کارآفرینی

12 قدم برای تبدیل شدن از یک کارمند به یک کارآفرین

اگر از شغلتان خسته شده اید پس تنها دو قدم با تبدیل شدن به یک کارآفرین فاصله دارید. قدم اول این است که از کارتان استعفا دهید، و قدم بعدی این است که یک تجارت را شروع کنید.

اگرچه تبدیل شدن به یک تجارت آفرین موفق کاری ممکن است، اما کمی از آنچه گفته شد پیچیده تر است. در اینجا به دوازده قدم که شما نیازمندید بردارید تا رئیس خود شوید اشاره میکنیم.

 

1. مشخص کنید چه کاری دوست دارید انجام دهید

یا به تعبیر برخی افراد، علاقۀ خود را پیدا کنید. البته موضوع کمی عمیق تر از این است. ابتدا دربارۀ مهارت ها، تواناییها و تجربیات خود خوب فکر کنید. در نظر بگیرید که قرار است کاری را ساعتها، هفته ها و سال ها انجام دهید. بنابراین خود را در آن کار ببینید و بعد تصمیم گیری کنید.

2. دربارۀ اینکه دیگران برای چه چیزهایی پول میپردازند فکر کنید

یک تجارت عملی جایی اتفاق می افتد که آنچه شما دوست دارید و آنچه بقیه برایش پول میدهند با هم منطبق باشند. گاهی شما عاشق کاری هستید ولی هیچ کس حاضر نیست برای آن کار پولی پرداخت کند. پس این یک تجارت عملی نیست.

 

3. با مشتریان ایده آلتان مصاحبه کنید

با تعداد کمی از مشتریانی که فکر میکنید مشتریان ایده آل شما هستند آشنا شوید. از آنها دربارۀ ترس هایشان، بزگترین نیازهایشان و اشتیاقاتشان که به تجارت مربوط میشود سئوال کنید. آیا آن سرویس یا محصولی که شما طرح آن را در سر و یا برروی کاغذ دارید با نیازهای آنان در یک راستا قرار دارد؟ همچنین از کلماتی که آنان استفاده میکنند نت برداری کنید زیرا این کلمات میتوانند شما را برای اهداف بازاریابی تان کمک رسانی کنند.

 

4. طرح اقتصادی و بازاریابی تان را طراحی کنید

بازاریابی مدرن بر مبنای تولید محتویات، شبکه های ارتباط جمعی، ایمیل و غیره میباشد. مطمئن شوید که آیا میدانید چگونه از هر کدام از این ابزارها برای معرفی ایده هایتان به مشتریانتان استفاده کنید؟ همچنین طرح تجاری ای ترسیم کنید که کاملاً توضیح دهد چگونه تجارت شما به مرحلۀ عمل خواهد رسید. لازم نیست که خیلی رسمی باشد ولی باید چهارچوب عملکرد، محصول، روش انتقال محصول به مشتری و توسعه تجارت در آن مشخص شده باشد.

 

5. تجارت خود را در مقیاس کوچک بنا کنید

اگر میتوانید، همزمان که به شغل روزانۀ خود مشغول هستید ایدۀ تجاری خود را نیز در مقیاس کوچک به مرحلۀ عمل درآورید. این کار به شما این اجازه را میدهد که بدون ریسک ایدۀ تان را امتحان کنید؛ اولین مشتریتان را پیدا کنید و قبل از اینکه امنیت شغلی فعلی خود را به خطر بیندازید به طور عملی ببینید که آیا محصول یا خدمات شما میتواند پاسخگوی نیاز مشتریانتان باشد یا خیر.

 

6. بازخوردها را ارزیابی کنید و تغییرات را ایجاد کنید

شروع تجارت در مقیاس کوچک به شما کمک خواهد کرد تا بفهمید کدام قسمت های ایدۀ شما خیلی خوب و کدام قسمت ها نیازمند تغییر است. بازخورد مشتریان را خیلی جدی بگیرید و بر مبنای این بازخوردها تغییراتی را اعمال کنید. چنانچه این تغییرات را نپذیرید احتمال شکست طرح شما بسیار زیاد خواهد بود.

 

7. یک تیم مناسب بسازید

اگر ایدۀ شما به نظرتان عملی میرسد، مشخص کنید که چه کسانی را برای تجارت در کنارتان میخواهید. قبل از اینکه این تجارت را به صورت تمام وقت شروع کنید تیم تحت رهبریِ خود را شناسایی کنید. بنابر استعداد و تجربۀ تان ممکن است که در زمینه های مالی، بازاریابی، خدمات مشتریان و یا تولید نیازمند نیروی کمکی باشید.

 

8. امنیت مالی

برای یک تجارت یا معاملۀ کوچک شاید بتوانید با کمی پس انداز ماهانه و یا استفاده از پس اندازهای گذشته کار را شروع کنید. اما اگر آرزوهای بزرگی در سر دارید باید به فکر جذب و یا تامین سرمایه باشید.

 

9. چهارچوب تجارتتان را مشخص کنید

همچنین باید تصمیم بگیرید که تجارت شما تحت چه عنوانی قرار است ثبت شود. آیا تعاونی میخواهید یا سهامی خاص و یا مسئولیت محدود و یا یک شراکت دو یا چند نفره. حتماً ملاحظات قانونی لازم را برای نقش و سهم هر کدام از سرمایه گذاران و رهبران تیم در نظر داشته باشید.

 

10. کار خود را ترک کنید

زمانیکه آماده هستید کار خود را ترک کنید. ممکن است که به نظرتان برسد دیگر از دست خیلی چیزها راحت شده اید و آن همه کار دیگر سرتان ریخته نمی شود ولی باور کنید که مقدار بیشتری کار در انتظار شماست. سعی کنید که هیچ کدام از پلهای پشت سرتان را خراب نکنید زیرا ممکن است که در آینده بخواهید با همکاران و یا حتی رئیستان دوباره کار کنید. البته این بار ماهیت همکاری احتمالاً متفاوت خواهد بود.

 

11. بودجۀ کاری مشخص کنید

حالا به برنامۀ مشخص و تمام وقتی که برای تجارت خود در نظر گرفته اید بودجۀ لازم را تخصیص دهید. این بودجه باید شامل پرداخت مارکتینگ، حقوق و دیگر خرید ها باشد. فقط فراموش نکنید که پولی برای کارهای بی مورد و احمقانه خرج نکنید.

 

12. تجارت خود را بر مبنای طرح مارکتیگ خود گسترش دهید

نهایتاً تنها چیزی که میماند این است که برنامه ای را که به دقت آماده شده به مرحلۀ اجرا در آورید. البته این طرح ممکن است که در طی زمان بارها تغییر کند زیرا شما احتمالاً با موانعی که از قبل پیش بینی نکرده بودید مواجه خواهید شد. همیشه همینگونه است و چاره ای نیست. به شما تبریک میگویم زیرا حالا شما یک کارآفرین هستید.

همانطور که مشاهده میکنید قبل از تبدیل شدن به یک کارآفرین، کارهای زیادی را باید به انجام برسانید. پس اگر شما تمام مراحل بالا را طی نمودید و دریافتید که طرح اقتصادی شما عملی است پس حتماً باید این کار را دنبال کنید و وارد دنیای تجارت آفرینی شوید.

چالشهای بسیاری در سر راه شما خواهد بود اما برای بیشتر کارآفرینان نتیجه و هدف بسیار مهم تر از چالش های سر راهشان است و بدون توجه به کم و کاستی ها با انگیزه به راه خود ادامه میدهند.

مقالات مرتبط

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *