4 روش برای مقابله با فشارهای روانی
مقابله کردن با فشارهای روزمره کاری است که تمام ما باید هر روز با آن دست و پنجه نرم کنیم. برای مثال فشاری که باعث میشود شما هر روز سر وقت به محل کار خود بروید؛ یا فشار ناشی از ترافیکی که برای رفتن یا برگشتن از محل کار با آن مواجه میشوید و فریاد و بوق ممتد رانندگان. فشارها بر روی سلامت اعصاب، روان و حتی جسم شما نیز تاثیر منفی و مخرب میگذارند.
همۀ ما میبایست یاد بگیریم که چگونه تحت چنین فشارهایی نه تنها به موفقیت برسیم بلکه بتوانیم کارا و موثر باشیم. به طور کلی فشار یک واقعۀ طبیعی در زندگی همۀ افراد میباشد و اگر کسی راه مدیریت آن را یاد نگیرد عرصه را به کسانی که آن را مدیریت میکنند خواهد باخت.
یک باور عمومی برای مقابله با فشار این است که کارها را بهتر انجام دهید تا عملکرد خود را بالا ببرید و به بقیه چیزها دقت نکنید که البته این روش جواب نمی دهد. در این روش فرد شروع به فکر کردن دربارۀ وظایف محولۀ خود و مسئولیت دیگران میکند و این باعث فشار بیشتر بر روی عملکرد او میشود.
شروع یک تجارت نیز از این قاعده مستثنی نیست. در حقیقت، کارآفرینان حتی فشار بیشتری را نسبت به بقیه افراد تجربه میکنند؛ زیرا همه چیز بستگی به این دارد که آنها با چه مهارتی تردیدها و نامعلوم ها را مدیریت میکنند. در اینجا چهار روش ذکر خواهد شد که به شما این اطمینان را میدهد که در مسیر صحیحی قرار گرفته اید:
1. تمرکز بر روی اصول
فراموش نکنید که پیشرفتِ شما هرگز در یک لحظه و یک روز صورت نخواهد گرفت. درعوض، این مقدار تردیدی که در روبروی شما خودنمایی میکند، باعث توسعۀ بینش و آگاهیِ شما میشود و تأثیر آنها همانند خواندن کتاب و به خاطر سپردن آن برای شما مهم و حیاتی میباشد. به جای اینکه بر روی فشارِ موجود تمرکز کنید، بر روی آن چیزهایی که دربارۀ موضوع میدانید و یا چیزهایی که باید بیشتر بدانید تمرکز کنید. چیزهایی از قبیلِ مهارت و دانش شما نسبت به مسئلۀ پیشِ رو.
2. ماهیت این فشار را برای خود از ابتدا تعریف کنید
به جای اینکه فشار را بعنوان یک تهدید برای خود ببینید، به آن بعنوان یک موقعیت نگاه کنید. موقعیتی که به شما این اجازه را میدهد خودتان را به چالش بکشید. با آن خوش بگذرانید.
هنگامیکه شما یک فشار را بعنوان یک موقعیت میبینید بصورت ناخودآگاه تحریک میشوید تا برای آن مسئله توجه و انرژی بیشتری صرف کنید و بیشترین تلاشتان را انجام خواهید داد.
نهایتاً اگر شما نتوانید بهترین عملکرد خود را در این شرایط داشته باشید آیا فردا دنیا به آخر خواهد رسید؟ البته که نه فقط ممکن است که تعداد دوستان کمتری داشته باشید 🙂
3. خودتان را تأیید کنید
جلوی آینه ایستادن و بیان این مسئله که شما همیشه چقدر همه چیز را خوب مدیریت کرده اید، اعتماد به نفس شما را برای هموار کردن راهتان بالا میبرد. چیزی که باید به خود بگوئید این است که فارغ از نتیجۀ بدست آمده برای این مشکل، شما همیشه در تصمیم گیریها درست عمل کردید و بازدهی مناسبی داشته اید.
در تحقیقی که توسط دانشگاه استنفرد صورت گرفت، از تعدادی دانش آموزِ کلاس هفتم درخواست شد که در تعطیلاتِ قبل از امتحانات بر جوانب مثبت زندگیشان از قبیل دوستان، آشنایان و سرگرمیهایشان تمرکز کنند. نتیجۀ آن میانگین رشد 30 درصدی نمرۀ امتحانی آنها بود.
4. موقتاً شکل و شمایل آن وظیفه را تغییر دهید
گاهی فشار ناشی از انجام کاری به خاطر فشاری است که خود ما برای خودمان بوجود آورده ایم. برای مثال گاهی اینگونه فکر میکنیم : “این خیلی مهمه. این تنهاترین و آخرین موقعیت من برای موفقیت است”. ولی اینگونه نیست. هیچ چیزی در زندگی قطعی نیست. البته به جز مرگ، مالیات و ترافیک روزانه بخصوص برای اهالی تهران.
وقتی به جای اینکه به انتهای قضیه ای نگاه کنید، به آن قضیه به عنوان انتهای کار نگاه میکنید، خود را در یک چهاردیواری کوچک محصور میکنید که مجالی برای یادگیری و رشد کردن در آن وجود ندارد. اما چنانچه شما قالبِ این مسئله را عوض کنید و به آن بعنوان یک موقعیت نگاه کنید در پیش رویتان جاده ای عریض خواهید دید و نه یک بن بستی که راه دررویی ندارد.
مقابله با فشارهای روزمره باعث صدمه خوردن به اعتماد بنفس و شخصیت فرد میشود و راه های ذکر شدۀ بالا باعث میشوند که به جای مقابله با این فشارها از آنها موقعیت ساخت و درس آموخت. هرگز نگذارید که فشار زیادی روی دوش شما باشد بلکه از آنها برای رسیدن به موفقیت استفاده کنید. فراموش نکنید که همۀ افراد این فشارها را به صورت روزمره تجربه میکنند و کسانی موفق میشوند که از این فشارها درس بگیرند و از آنها موقعیت بسازند.