وال استریت چیست – بازارهای بورس واقع در این خیابان نیویورک
در قلب منهتن، زیر آسمانخراشهای سر به فلک کشیده، خیابان باریکی قرار دارد که نام آن قلب هر معامله گر و سرمایه گذار را گرم می کند: وال استریت. فراتر از تراکنشهای مالی بیوقفه در این خیابان، تاریخچهای شگرف، فضایی زنده و نفسگیر با طعم پول و قدرت نهفته است.
به یاد داشته باشید که: در سال 1907، دولت آمریکا در آستانه فروپاشی مالی قرار گرفت، شاید فکر کنید که دولت مداخله کرد و کشور را نجات داد، ولی یک بانکدار خصوصی به نام جی پی مورگان در خیابان وال استریت عملیات نجات اقتصاد امریکا را ترتیب داد و از این فاجعه جلوگیری کرد. شاید حالا بهتر به تأثیر عمیق وال استریت بر اقتصاد آمریکا و نقش آن به عنوان مرکز مالی جهانی پی برده باشید.
وال استریت (Wall st) فقط یک خیابان در جزیره منهتن، در ایالت نیویورک نیست. این خیابان نمادی از جاه طلبی اقتصادی و جستجوی بی وقفه برای ثروت و قدرت است. کشور آمریکا شاهد پیروزی های بزرگ و شکست های ویرانگر بوده است ولی چیزی که آن را تا به امروز بعنوان بزرگترین بازگیر جهانی حفظ کرده است، ایدئولوژی سرمایه داری و مالکیت خصوصی است که وال استریت در مرکز آن قرار دارد. پس در اینجا با هم این نماد ثروت و قدرت امریکایی را بررسی می کنیم.
مرتبط: سرمایه گذاری در بورس امریکا و خرید سهام امریکا در فارکس
وال استریت چیست ؟
وال استریت هم مکانی فیزیکی در شهر نیویورک و هم نمادی از سیستم مالی و اقتصادی آمریکا است. این خیابان محل استقرار بورس نیویورک (NYSE)، بزرگترین بورس اوراق بهادار جهان از نظر ارزش بازار، و موسسات مالی متعدد از جمله بانک های سرمایه گذاری، شرکت های کارگزاری و صندوق های تامینی است. وال استریت جایی است که خرید و فروش سهام، اوراق قرضه و سایر اوراق بهادار اتفاق میافتد و با کمک به جریان سرمایه، فرصتهای سرمایهگذاری و خلق ثروت، نقشی حیاتی در اقتصاد جهانی ایفا میکند.
فراتر از یک جیابان فیزیکی، “وال استریت” به بازارهای مالی و نهادهایی اشاره دارد که فعالیتهای اقتصادی را هدایت می کنند و بر امور مالی جهانی تأثیر می گذارند.
نماد این خیابان
مجسمه گاو وحشی (Charging Bull) که به گاو وال استریت نیز معروف است، یکی از نمادین ترین نمادهای بازار بورس وال استریت است. این مجسمه برنزی که توسط هنرمندی ایتالیایی- امریکایی به نام آرتورو دی مودیکا در سال 1989 ساخته شده است، به نمادی جهانی از خوش بینی مالی، قدرت و رفاه تبدیل شده است. او بصورت مخفیانه و در هنگام شب این مجسمه را بعنوان هدیه ای به مردم نیویورک زیر درخت کریسمس قرار داد. دی مودیکا پس از سقوط بازار سهام در سال 1987، به نام دوشنبه سیاه، این گاو را خلق کرد. این مجسمه نمادی از قدرت و انعطاف پذیری مردم آمریکا و پتانسیل بازار مالی برای بهبود و رشد بود.
در ابتدا شهرداری نیویورک این مجسمه را به دلیل غیر مجاز بودن آن، از روبروی بازار بورس نیویورک برداشت ولی بعدا به دلیل درخواست مردم آن به مکان فعلی آن یعنی پارک بولینگ گرین منتقل کرد. این مکان در فاصله کوتاهی از خیابان وال استریت و در برادوی (Broadway) قرار دارد.
بازار بورس نیویورک وال استریت
بازار بورس نیویورک به طور رسمی در 8 مارس 1817 تشکیل شد. جلسات اولیه بورس نیویورک در قهوه خانه ای در خیابان وال استریت به نام قهوه خانه تونتین انجام می شد. البته تونتین یک قهوه خانه معمولی نبود بلکه مکانی بود که افراد از همه اقشار اجتماعی در آنجا ملاقات میکردند و به طور جمعی درگیر بسیاری از امور مدنی، اقتصادی و معامله گری بودند.
بازار NYSE از سال 1903 در محل فعلی خود در ساختمان 11 وال استریت فعالیت می کند. این ساختمان نمادین، با معماری باشکوه و نمای نئوکلاسیک خود، مترادف با وال استریت و تجارت مالی شده است.
البته قبل از تأسیس بازار بورس نیویورک در وال استریت نیز این خیابان یک مرکز شلوغ تجاری و مالی در شهر نیویورک بود. قرارداد باتونوود در سال 1792 که توسط کارگزاران و بازرگانان امضا شد در این خیابان اتفاق افتاد بود. این قرارداد زمینه را برای تجارت سازمانیافته اوراق بهادار در وال استریت فراهم کرد. با این وجود تشکیل و رشد NYSE به میزان قابل توجهی به شهرت و اهمیت وال استریت کمک کرد. با تبدیل شدن بازار بورس نیویورک به مهمترین بورس اوراق بهادار در امریکا، وال استریت به مرکز مالی آمریکا تبدیل شد.
بازارهای بورس و شرکت های مهم این خیابان
به غیر از مهمترین بازار بورس امریکا یعنی بورس نیویورک که در ساختمان شماره 11 وال استریت واقع شده است می توان به شرکت ها و بازارهای بورس دیگری نیز در این خیابان اشاره کرد. با وجود اینکه مرکز اصلی بازار بورس نزدک در میدان تایمز قرار دارد ولی دفتر مرکزی بورس نزدک و عملیات مختلف آن با موسسات وال استریت در هم تنیده شده است. نزدک دومین بورس بزرگ از نظر ارزش بازار است.
یکی دیگر از مهمترین سازمان هایی که در نزدیکی وال استریت واقع شده است بانک فدرال رزرو نیویورک است.این بانک در ساختمان شماره در 33 لیبرتی استریت، در فاصله کوتاهی از وال استریت قرار دارد. این موسسه نقش مهمی در سیستم فدرال رزرو، اجرای سیاست های پولی، نظارت بر موسسات مالی و ارائه خدمات مالی ایفا می کند.
شرکت های گلدمن ساکس و جی پی مورگان که از بزرگترین و تاثیرگذارترین بانک ها در جهان هستند نیز در نزدیکی این خیابان واقع شده اند. همچنین در ساختمال شماره 48 وال استریت موزه امور مالی آمریکا (Museum of American Finance) قرار دارد. این موزه به حفظ و تفسیر تاریخ مالی آمریکا و وال استریت اختصاص دارد. همچنین در آن نمایشگاه هایی در زمینه بازارهای مالی، پول، بانکداری و سرمایه گذاری برگزار می شود.
مرتبط: بزرگترین بازارهای بورس جهانی در سال 2024
اهمیت وال استریت
وال استریت به واسطه ایجاد مشاغل زیاد، رشد شرکت ها و نقش آن در چرخه های اقتصادی به طور قابل توجهی بر اقتصاد آمریکا و جهان تأثیر می گذارد.
از نظر ایجاد شغل، وال استریت به طور مستقیم میلیون ها نفر را در نقش های مالی مختلف مانند معامله گران، تحلیلگران، کارگزاران و بانکداران سرمایه گذاری استخدام می کند. این موقعیت ها اغلب پردرآمد هستند و کمک قابل توجهی به اقتصاد می کنند. علاوه بر این، بازارهای بورس وال استریت مشاغل متعددی در خدمات جانبی، از جمله حقوقی، فناوری اطلاعات، بازاریابی و مشاوره را بکار می گیرد.
به طور غیرمستقیم، وال استریت با فراهم کردن سرمایه لازم برای توسعه، ایجاد شغل در شرکتهای کوچک و متوسط را تسهیل میکند و در نتیجه منجر به افزایش اشتغال در بخشهایی مانند تولید، خردهفروشی و خدمات میشود. حقوق های بالا در بخش مالی همچنین باعث افزایش هزینه های مصرف کننده می شود که از مشاغل در صنعت مهمان نوازی، املاک و مستغلات و خرده فروشی حمایت می کند.
شرکت های استارت آپ و جدید حوزه دیگری است که نفوذ بازارهای بورس وال استریت در آن عمیق است. بورسهای وال استریت سرمایه لازم برای شرکتها را از طریق عرضههای عمومی اولیه (IPO) و عرضه سهام ثانویه فراهم می کند و آنها را قادر میسازد تا فعالیت های خود را گسترش دهند، در پروژههای جدید سرمایهگذاری کنند و نوآوری کنند. دسترسی به منابع مالی برای توسعه و رشد شرکت ها و ایجاد محیطی مساعد برای توسعه اقتصادی بسیار مهم است. علاوه بر این، وال استریت ادغام شرکت ها را تسهیل میکند و به آنها اجازه میدهد از طریق مشارکتهای استراتژیک با یکدیگر ادغام شوند.
برای اطلاعات بیشتر همچنین میتوانید به صفحه ویکی پدیا انگیسی وال استریت مراحعه فرمایید.
آینده وال استریت
آینده وال استریت با طیفی از روندهای در حال ظهور و فناوری ها، از جمله بلاک چین و ارزهای دیجیتال، تاکید روزافزون بر سرمایه گذاری محیطی و اجتماعی و اصلاحات نظارتی پیش بینی شده در حال شکل گیری و تغییر است.
فناوری بلاک چین و ارزهای دیجیتال در آستانه انقلابی در وال استریت هستند. بلاک چین، یک سیستم غیرمتمرکز، با شفافیت بالا است که امنیت و کارایی را در تراکنش های مالی افزایش می دهد. کاربردهای بالقوه آن در وال استریت شامل بهبود فرآیندهای تراکنش های مالی، افزایش امنیت تراکنش ها و کاهش هزینه های عملیاتی از طریق قراردادهای هوشمند است.
ارزهای رمزنگاری شده، مانند بیت کوین و اتریوم، یک طبقه دارایی جدید را نشان می دهند و در بین سرمایه گذاران سازمانی نیز پذیرفته شده اند. در حالی که ارزهای دیجیتال فرصت هایی را برای تنوع و نوآوری ارائه می دهند، اما چالش های مرتبط با نوسانات و عدم اطمینان نظارتی را نیز معرفی می کنند. همانطور که وال استریت با این تغییرات سازگار می شود، ممکن است شاهد ورود بیشتر فناوری بلاک چین در پلتفرم های معاملاتی و خدمات مالی، همراه با افزایش نظارت و تنظیم بازارهای ارزهای دیجیتال باشیم.
سرمایه گذاری زیست محیطی و اجتماعی در حال تبدیل شدن به تمرکز اصلی بازارهای بورس وال استریت است. سرمایهگذاران بهطور فزایندهای از شرکتها میخواهند که نه تنها بازده مالی ارائه کنند، بلکه به شیوههای اخلاقی و پایدار برای طبیعت نیز پایبند باشند.
همچنین در پاسخ به بحرانهای مالی گذشته و تحولات اساسی بازارهای مالی، انتظار میرود تنظیمکنندهها اقداماتی را با هدف افزایش شفافیت، کاهش ریسک سیستمی و حمایت از سرمایهگذاران ارائه کنند. اصلاحات بالقوه شامل بررسی دقیق محصولات و شیوههای مالی، اجرای دقیقتر مسئولیتهای امانتداری، و مقررات مربوط به فناوریهای نوظهور مانند ارزهای دیجیتال است. این اصلاحات برای جلوگیری از سوء استفاده از بازار و تضمین ثبات مالی طراحی شدهاند، با این وجود ممکن است هزینههای بیشتری را بر شرکتهای وال استریت تحمیل کند.
نظارت بر فعالیت های وال استریت
همانطور که گفتیم، بورس های وال استریت قدرت و ثروت زیادی را تحت کنترل و مدیریت خود دارند و این میزان قدرت در دست هر سازمانی خطرناک است. بنابراین سازمانی به نام کمیسیون بورس و اوراق بهادار یا SEC به فعالیت های وال استریت نظارت می کند.
کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) مسئول تنظیم و نظارت بر صنعت اوراق بهادار در آمریکا است. ماموریت اصلی SEC که توسط قانون بورس اوراق بهادار در سال 1934 تأسیس شد، محافظت از سرمایه گذاران، حفظ بازارهای منصفانه، منظم و کارآمد و تسهیل تشکیل سرمایه است. این کومیسیون پس از سقوط بازار سهام در سال 1929 و پس از آن رکود بزرگ و با هدف بازگرداندن اعتماد سرمایه گذاران و جلوگیری از بحران های مالی آینده تاسیس شد.
بازار بورس وال استریت و تمام شرکت ها و سازمان هایی که در این چارچوب فعالیت می کنند توسط SEC مورد بررسی قرار می گیرند و باید به آن پاسخگو باشند. این سازمان نقش مهمی در فعالیت های مالی وال استریت ایفا می کند. آنها مبادلات عمده اوراق بهادار مانند بورس نیویورک (NYSE) و NASDAQ را تنظیم می کند تا از عادلانه و شفاف بودن شیوه های معاملاتی اطمینان پیدا کنند.
نتیجه گیری
در این پست به بررسی اهمیت وال استریت به عنوان مرکز مالی آمریکا پرداختیم. با مروری بر ریشههای وال استریت به تکامل آن از روزهای اولیه تا تبدیل شدن به نمادی از امور مالی جهانی رسیدیم.
نقاط عطف و موسسات کلیدی واقع در وال استریت، مانند بازار بورس نیویروک و مجسمه معرف Charging Bull و بر نقش آنها در شکل دادن به چشم انداز مالی را بررسی کردیم. همچنین تأثیر اقتصادی گستردهتر وال استریت، از جمله مشارکت آن در ایجاد شغل، رشد شرکتها و تأثیر آن بر چرخههای اقتصادی را نادیده نگرفتیم.
با نگاهی به آینده، فناوری های نوظهور مانند بلاک چین و ارزهای دیجیتال، تاکید روزافزون بر سرمایه گذاری های زیست محیطی و اجتماعی و اصلاحات نظارتی پیش بینی شده، می تواند آینده وال استریت را تعریف کنند.