آیا هوش کافی برای کارآفرینی را دارید؟
بسیاری از افراد با خود فکر میکنند که هوش کافی برای کارآفرینی را ندارند. ولی در اینجا باید به این مطلب اشاره کنیم که هیچ مدرکی مبنی براینکه IQ پیش نیازی برای این نوع سبک زندگی است وجود ندارد. همۀ ما میدانیم که خیلی از تجارت های موفق توسط افرادی که از مدرسه اخراج شده اند بوجود آمده اند. همچنین با استناد به خیلی از منابع میتوان دریافت که “هوشمندانِ خیابانی” (تجربه) معمولاً بر “هوشمندانِ کتابی” (هوش) غلبه میکنند.
رویکرد دیگری نیز وجود دارد که میگوید در حقیقت انواع متفاوتی از هوش وجود دارد و همۀ ما نقاط قوت و ضعفی در تمام مسائل داریم. این رویکرد نشان میدهد که اغلبِ تجارت آفرینان کسانی هستند که دارای گسترۀ وسیعی از علایق، مهارت ها و تجربیات (هوش خیابانی) هستند با این وجود داشتن عمق حداکثری در نکات یاد شده چندان اهمیّتی ندارند.
اینجا تعاریف مقدماتی هشت مورد از هوشهای شناخته شده را ذکر میکنیم و شما میتوانید از این تعاریف برای شناخت انواع هوش در خود بهره گیرید.
1. هوشمندانِ لغتی (هوش زبانی)
افراد با هوش زبانی بالا توانایی بالایی برای استفاده از کلمات در گفتگوها دارند. آنها معمولاً در انتقال ایده ها، مهارت ها، نوشتن و داستان تعریف کردن متبهر هستند. کارآفرینانِ خوب به این مهارت برای هدایت تیمشان، فروختن ایده به مشتریانشان و نوشتن طرح تجاری نیازمند هستند.
مرتبط: ۵ نشانه ایی که میگوید شما باهوش تر از میانگین هستید
2. هوشمندانِ مردمی (هوش ارتباطی)
این خصوصیت تجسمِ مهارت های اجتماعی میباشد. تجارت آفرینانی که مهارت های اجتماعی بالایی دارند میتوانند تعامل موثرتری با افراد و شرایط داشته باشند. آنها میتوانند احساسات، تمایلات و فطرت دیگران را درک کنند و با استفاده از این توانایی میتوانند گفتمان موثرتری با آنها داشته باشند. آنها همچنین علاقۀ زیادی به کار با دیگران دارند.
3. هوشمندانِ فردی (هوش درونی)
هوش درونی در واقع توانایی درک نقاط مثبت، ضعفها و برانگیزنده های خود و بکارگیری آنها در تعیین استراتژی ها و برنامه ریزی ها میباشد. تجارت آفرینان خوب باید بتوانند اطرافِ خود را با مشاوران و همکارانی پر کنند تا بتوانند نقاط ضعف آنها را پوشش دهند و برای آنها انرژی مضاعف و خوشنودی به همراه بیاورند.
4. هوشمندانِ عددی (هوش منطقی و استدلالی)
هوش ریاضیات و منطقیات در واقع توانایی حساب کردن، کمیت سازی و منطقی فکر کردن میباشد. کارآفرینان از این توانایی برای تعادل بخشیدن به خواسته ها و اشتیاقات خود و برای هدفمند سازی آنها به منظور دستیابی به موفقیت استفاده میکنند.
5. هوشمند طبیعت (هوش طبیعی)
این نوع هوشِ محیطی و فرهنگی ریشه در یک درک دقیق و حساس از دنیا و پیچیدگی های آن دارد. تجارت آفرینان خوب از این توانایی برای دیدن بازارهای جدید، پیش بینی روندهای موجود در دنیا و تجهیز روشهای بازاریابی خود استفاده میکنند.
6. هوشمندیِ تصویری (هوش سه بعدی)
هوش سه بعدی توانایی فکر کردن در سه بعد و تصویر سازی با چشمِ ذهن است. توانایی اصلی شامل تجسمات ذهنی، استدلالات و توضیحات سه بعدی و تخیلات پویا میباشد. این توانایی به تجارت آفرینان در طراحی محصولات و همچنین بازاریابی کمک میکند.
7. هوشمندیِ بدنی (هوش جنبشی)
این هوش دربرگیرندۀ یک تعادل و تکامل در مهارت ها از طریق همکاری بین بدن و ذهن میباشد. تجارت آفرینانی که در اختراع و نوآوری محصولات جدید سرآمد هستند در این زمینه قدرت بالایی دارند.
8- هوشمندیِ موسیقیایی (هوش موسیقی)
هوش موسیقی در واقع ظرفیت تشخیص صدا، ریتم، ضرب و تنِ صدا میباشد. علاوه بر تجارت هایی که مستقیم و یا غیر مستقیم با موسیقی در ارتباط هستند، این مهارت به کارآفرینان کمک میکند تا شنونده های بهتری باشند و از چیزهایی که میشنوند درک بهتری برای اهداف تجاری خود داشته باشند. اغلب افرادی که هوش موسیقی بالای دارند دارای هوش منطقی بالایی نیز هستند.
علاوه بر این هوش هایی که به آنها اشاره شد، یک تجارت آفرین میبایست طرز فکر مناسبی نیز داشته باشد. طرز فکر میتواند شما را در تقویت هوش خود نیز کمک کند. اینکه شما از شکست ها چه درسی میگیرید همه به نوع نگرش شما و طرز فکر شما بستگی دارد و نه به هوش شما.