فارکسآموزشیتحلیل تکنیکالفیلم آموزش فارکس

آموزش اندیکاتور ایچیموکو Ichikomu + ویدیو

اندیکاتور ایچیموکو یا Ichimoku Cloud ترکیبی از چند اندیکاتور تکنیکال است که در کنار یکدیگر قرار میگیرند، و سطوح مقاومت و حمایت داینامیک، مومنتوم بازار، و جهت آن را نشان می‌دهند. از ایچیموکو برای تحلیل تکنیکال تمام بازارهای مالی از جمله بازار فارکس، بازار بورس و ارزهای دیجیتال می‌توان استفاده کرد.

 مبحث شماره 14 از بخش تحلیل تکنیکال مجموعه کامل آموزش فارکس


اندیکاتور ایچیموکو چیست ؟


اندیکاتور ایچیموکو، یک ابزار تکنیکال برای شناسایی سطوح مقاومت و حمایت داینامیک است. با استفاده از این ابزار میتوان جهت بازار را شناسایی و مومنتوم بازار را تشخصی داد. این اندیکاتور از شش قسمت تشکیل شده است که هر کدام از آنها با استفاده از فرومول های جداگانه ای شکل گرفته شده است.

این ابزار تحلیل تکنیکال توسط آقای Goichi Hosoda، که یک خبرنگار ژاپنی بوده، در سال 1960 معرفی شده است. این اندیکاتور اطلاعات زیادی را به نمودار شمعی ژاپنی اضافه میکند، و راهنمایی برای ترید کردن است.  

در نگاه اول اندیکاتور Ichimoku بسیار پیچیده است و خط و خطوط زیادی را روی چارت اضافه می‌کند، اما اگر با آن آشنا شوید و بتوانید آن را بدرستی درک کنید، می توانید سیگنال های قدرتمندی از آن دریافت کنید.


آموزش تصویری اندیکاتور ایچیموکو


آموزش تصویری اندیکاتور ایچیموکو

برای تماشای ویدئوهای آموزشی بیشتر صفحه آموزش رایگان فارکس یا کانال آپارات تجارت آفرین را دنبال کنید.


اجزای مختلف اندیکاتور Ichimoku


اندیکاتور ایچیموکو را میتوانید در اغلب پلتفرم های معاملاتی مانند تریدینگ ویو و متاتریدر ،که قبلا روش کار با آنها را آموزش داده ایم دریافت کنید. پس از آنکه این اندیکاتور را به چارت اضافه میکنیم، متوجه میشویم که از اجزای متعددی تشکیل شده است. شاید همین دلیلی باشد که ما این اندیکاتور را کمی پیچیده تر از اندیکاتورهای دیگر میدانیم.

اندیکاتور ایچیموکو Ichimoku

مرتبط : فیلم آموزش کار با تریدینگ ویو Tradingview 2022

این اندیکاتور از 6 قسمت تشکیل شده است که این بخش ها را در زیر توضیح می‌دهیم.


بخش اول Conversion Line  یا Tenken Sen


Conversion Line  یا Tenken Sen که در عکس زیر و در فیلم آموزشی اندیکاتور Ichimoku ، با رنگ آبی نشان داده شده است. این خط تغییرات قیمت در کوتاه مدت را اندازه گیری میکند. Tenken Sen سیگنالی برای نشان دادن نواحی مقاومت و حمایت است. اگر معاملات کوتاه مدت یا اسکالپینگ انجام میدهید، این خط میتواند برای انجام معاملات به شما کمک کند.

Conversion Line  یا Tenken Sen در اندیکاتور ایچیموکو

در اندیکاتور ایچیموکو Conversion line  یا Tenken Sen تغییرات قیمت در کوتاه مدت را اندازه گیری میکند. اگر قیمت در بالای این خط قرار گرفته باشد، به این معنی است که در کوتاه مدت، مومنتوم بازار صعودی است.

اگر قیمت در پایین این خط قرار گرفته باشد یعنی اینکه در کوتاه مدت، مومنتوم بازار نزولی است.

همچنین اگر جهت Conversion Line به سمت بالا باشد، یعنی در یک روند کوتاه مدت صعودی قرار گرفته ایم . چنانچه جهت Conversion Line به سمت پایین باشد، یعنی در یک روند کوتاه مدت نزولی هستیم.


بخش دوم Base Line  یا Kijen Sen


این خط نواحی مقاومت و حمایت را برای بازه های میان مدت در اندیکاتور ایچیموکو نشان میدهد. Base Line  یا Kijen Sen در این عکس و در فیلم آموزشی با رنگ قرمز نمایش داده شده است.

Base Line  یا Kijen Sen در اندیکاتور Ichimoku

اگر قیمت در بالای این خط قرار گرفته باشد به این معنی است که در میان مدت مومنتوم بازار صعودی است.

اگر قیمت در پایین این خط قرار گرفته باشد به این معنی است که در میان مدت مومنتوم بازار نزولی است.

همچنین اگر جهت Base Line به سمت بالا باشد، یعنی در یک روند میان مدت صعودی هستیم . چنانچه جهت Base Line به سمت پایین باشد، یعنی در یک روند میان مدت نزولی قرار گرفته ایم.


بخش سوم Lagging Span یا Chiku Span


این خط را را در اینجا با رنگ سبز مشاهده میکنید. Lagging Span نمایی بزرگتر از پرایس اکشن را نشان میدهد. از این خط همچنین برای شناسایی نواحی مقاومت و حمایت بلند مدت تر میتوان استفاده کرد.

Lagging Span یا Chiku Span در اندیکاتور ایچیموکو

Lagging Span یاChiku Span  بازه ای بلند مدت تر از قیمت ها را بررسی میکند. در واقع این خط ارتباط بین پرایس اکشن حاضر را با پرایس اکشن گذشته نشان میدهد.

اگر Lagging Span بالای قیمت ها در حال حرکت باشد، نشان دهنده این حقیقت است که قیمت های موجود بالاتر از قیمت های گذشته هستند و این بمعنی قرار داشتن در یک بازار بولیش یا صعودی است.

در مقابل در اندیکاتور ایچیموکو، اگر Lagging Span در پایین قیمت ها در حال حرکت باشد، نشان میدهد که قیمت های موجود پایین تر از قیمت های گذشته هستند و این بمعنی قرار داشتن در یک بازار صعودی است.

اگر Lagging Span در حدود قیمت های موجود باشد، نشان میدهد که قیمت های موجود در حدود قیمت های گذشته هستند. این یعنی در یک بازار خنثی یا Trading Range قرار گرفته ایم.


بخش چهارم Kumo Cloud


مهمترین بخش اندیکاتور ایچیموکو ناحیه Cloud است که به آن Kumo Cloud گفته میشود. ان ناحیه فضایی است که بین دو خط Leading Span A و Leading Span B قرار گرفته است.

اندیکاتور Kumo Cloud - Ichimoku

Cloud را میشود بعنوان یک سطح مقاومت و حمایت داینامیک در نظر گرفت، که مبنای آن پرایس اکشن است.

هرچقدر که قیمت ها بیشتر در بالا یا پایین این ابر در حرکت باشند نشان دهنده روندهای قدرتمندتری است.

اگر عرض این ابر زیاد باشد یعنی اینکه Cloud سطح مقاومت و حمایت مستحکم تری را تشکیل داده و برعکس اگر عرض Cloud نازک تر باشد یعنی احتمالا سطح مقاومت و حمایت ضعیف تری در آن ناحیه تشکیل شده است.

در اینجا به چند قانونی اولیه اشاره میکنم :

اگر که قیمت بالای ابر باشد، شما میتوانید معامله ای با موقعیت خرید باز کنید.

و اگر قیمت پایین ابر باشد، شما میتوانید معامله ای با موقعیت فروش باز کنید.

اگر قیمت داخل خود ابر قرار گرفته باشد هیچ معامله ای انجام ندهید.


بخش پنجم Leading Span A یا Senkou Span A

بخش ششم Leading Span B یا Senkou Span B


همچنین در عکس پایین می توانید فرمول های بدست آمدن هر یک از این اجزا را نیز ملاحظه کنید. البته برای کار کردن با اندیکاتور ایچیموکو، ما نیاز با این محاسبه ها نداریم. این اطلاعات تنها برای آشنایی بیشتر با کارکرد این اندیکاتور در اینجا آورده شده است.

فرمول های اندیکاتور ایچیموکو

در این فرمول ها PH یا Period High، بالاترین قیمت در دوره است، PL یا Period Low، پایین ترین قیمت ها در دوره است و CL نیز Conversion Line است.


استراتژی ترید کردن با اندیکاتور ایچیموکو


اگر فیلم آموزش تصویری اندیکاتور ایچیموکو که در این پست آمده است را مشاهده کنید، میبینید که در آن 4 استراتژی برای ترید کردن با استفاده از این ابزار تکنیکال آمده است. درواقع این 4 استراتژی بهترین روشهای استفاده از این ابزار تحلیل تکنیکال است. برای یادگیری این استراتژی ها حتما به شما پیشنهاد میکنیم که این فیلم آموزشی را تماشا کنید تا بهتر بتوانید آنها را درک کنید.

مرتبط : آموزش کامل تصویری تحلیل تکنیکال، بهترین استراتژی تحلیل تکنیکال از صفر تا صد


مزایا و معایب اندیکاتور ایچیموکو


مزایامعایب
اندیکاتور پیشرو که حرکت قیمت را پیش بینی می کنددر بازارهای غیرروندی سیگنال های نادرست زیادی می دهد
در ارائه سطوح حمایت و مقاومت پویا عالی استاین اندیکاتور از دیگر اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال پیچیده تر است
در شناسایی روند و اندازه گیری قدرت روند بازار خوب است

سئوالات متداول


آیا استراتژی ابر ایچیموکو خوب است ؟

استراتژی Ichimoku Cloud برای معامله گران روزانه، نوسان گیرها و تریدرهایی که نیاز به تصمیم گیری سریع دارند مفید است. ابر ایچیموکو اغلب با سایر اندیکاتورهای تکنیکال مانند شاخص قدرت نسبی جفت می شود تا معامله گران تصویر کاملی از سطوح مقاومت و حمایت به دست آورند.

بهترین بازه زمانی برای ایچیموکو کدام است ؟

اندیکاتور ایچیموکو در بازه های زمانی کوتاه تر از 1 دقیقه تا 6 ساعت خوب است. اگر معاملات بلندمدت انجام میدهید، می توانید از ایچیموکو در نمودارهای روزانه یا هفتگی استفاده کنید. بطور کلی اندیکاتور Ichimoku در تمام بازه های زمانی به شما کمک میکند تا درک بهتری از احساسات بازار داشته باشید.

بهترین تنظیمات اندیکاتور Ichimoku چیست ؟

تنظیمات پیش فرض اندیکاتور ایچیموکو 9-26-52 است اما می توان آن را به گونه ای تنظیم کرد که با یک هفته کاری 5 روزه در 8-22-44 مطابقت داشته باشد. سایر تنظیمات محبوب برای بازارهای پرطرفدار عبارتند از 9-30-60 یا 12-24-120

چگونه اندیکاتور ایچیموکو را حرفه ای یاد بگیرم ؟

برای آموزش اندیکاتور ایچیموکو بصورت حرفه ای فیلم آموزشی اختصاصی تجارت آفرین که به زبان فارسی است را تماشا کنید. در این فیلم آموزشی شما میتوانید با تمام اجزای این ابزار تحلیل تکنیکال آشنا شوید و استراتژی خرید و فروش با Ichimoku را بصورت حرفه ای یاد بگیرید.

این مطلب آموزش بخشی از سری آموزش های رایگان آموزش فارکس است.
مبحث شماره 14 از بخش تحلیل تکنیکال مجموعه کامل آموزش فارکس
مبحث قبلی: آموزش اندیکاتور CCI | فیلم آموزش تحلیل تکنیکال با CCI
مبحث بعدی: اندیکاتورهای VWAP و MVWAP

مقالات مرتبط

4 دیدگاه

  1. با سلام و تشکر از زحمات شما .
    من ویدیوی اموزش ایچیموکو را دیدم بسیار عالی بود فقط یک سوال دارم .
    خط ابی رنگ را متاتریدر 4 بنام Kijun sen ld khln , ,و دوره زمانی انرا 22 روزه نوشته و خط Tenkan sen را 8 روزه اعلام کرده که با تعاریف شما فرق دارد لطفا رااهنمایی کنید.
    سپاسگزارم.

    1. سلام و وقت بخیر
      دوره های زمانی قابل تنظیم و تغییر است و شما می توانید بنابر استراتژی معاملاتی خودتون آنها را تغییر دهید.
      با تشکر از شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *