روانشناسی وفاداری به برند – 5 نکته روانشناسی برای برندینگ

روانشناسی وفاداری به برند – 5 نکته روانشناسی برای برندینگ

شاید برخی از متخصصین بگویند که وفاداری به برند دیگر وجود ندارد. اما برخی نکات در حوزه روانشناسی به ما یادآور می کند که هنوز می توان مشتریان را به خرید مجدد محصولات و خدمات خود مشتاق کنیم. در یک دنیای آرمانی، تمام مشتریان شما به برندتان وفادار خواهند بود. وفاداری به برند یعنی یک مشتری بخواهد بعد از استفاده از محصولات شما دوباره آن خرید و تجربه را تکرار کند، حتی اگر رقبا محصولی مشابه و با قیمتی ارزان تر به آنها ارائه دهند.

برخی از مطالعات می گویند که وفاداری به برند مرده است؛ برای مثال در یک نظرسنجی انجام گرفته شده توسط Millennials حدود 79% از شرکت کنندگان گفته اند که آنها کیفیت را به نام تجاری ترجیح می دهند. در عصر اطلاعات، جاییکه اطلاعات هزاران تولید کننده محصولات مشابه در یک لحظه جلوی چشمان شما قرار می گیرد این روند طبیعی به نظر می رسد. دیگر شما تنها به برند اکتفا نمی کنید و اطلاعات محصولات مشابه را نیز می توانید بررسی کنید.

اما این کلام آخر نیست، زیرا در واقع افراد هنوز هم به برند بسیار اهمیت می دهند و ترجیح می دهند تا از یک برند مشخص برای نیازی مشخص استفاده کنند. پس چه چیزی باعث می شود که مشتریان با وجود اینکه می توانند محصولی مشابه با قیمتی مناسب تر را انتخاب کنند دوباره برند مورد علاقه و آشنای خود را انتخاب کنند. آیا روانشناسی می تواند پاسخی برای این تصمیم عجیب داشته باشد ؟

در یک نظرسنجی دیگر اکثر شرکت کنندگان گفته اند که ترجیح می دهند یک برند مشخص را برای خرید مجدد انتخاب کنند. عوامل روانشاسی مربوط به رفتار مشتری را در اینجا با هم مرور می کنیم

مرتبط : سه راهی که میتوانید مشتریانتان را خوشنود نگه دارید

تازگی

در ابتدا باید بگوییم که چیز جدیدی نیاز است تا بتواند نظر مشتری را دوباره به خود جلب کند. دنیا پر شده است از برندهای مختلف و مشابه برند شما. بنابراین اگر می خواهید مشتریان جدیدی بدست آورید، یا باید محصولی کاملا جدید و بدون مشابه معرفی کنید و یا باید محصولتان آنقدر متقاعد کننده باشد که مشتریان وفادار برندهای دیگر را به سمت خود جلب کند.

مهمتر از همه، تازگی ماندگاری زیادی برروی ذهن دارد و حسی مثبت در ذهن مشتری به جا می گذارد. این حس مثبت او را تحریک می کند تا دوباره آن تجربه را تکرار کند.

وفاداری به برند وابسته به تازگی نیست، ولی روانشاسی به ما می گوید که تجربه ای جدید و تازه یکی از اولین ملزومات ساخت وفاداری است.

ارتباطات و تقویت کننده ها

قسمت مهمی از روانشناسی انسان برپایه ارتباطات بنا شده است. وقتیکه ما چیزی شیرین می خوریم، تجربه آزاد شدن و فعل و انفعالات شیمیایی مربوط به دوپامین برای ما تکرار می شود. بنابراین ما یاد گرفته ایم که خوردن چیزی شیرین را با تجربه ای خوشایند ارتباط دهیم. وقتیکه به یک اجاق گاز داغ دست می زنیم، ذهن ما این تجربه را با درد ناشی از آن ارتباط می دهد تا دوباره این اشتباه را تکرار نکنیم.

درسی که می توانیم از روانشناسی ارتباطات در دنیای واقعی و مارکتینگ بگیریم بسیار ساده است. وقتیکه توانستید نظر کسی را جلب کنید، در قدم بعدی باید حس وفاداری را در او بیدار کنید تا بتوانید ارتباطی بین حس مثبت او و برند خود برقرار سازید.

این چیزی فراتر از کسب تجربه خوب توسط مشتری است. شما باید تلاش کنید تا ارتباطی بین این تجربه و برند خود ایجاد کنید. این یعنی اضافه کردن مواردی مربوط به برند در مکان فیزیکی، یا استفاده از شعار یا برند شرکت هنگامیکه مشتری در حال کسب این تجربه است تا باعث تقویت ارتباط با برند شود.

انجام این موارد زمان زیادی را طلب می کند، اما با هر تجربه مثبت، حس وفاداری مشتری به برند شما بیشتر خواهد شد و امکان رجوع دوباره او به شما بیشتر می شود.

هویت ساختگی و قبیله گرایی

انسان موجودی اجتماعی است و از طریق قوانینی ساختگی و توهمی با یکدیگر ارتباط برقرار می کند و به خود هویت می دهد. این قوانین ساختگی مربوط به قبیله یا اجتماعی می شود که او در آن به دنیا آمده است و یا در آن زندگی می کند. به همین دلیل قوانین سیاسی قبایل گذشته و کشورهای امروزی بسیار متفاوت هستند و همین عامل است که رقابت های ورزشی را پرشورتر و هیجان انگیز کرده است.

روانشناسی می گوید که هویت و قبیله گرایی می تواند استراتژی خوبی برای حفظ وفاداری مشتریان به یک برند باشد. کمپانی اپل مثال خوبی برای این گفته است. این شرکت از عکس های جذابی که افراد با رنگ ها و قومیتی متفاوتی برای آنها ارسال می کنند برند خود را نمایش می دهد. القای حس هویت اجتماعی، کلیدی برای ساخت حس مشترک بین مشتریان است تا خود را عضوی از یک قبیله بدانند. آنها با برند احساس هویت می کنند با اینکه برند چیزی به جز داستانی ساختگی و خیالی برای جلب توجه آنها نیست.

به محض اینکه مشتری چنین حسی را در خود ببیند، شروع به الهام گرفتن از شما می کند و این یعنی بالاترین درجع وفاداری.

مرتبط : قدرت برند ها

مهمترین نکات

از این عوامل روانشناسی چه چیزهایی می توانید بیاموزید ؟ چه کارهایی می توانید انجام دهید تا افراد بیشتر به برند شما وفادار شوند؟ در اینجا 5 مورد را بیان می کنیم :

1 – خود را با متفاوت بودن از دیگران جدا کنید : شما باید با برندی شروع کنید که بتوانید خود را توسط آن از رقبا متمایز نشان دهید. بدون این قدم دلیلی برای تغییر مسیر به سمت برند شما وجود نخواهد داشت.

2 – بازار هدف خود را شناسایی کنید و به آن دسته خدمت رسانی کنید : اگر می خواهید تجربیات مثبت بیشتری در ذهن بازار هدف خود بیافرینید، نیاز دارید تا بدانید آنها چگونه فکر می کنند و به دنبال چه چیزهایی می گردند. وقتی متوجه شدید آنها به دنبال چه چیزی هستند ، آن را برایشان آماده کنید.

3 – یک سری از احساسات مثبت را با هم ادغام کنید و برند خود را با آنها نمایش دهید : همیشه برند خود را در معرض دید قرار دهید و آن را پیوسته در ذهن مشتری حک کنید. اگر مشتری برند شما را فراموش کند، دیگر مهم نیست که چه تجربه مثبتی با آن داشته اند – آنها دیگر شما را به خاطر نخواهند آورد.

4 – اجازه دهید تا مشتریان با یکدیگر ارتباط برقرار کنند : بهترین راه برای ساختن یک اجتماع، پرورش سالم آن است. ایجاد حس قبیله گری به مشتریان این اجازه را می دهد تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و با هم حس همبستگی داشته باشند.

5 – برند خود را جزئی از هویت شخصی قرار دهید : راهی پیدا کنید تا مشتریانتان نام تجاری شما را قسمتی از هویت خود بدانند. وقتیکه این اتفاق رخ دهد خلاص شدن از آن دیگر کاری ساده نیست.

روانشناسی می گوید که برند هنوز زنده است و هنوز نقش مهمی در تعاملات انسانی بازی می کند. با یک استراتژی مناسب برندینگ می توانید وفاداری بیشتری در میان مشتریان خود ایجاد کنید و به هدف های بزرگتری دست پیدا کنید.

مرتبط : 8 نوع استراتژی مارکتینگ و تعریف آنها

مرتبط : استراتژی بازاریابی چیست ؟ چگونه طرح مارکتینگ خود را بنویسیم ؟

منبع : The Psychology of Brand Loyalty: 5 Key Takeaways


  روانشناسی وفاداری به برند – 5 نکته روانشناسی برای برندینگ


تجارت آفرین فارکس

دیدگاهتان را بنویسید