گزارش بازار فارکس – سرمایه گذاران به گزارش هایی مبنی بر حمله اسرائیل به ایران واکنش نشان می دهند
آنچه باید در بازار فارکس در روز جمعه بدانید:
در آخرین روز معاملاتی هفته، احساس عدم امنیت بر بازارهای مالی حاکم است، زیرا سرمایهگذاران در میان تشدید نگرانیها نسبت به تعمیق درگیریها در خاورمیانه به سمت امن هجوم میآورند. بدون برنامه ریزی برای انتشار داده های اقتصادی سطح بالا، فعالان بازار به دقت تحولات ژئوپلیتیکی را رصد می کنند.
اوایل روز جمعه شاهد گزارش هایی از حمله موشکی اسرائیل به ایران بود که باعث حرکت سرمایه گذاران به سمت بازارهای امن شد. در حالی که اسرائیل هنوز به طور رسمی هرگونه اقدام تلافی جویانه علیه ایران را تایید نکرده است، چندین رسانه خبری از جمله CBS و CNN به نقل از مقامات آمریکایی حمله را تایید کرده اند. همچنین رسانه های دولتی ایران از سرنگونی سه پهپاد بر فراز شهر مرکزی اصفهان توسط سامانه پدافند هوایی خبر دادند. قابل ذکر است، یک مقام ارشد ایرانی به رویترز اطلاع داد که به دلیل نامشخص بودن عاملان این حادثه، هیچ برنامه فوری برای تلافی وجود ندارد.
با انعکاس احساسات بازار ریسک گریز، معاملات آتی شاخص سهام ایالات متحده حاکی از کاهش بین 0.55 تا 0.8 درصد در اوایل جلسه اروپا است. در همین حال، شاخص دلار آمریکا پس از پایان معاملات روز پنجشنبه در محدوده مثبت، نسبتاً ثابت است و بالای 106.00 باقی مانده است.
به دنبال واکنش های اولیه خبری، قیمت نفت خام افزایش شدیدی را تجربه کرد. وست تگزاس اینترمدیت (WTI) در ساعات معاملاتی در آسیا به بالاترین حد روزانه 85.58 دلار رسید، قبل از اینکه برخی افزایش ها را بازگرداند، با 1.6 درصد افزایش در روز، با قیمت 83.15 دلار ثابت شد.
طلا در واکنش به این گزارش ها برای مدت کوتاهی به بالای 2410 دلار رسید، اما بعداً در صبح اروپا تا سطح 2380 دلار عقب نشینی کرد.
یورو/دلار آمریکا امروز مسیر خود را معکوس کرد، در اوایل روز جمعه به مرز 1.0600 نزدیک شد و قبل از بهبودی در معاملات روز، کمی کمتر از 1.0650.
GBP/USD به پایینترین سطح خود از نوامبر رسیده و به زیر 1.2400 در جلسه آسیایی رسیده است. با این حال، با نزدیک شدن به جلسه اروپا، جفت جهت معکوس شد و به سمت 1.2430 صعود کرد. دفتر آمار ملی بریتانیا گزارش داد که خردهفروشی در ماه مارس نسبت به مدت مشابه سال قبل 0.8 درصد رشد داشته است که از انقباض 0.3 درصدی در فوریه بهبود یافته است.
در ژاپن، شاخص ملی قیمت مصرف کننده (CPI) در ماه مارس 2.7 درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت که کمی کمتر از افزایش 2.8 درصدی فوریه اما مطابق با انتظارات بازار بود. کازوئو اوئدا، رئیس بانک مرکزی ژاپن (BoJ) اظهار داشت که اگر کاهش قابل توجه ین تورم را به میزان قابل توجهی افزایش دهد، ممکن است افزایش مجدد نرخ بهره را در نظر داشته باشند که بر تأثیر حرکت ارز بر تغییر سیاست های آتی تأکید می کند. USD/JPY ابتدا به حدود 153.50 کاهش یافت و سپس زیان خود را بازگرداند و تا پایان جلسه تقریباً بدون تغییر نزدیک به 154.50 معامله شد.