آموزش اندیکاتور CCI | فیلم آموزش تحلیل تکنیکال با CCI

آموزش اندیکاتور CCI

اندیکاتور CCI یکی از مهمترین اندیکاتورها برای تحلیل تکنیکال بازارهای مالی است. تریدرها و سرمایه گذران از این ابزار برای شناسایی نواحی خرید یا فروش افراطی استفاده می کنند. این اندیکاتور توسط آقای دانلد لمبرت توسعه داده شده و مبنای آن ارتباط بین قیمت و میانگین متحرک یا Moving Average آن است.

با استفاده از این اندیکاتور می توان نقاطی برای خرید یا فروش یک دارایی پیدا کرد. با تماشای فیلم آموزشی تجارت آفرین می توانید متوجه شوید که چگونه می توان از CCI یا اندیکاتور Commodity Channel Index سیگنال های خرید و فروش معتبری برای انجام معاملات دریافت کرد. از این اندیکاتور می توان در تمام بازارهای مالی مانند بازار سهام، فارکس، سهام، طلا و ارزهای دیجیتال استفاده کرد. اندیکاتور CCI در بین تریدرهای روزانه محبوبیت بالایی دارد.

مرتبط : چگونه در بازار فارکس معامله کنیم و حساب فارکس باز کنیم ؟

برای تماشای ویدئوهای آموزشی تجارت آفرین به کانال آپارات یا یوتیوب ما مراجعه نمایید.

آموزش اندیکاتور CCI – فیلم آموزش تحلیل تکنیکال با CCI

به یکی دیگه از ویدئوهای آموزشی تجارت آفرین خوش اومدید. در این ویدئو می خوام که اندیکاتور Commodity Channel Index یا اندیکاتور CCI رو به شما معرفی کنم. این ابزار تحلیل تکنیکال یک اندیکاتور نوسانیه که به تریدرها کمک میکنه بتونند نقاطی را برای ورود و خروج از بازار پیدا کنند. این اندیکاتور در ابتدا در بازار کالا مورد استفاده قرار میگرفت اما امروزه برای تحلیل تمام بازارهای مالی مورد استفاده قرار میگیره.

اندیکاتور CCI ارتباط بین قیمت و میانگین متحرک اون رو اندازه گیری میکنه. تریدرها می تونند بنابر استراتژی معاملاتی خودشون از بازه های زمانی مختلفی برای مووینگ اورج در CCI استفاده کنند. اما به طور معمول از مووینگ اورج 20 روزه در این اندیکاتور استفاده میشه.

این اندیکاتور تفاوت بین قیمت یک دارایی و میانگین متحرک آن را ترسیم می کند. اندیکاتور CCI برروی 3 خط افقی که به صورت یک کانال است ترسیم میشود. خط میانی 0 خط بالای +100 و خط پایینی -100 را نشان می دهند. پس از اندازه گیری CCI و ترسیم آن برروی این کانال متوجه میشویم که 70 الی 80% تغییرات قیمت بین کانال +100 و -100 نوسان می کند.

اندیکاتور

اگر قیمت به سمت بالای مووینگ اوریج حرکت کند، CCI به سمت بالای خط 0 حرکت می کند و اگر قیمت از مووینگ اوریج به سمت پایین حرکت کند، اندیکاتور CCI نیز به سمت پایین خط 0 حرکت می کند. همچنین اگر قیمت فاصله زیادی از میانگین متحرک بگیرد CCI از نواحی -100 و +100 عبور می کند و به اصطلاح از کانال خارج می شود. در این نواحی می گوییم که یک دارایی در ناحیه فروش یا خرید افراطی قرار گرفته است.

برخی از معامله گران از حرکت CCI سیگنال هایی برای خرید و فروش احتمالی دریافت می کنند. برای مثال اگر این اندیکاتور به ناحیه زیر -100 سقوط کند و سپس از این خط به سمت بالا گذر کند برای برخی از تریدرها سیگنالی برای خرید احتمالی است. برعکس زمانیکه CCI به ناحیه خرید افراطی می رسد یا از +100 با سمت بالا میگذرد و سپس دوباره برگردد و از این خط به سمت پایین بگذرد می تواند برای معامله گران سیگنال فروش احتمالی باشد.

انواع واگرایی در اندیکاتور CCI

یکی دیگر از سیگنال هایی که می توان از این اندیکاتور گرفت، واگرایی بین قیمت و نواحی خرید و فروش افراطی در اندیکاتور CCI است. اما این واگرایی چگونه بوجود می آید.

دو نوع واگرایی در این اندیکاتور قابل شناسایی است. واگرایی صعودی و واگرایی نزولی.

واگرایی صعودی زمانی اتفاق می افتد که قیمت به سطح پایین تری سقوط می کند ولی CCI می تونه سطحی بالاتر از سطح پایین قبلی را حفظ کنه . به این نمونه نگاه کنید. روندی که در قیمت وجود دارد با روندی که در CCI وجود دارد واگرایی دارند و این نمونه ای از واگرایی صعودی است. در چنین زمان هایی این اندیکاتور اعلام می کند که قیمت ها در حال پایین آمدن هستند ولی فشار فروش در حال کم شدن است. بنابراین این واگرایی می تواند سیگنالی برای تغییر روند قیمت به سمت بالا باشد.

تایید این واگرایی زمانی رخ میده که قیمت به بالای خط -100 گذر کنه.

در نقطه مقابل واگرایی نزولی زمانی افتاق می افتد که قیمت به سطح بالاتری صعود کند ولی CCI توانایی ثبت سطح بالاتری را نداشته باشد. همونطور که در این نمونه هم میتونید مشاهده کنید روندی که در قیمت وجود دارد با روند اندیکاتور واگرایی دارد.  این نمونه ای از واگرایی نزولی است. یعنی اینکه قیمت ها در حال بالا رفتن هستند ولی فشار خرید در حال کم شدن است. بنابراین این واگرایی می تواند سیگنالی برای تغییر روند قیمت با سمت پایین باشد. یا به اصلاحی می توان گفت که سیگنالی برای فروش احتمالی است. تایید این واگرایی زمانی رخ میده که قیمت به پایین خط کانال +100 گذر کنه.

چه شما از واگرایی و چه از کانال های CCI استفاده کنید، هدف استفاده از این اندیکاتور شناسایی نقاطی برای دریافت سیگنال خرید و فروش و یا نقاط احتمالی ورود و خروج از بازار است.

از اندیکاتور CCI همچنین میشه برای دریافت سیگنال های ورودی دیگری هم استفاده کرد. برای مثال CCI بالای کانال +100 میتونه نشانه ای از قرار داشتن در ناحیه خرید افراطی باشه و ریسک تغییر جهت قیمت وجود داره. بنابراین معامله گران می تونند در زمان هایی که این اندیکاتور بالای کانال +100 قرارداره از ورود به بازار خودداری کنند. این موضوع را فراموش نکنید که CCI هم مثل همه اندیکاتورهایی که قبلا معرفی کردیم و بعدا معرفی میکنیم به پرایس اکشن عکس العمل نشون میده. بنابراین همیشه پرایس اکشن رو در نظر داشته باشید. اگر ویدئوی تجارت آفرین به نام معامله با پرایس اکشن رو مشاهده نکردید حتما برای اطلاعات بیشتر درمورد پرایس اکشن این ویدئو رو تماشا کنید.

استفاده از اندیکاتور CCI به تنهایی نمیتونه دلیل خوبی برای ورود و خروج به بازار باشه. برای مثال این اندیکاتور می تونه برای مدتی طولانی در نقاط خرید و یا فروش افراطی قرار بگیره و معامله گران یکی پس از دیگری معاملات رو از دست بدند.  همینطور ممکنه که اندیکاتور به صورت پس سر هم سیگنال های خرید و فروش بده.

مرتبط : آموزش اندیکاتور Bollinger Bands – فیلم آموزش تحلیل تکنیکال با بولینجر بندز

یکی دیگه از ریسک هایی که در این اندیکاتور هم مثل همه اندیکاتور های دیگه وجود داره، زمانی است که اخباری مرتبط با اون دارایی منتشر میشه و باعث تغییر شدیدی در قیمت ها میشه. برای مثال در بازار سهام گزارش های فصلی می تونه تاثیر ناگهانی در قیمت ها بذاره.

درسته که CCI میتونه سیگنال هایی برای خرید و فروش به شما بده ولی استفاده از این اندیکاتور به تنهایی نمیتونه به تصمیم گیری های شما استحکام کافی بده. بنابراین اغلب تریدرها در کنار اندیکاتور CCI که یک اندیکاتور نوسانی است از اندیکاتورهای دیگه ای مثل اندیکاتور MACD  یا مووینگ اوریج هم استفاده می کنند تا بتونند تصمیمات بهتری بگیرند و معاملات موفق تری داشته باشند. همچنین بسیاری از تریدرها تحلیل فاندامنتال رو هم درکنار تحلیل تکنیکال بازار در نظر می گیرند.


آموزش اندیکاتور CCI – فیلم آموزش تحلیل تکنیکال با CCI


تجارت آفرین فارکس

دیدگاهتان را بنویسید