قیمت نفت وسترن تگزاس اینترمدیت (WTI) برای دومین روز متوالی در حال کاهش است و در معاملات روز سهشنبه آسیایی در حدود 85.10 دلار در هر بشکه معامله شد. این کاهش قیمت نفت احتمالاً به گزارش هایی مرتبط است که نشان می دهد ایالات متحده و ونزوئلا ممکن است به توافقی بالقوه دست یابند. بر اساس اطلاعات رویترز، این توافق شامل کاهش تحریمها علیه صنعت نفت ونزوئلا در ازای یک “انتخابات رقابتی و تحت نظارت ریاست جمهوری” در این کشور است.
احتمال این توافق پیامدهای قابل توجهی برای بازار نفت دارد، زیرا می تواند منجر به افزایش تولید جهانی نفت شود و به طور بالقوه افزایش بیشتر قیمت نفت را محدود کند. این تحول در چارچوب کاهش تولید توسط کشورهای بزرگ تولیدکننده نفت مانند عربستان سعودی و روسیه رخ میدهد که بر پویایی صنعت نفت جهانی تأثیر میگذارند.
با این حال، به نظر می رسد که بازار رویکرد محتاطانه “انتظار و دیدن” را در پیش گرفته است و معامله گران منتظر اطلاعات بیشتر و تحولات مربوط به مناقشه خاورمیانه هستند.
علاوه بر این، درگیریهای مداوم بین اسرائیل و حماس در خاورمیانه به افزایش قیمت نفت کمک میکند. با وجود تلاشهای دیپلماتیک برای برقراری آتشبس، آنها تاکنون موفق نبودهاند. تشدید تنش ژئوپلیتیکی در منطقه، نگرانیهایی را در مورد درگیری گستردهتر در خاورمیانه ایجاد میکند که میتواند پیامدهایی بر عرضه نفت از یکی از بزرگترین مناطق تولیدکننده نفت جهان داشته باشد. این تحولات به عنوان یک عامل بالقوه حمایت کننده از قیمت نفت خام در نظر گرفته می شود، زیرا نگرانی ها در مورد اختلالات احتمالی عرضه بر عدم اطمینان بازار می افزاید.
تحولات اخیر همچنین شامل اعمال تحریم های ایالات متحده علیه دو شرکت کشتیرانی است که نشان دهنده موضع سختگیرانه تر علیه روسیه است. با توجه به نقش مهم روسیه در صادرات جهانی نفت خام، نظارت بیشتر ایالات متحده بر محموله های این کشور می تواند بر عرضه جهانی نفت تأثیر بگذارد.
علاوه بر این، بر اساس نظرسنجی اخیر رویترز، انتظارات کاهش رشد اقتصاد چین در سه ماهه سوم وجود دارد. این پیشبینی نرخ رشد تولید ناخالص داخلی سالانه 4.4 درصدی را نشان میدهد که نسبت به 6.3 درصد در سه ماهه دوم، و پیشبینی تولید ناخالص داخلی سهماهه 1.0 درصد برای سه ماهه سوم کاهش یافته است. این نظرسنجی پیشبینی میکند که اقتصاد چین در سال 2023 به میزان 5 درصد رشد کند. این دادهها در مجموع نشان میدهند که چشمانداز نرمتری برای اقتصاد چین وجود دارد که در درجه اول به دلیل تضعیف شرایط تقاضای داخلی است. این مهم است زیرا چین بزرگترین واردکننده نفت در جهان است.