کارآفرینی

15 نکته مدیریتی که هر تجارت آفرینی باید بداند

بزرگترین مشکلی که صاحبان تجارتهای کوچک با آن مواجه هستند این است که آنها در رشتۀ خود متخصص هستند ولی به درستی نمی دانند که چگونه میتوان یک تجارت را هدایت کرد و به موفقیت رساند. این چالش چه زود و چه دیر گریبان آنها را میگیرد و باعث شکست تجارتشان میشود.

اجازه ندهید که این اتفاق برای شما بیفتد. چیزهایی که دربارۀ تجارت نمیدانید را بپذیرید و از این 15 نکتۀ مدیریتی برای شروع کارتان استفاده کنید تا از خطر سقوط نجات پیدا کنید. برخی از این نکات ساده و شفاف و برخی دیگر کمی پیچیده هستند و نیاز به تمرین دارند امّا چیزی که بین همۀ آنها مشترک است، حقیقت بودن آنهاست. هریک از این نکات روزی بکار شما می آیند.

 

همیشه اطمینان خاطر داشته باشید که پول کافی در حساب بانکتان دارید

بدون شک، شایع ترین عامل شکست تجارتها این نکته است یعنی تمام شدن پول نقد. اگر متوجه شدید که درجایی خرج اضافه وجود دارد و یا عاملی باعث کم شدن جریان پول شما شده است مشکل را سریعاً حل کنید.

مرتبط: چگونه از مدیریت خرد اجتناب کنیم

کارمندان بد را نمیتوانید به موقع اخراج کنید

مطمئن باشد که نمیتوانید. امّا قبل از اینکه انگشت اتهام را به سمت کسی ببرید ابتدا مطمئن شوید که مشکل آیا اوست یا خود شما هستید. (به نکتۀ بعد توجه کنید)

 

ممکن است مشکل خودتان باشید

آقای استیو توباک میگوید: وقتیکه من یک مدیر جوان بودم کمپانیمان ما را به دوره ای آموزشی فرستاد که در آنجا یاد گرفتم که 90% از مشکلات، مشکلات مدیریتی هستند. زمانیکه اوضاع خوب پیش نمیرود اولین جائیکه باید به آن نگاه کنید آیینه است.

 

از ستارگانتان مراقبت کنید

این نکته برای هر نوع تجارتی چه کوچک و چه بزرگ یکسان است. هزینۀ از دست دادن ستارگان بسیار بالاست، با این وجود اغلبِ رهبران تجارت ها برای برانگیختن و به چالش کشیدن آنها وقت کافی نمیگذارند.

 

کارمندان شما فرزندانتان و یا دستیار شخصیتان نیستند

چنانچه به آنها اینگونه رفتار میکنید بعد از مدتی از کار خود پشیمان خواهید شد.

 

یاد بگیرید که “بله” و “نه” زیاد بگوئید

دو کلمۀ کلیدی که صاحبان تجارت باید از آنها بسیار زیاد و به موقع استفاده کنند کلمۀ “بله” و “نه” است. یاد بگیرید که از آنها زیاد استفاده کنید. استفاده از آنها قاطع بودن را نشان میدهد و به کارهایی که شما انجام میدهید و یا نمیدهید شفافیت میدهد.

 

به حرف مشتریانتان گوش دهید

این نکته ممکن است ذهن خیلی ها را قلقلک بدهد و با خود بگویند حالا که همه چیز خوب پیش میرود به همینصورت ادامه میدهیم. امّا این نشان میدهد که شما هنوز راه زیادی تا تبدیل شدن به یک تجارت آفرین موفق دارید. چنانچه شما از مشتریانتان بازخورد نگیرید و بازخورد آنها را در عمل بکار نگیرید پس از مدتی خود را در مهلکه ای بسیار دشوار خواهید یافت.

 

دو کلمه را فراموش نکنید : شایسته سالاری و قوم پرستی

نکتۀ اول عامل موفقیت تجارت شماست و نکتۀ دوم عامل شکست تجارتتان است. شایسته سالاری یعنی با شناسایی نقاط مثبت در افراد تیمتان و تشویق این تواناییها به آنها ارزش و بها دهید. و قوم پرستی یا اقوام پرستی بر مبنای خواسته های شخصی شما هستند بدون داشتن هیچ نتیجۀ واقعی که نتیجۀ آن شکست است.

 

بدانید که چه زمانی باید شفاف باشید و چه زمانی باید محافظه کار باشید

شفافیت به همان اندازه که در برخی موارد موثر و کاربردی است، در برخی موارد مضر است. زمانهایی وجود دارند که شما باید روباز بازی کنید و زمانهایی نیز هستند که باید کاملاً جانب احتیاط را رعایت کنید. باید بدانید که چه زمانی و با چه کسانی چگونه برخورد کنید. این کار تجربه و خبرگی نیاز دارد.

 

به باور خود اعتماد کنید

این عبارت بارها تکرار میشود و کمتر مورد استفاده قرار میگیرد. معنی این عبارت این است که غرایز شما باارزشترین ابزار تصمیم گیریهایتان هستند. خیلی وقتها پیش می آید که به عقب برمیگردیم و با افسوس با خود میگوئیم “حیف شد، میدونستم که ایدۀ خوبی نیست”. امّا کلید موفقیت در دانستن چگونگی دستیابی به غرایز است. فقط بنشینید، ساکت باشید و به خود گوش دهید.

 

از دارائیهای غیر منقول خود دفاع و حفاظت کنید

بیشتر شما احتمالاً تفاوت بین کپی رایت (حق انتشار)، تریدمارک (علامت تجاری)، ترید سیکرت (اسرار تجاری) و پتنت (حق اختراع) را نمیدانید. شما بعنوان یک تجارت آفرین میبایست دقیقاً از معانی آنها اطلاع داشته باشید. اگر شما نتوانید از هر کدام از آنها دفاع کنید مزیت رقابتی خود را به سادگی از دست خواهید داد.

مرتبط: کسب درآمد از اینترنت در منزل – درآمد اینترنتی بدون سرمایه

یاد بگیرید که توافقات و قراردادها را بخوانید و بنویسید

شاید این عبارت را قبلاً شنیده باشید که میگوید “با داشتن حفاظ خوب، بهترین همسایه ها را نیز خواهید داشت”. این عبارت در دنیای تجارت نیز کاربردی است. هرچقدر که قراردادی محکمتر و موثرتر باشد ارتباطات تجاریتان مناسبتر خواهد بود.

 

تجارتتان را همانند یک تجارت هدایت کنید

بسیار دیده میشود که تجارت آفرینان تجارتهایشان را همانند یک راهکار توسعۀ اموال شخصی هدایت میکنند. این ایدۀ بسیار بسیار بدی است. ساختن یک نهاد مناسب تجارت و جدا نگه داشتن آن از زندگی شخصی بسیار اساسی میباشد.

 

از امور مالی داخلی و خارجی باخبر باشید

اگر شما از سود، هزینه، درآمد، بدهی، گردش مالی، مالیات و خیلی چیزهای دیگر اطلاع نداشته باشید یعنی خطر پشت در تجارت شما ایستاده است.

 

شما نمیدانید که چه چیزهایی نمیدانید

تواضع یکی از قدرتمندترین خصوصیتهای رهبران چه در تجارتهای کوچک و چه در بزرگترین سازمانها میباشد. بیشتر وقت ها پشیمان میشوید که چرا قبلاً این اطلاعات را نداشته اید. بنابراین تواضع داشته باشید و فراموش نکنید که شما از ندانسته های خود بی خبر هستید.

در پشت هر شکستی ناکارآمدی، توهم و رهبران تجاری ناکامل وجود دارند. نکتۀ جالب اینجاست که در هنگام شکست هیچ کدام هنوز نمیدانند که مشکل از کجا بوده است و حتی تأسف بارتر این است که برخی از آنها هنوز هم نمیدانند.


15 نکته مدیریتی که هر تجارت آفرینی باید بداند


مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *