قیمت نفت صبح روز دوشنبه پس از حمله غیرمنتظره گروه حماس به اسرائیل و نگرانی از احتمال درگیری گسترده تر در منطقه خاورمیانه، حدود 4 درصد افزایش یافت.
معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت (CL=F) و برنت اینترنشنال (BZ=F) هر دو شاهد افزایش 4 درصدی بودند و به ترتیب به 86 دلار در هر بشکه و 88 دلار در هر بشکه رسیدند.
در آخر هفته، حماس بزرگترین حمله نظامی خود را به اسرائیل در چند دهه اخیر آغاز کرد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز دوشنبه گفت که واکنش اسرائیل به این حمله تأثیر قابل توجهی بر خاورمیانه خواهد داشت.
شایان ذکر است که بیش از 30 درصد از تولید نفت جهان از خاورمیانه تامین می شود.
علیرغم عدم ایجاد اختلال فوری در عرضه نفت، بازار نفت به دلیل ترس از گسترش درگیری و مشکلات احتمالی ترانزیت نفت از طریق تنگه هرمز، با افزایش سریع واکنش نشان داد. اندی لیپو، رئیس شرکت Lipow Oil Associates، بر اهمیت دخالت ایران در تعیین تأثیر درگیری بر قیمت نفت تأکید کرد. تنگه هرمز که مسئول تولید 17 تا 18 میلیون بشکه نفت در روز است، در صورت بسته شدن ممکن است شاهد افزایش 20 تا 30 دلاری قیمت در هر بشکه باشد که منجر به افزایش قیمت بنزین در ایالات متحده خواهد شد.
با این حال، لیپو معتقد است که حداقل در حال حاضر، این گمانه زنی بر مسیر نزولی قیمت بنزین تأثیری نخواهد داشت.
قیمت نفت در ماههای اخیر نقطه کانونی بوده است و برخی از تحلیلگران قیمتها را به دلیل شوکهای عرضه تا 100 دلار در هر بشکه پیشبینی میکنند. با این حال، این قیمت ها در نتیجه کاهش تقاضا در بخش انرژی شروع به کاهش کرده بودند.
تام لی، رئیس تحقیقات Fundstrat، اشاره می کند که تقاضای ضعیف فعلی برای نفت باید مدت زمان افزایش قیمت در روز دوشنبه را با وجود خطرات ژئوپلیتیکی محدود کند.
افزایش قابل توجه قیمت نفت توسط بسیاری در صنعت مالی پیش بینی شده بود و به عنوان یک کشش بالقوه برای اقتصاد تلقی می شد. گلدمن ساکس آن را بهعنوان یک باد مخالف تعریف کرد، در حالی که دیگران درباره اینکه چگونه افزایش قیمت نفت، در ترکیب با عوامل دیگری مانند اعتصاب صنعت خودرو، از سرگیری پرداخت وامهای دانشجویی، و تعطیلی بالقوه دولت، میتواند بر رشد اقتصادی تأثیر بگذارد، ابراز نگرانی کردند.