با هم مرور میکنیم:

 

1- بار مسئولیت مالی که منجر به فشار و استرس روحی می شود

آغاز کردن یک کسب و کار کوچک معمولاً طرحی پرهزینه می باشد. به طور کلی هزینه میانگین شروع یک کسب و کار کوچک حدود 30000 دلار می باشد و هزینه های عملیاتی می توانند از آن هم بیشتر شود. حتی سرمایه گذاری در کسب و کارهای کوچک خانگی که هزینه های سربار کمی دارند نیز قابل توجه است. شما به جای کار کردن در یک شغل ثابت با حقوق و مزایای معقول، مسئولیت به دست آوردن پول را خود تقبل کرده اید.

شایان ذکر است که تخمین زمانی که کسب و کار کوچک شما شروع به سوددهی می کند بسیار سخت است و گاهی حتی می تواند چشم انداز وحشتناکی از آینده را ترسیم کند.

مرتبط: کسب درآمد به دلار در ایران – درآمد دلاری با دیدن تبلیغات

نکته آخر این که، زمانی که در حال ایجاد یک تجارت هستید، به منابع مالی برای پوشش دادن هزینه های شخصی خود نیز نیاز دارید. صبر کردن به مدت یک سال یا دوسال برای ذخیره مالی پیشنهاد خوبی است، اما همیشه کاربردی و منطقی نیست.

حداقل تلاش کنید که منبعی برای درآمد ثابت داشته باشید. شما قادرید به عنوان یک مشاور در حیطه تخصصی خودتان بدرخشید؛ به انجام فعالیت های مستقل بپردازید، مثلاً با فعالیت در سایت های فریلنسری یا تلاش برای اجاره دادن منزل افراد دیگر منبعی برای درآمد داشته باشید. شما میتوانید تا زمانیکه تجارتتان به سوددهی برسددر فعالیت های اقتصادی به اشتراک گذاشته شده توسط دیگران، شرکت کنید.

به جای این که در تلاش کردن برای کسب سود کوتاه مدت نوعی افسردگی پدید آید، امنیت مالی به شما آرامش فکری و توانایی تصمیم گیری براساس موفقیت های دراز مدت و پایدار را می دهد.

2- وارد کردن ارزش های شخصی در تجارت

آغاز کردن کسب و کار برای خود، چالشی بسیار سنگین است. زمانی که کسب و کار پر و بال می گیرد شما خیلی آسان میتوانید احساس موفقیت کنید. با این وجود، وارد کردن ارزش های شخصی فرد به موفقیت های شغلی، یکی از جاده های پر دست انداز در کارآفرینی میباشد. تجارت ها به آرامی آغاز می شوند و در طی مسیر با چالش های فراوانی روبرو می گردند و همچنین گاهی اهداف اصلی خود را از دست می دهند. درحقیقت تنها یک سوم همه استارت آپ ها (مشاغل نوپا) میتوانند یک دهه ماندگاری داشته باشند. به راحتی قابل درک است که چقدر این قضیه می تواند برای کارآفرینان فاجعه انگیز باشد.

به جای این که تمام ارزش های شخصی را مستقیماً به موفقیت های شغلی مربوط کنید، ارزش های فردی را خارج از موفقیتهای تجاری درنظر بگیرید. اگر با یادآوری این مسائل مثبت زندگی ها مشکل دارید، یک لیست از آنها تهیه و نگهداری کنید. هر زمانی که بخاطر نحوه تجارت خود احساس منفی ای نسبت به خود پیدا کردید، به این لیست رجوع کنید و به جنبه های مثبت زندگی برگردید.

فراموش نکنید که شکست بخشی از فرآیند یادگیری و رشد کردن است.

3- تکمیل کردن همه چیز، قبل اجرا

سکون و رخوت، بزرگترین دشمن موفقیت است. به عنوان یک کارآفرین بایستی همیشه فعال و منعطف باشید. نمی توانید تا داشتن یک برنامه کامل صبر کنید. شما باید خیلی سریع در انجام یک کار شیرجه بزنید و یک سری ریسک و خطر را متحمل شوید.

با اقدام به کار کردن سریع، شما این شانس را دارید که به ایده های بزرگ خود برسید و به موفقیت های بزرگی دست پیدا کنید.

4- نداشتن الگو و راهنمایی موفق و باثبات

یکی از بزرگترین موانعی که کارآفرینان در اولین روزهای آغاز به کار با آن مواجه می شوند، نداشتن یک راهنمای منطقی است.  زمانی که به یک شغل سنتی مشغول هستید، لیستی از وظایف وجود دارد که بایستی اجرا کنید و به یک مدیر نیاز دارید تا همواره پاسخگو و مشکل گشا باشد. زمانی که در حال انجام تجارت خود هستید این شما هستید که باید به خود پاسخگو باشید.

یک راه ساده برای این که خود را در مسیر حفظ کنید، گردآوری لیستی از فعالیت هایی است که باید برای هر روز، هفته یا ماه خاص انجام دهید و از این برنامه پیروی کنید.

اگر به دنبال یک راهنما و یا مربی هستید، از تجارت آفرینان موفقی که می شناسید الگو بگیرید.   اگر هیچ گونه ارتباطی با اینگونه افراد ندارید، به کسب و کارهای محلی و منطقه خود رجوع کنید و با آنها وقت بگذرانید. کتاب هایی که از افراد موفق در اختیار دارید را مطالعه کنید و کشف کنید که آنها چگونه به موفقیت رسیده اند. در کلاس ها و دوره هایی شرکت کنید که بتوانند طرز فکر شما را تغییر دهند. در اینصورت دیگر شما خودتان بزرگترین مانع موفقیت خود نیستید. کلاس های موفقیت که توسط مربیان و راهنمایان موفق تشکیل میشوند یکی از بهترین روش هاست.

مرتبط: جملات بزرگان در مورد موفقیت – ۱۵ نقل قول درباره موفقیت

5- بیش از اندازه از خود کار کشیدن

اکثر کارآفرینان ساعات طولانی به کار مشغول هستند که منجر به تحلیل رفتن انرژی و سبک زندگی ناسالم می شود. دائماً در حال تلاش و سخت کوشیدن هستید و در حال دویدن مشغول غذا خوردن هستید و همین غذایی که تناول می کنید تأثیرات منفی پیاپی بر روی سلامت جسمانی شما و همچنین کارایی شغل شما خواهد داشت. به علاوه شما مانند همیشه یا هر زمان که مایل بودید، وقتی  برای استراحت یا ورزش نخواهید داشت.

ترکیب این سبک زندگی با استرس منجر به خطرات جدی برای سلامتی می شود و همچنین طرز فکر رسیدن به موفقیت در انسان کم رنگ می شود. برای جلوگیری از این مسئله، بایستی تلاش زیادی برای سرمایه گذاری و صرف کردن وقت برای خود داشته باشید. هرروز ورزش کنید و زمان مشخصی را برای استراحت و خواب کامل در شب برای خود درنظر بگیرید.

اگر با نگه داشتن خود در این استاندارد مشکلی دارید، به طور منظم به پزشک مراجعه بفرمایید. پزشکان قادرند شما را به سبک زندگی سالم مقید کنند و شما را متقاعد کنند که شما کار نمی کنید که باعث کاستی و نقص در سلامتی خود شوید.

مسئولیت های یک شرکت و یک شغل برای کارآفرین بسیار گسترده و چالش برانگیز هستند امّا وظایف شخصی هم به اندازه آن ها مهم تلقی می شوند.

با آگاهی از چالش های روانشناختی که در اینجا توضیح داده شد و تلاش برای اجتناب از آنها شما خود را در مسیر بهتری برای رسیدن به موفقیت قرار میدهید و از ثمره آن که برای سالیان متمادی به شما کمک میکند لذت خواهید برد.


5 مانع روانشناسی که جلوی موفقیت را میگیرد


مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *