با تمرکز معامله گران بر کاهش نرخ بهره آمریکا در سال آینده، ارزش دلار کاهش می یابد
دلار روز پنجشنبه با زیان های قابل توجهی روبرو شد و در مسیر کاهش سالانه قرار گرفت، به طوری که فرانک سوئیس به بالاترین سطح 9 ساله خود رسید و یورو به بالاترین حد خود در پنج ماه گذشته در میان انتظارات کاهش قابل توجه نرخ ها در سال 2024 رسید.
با پایان سال 2023، حرکت های محدود و نقدینگی اندک تا ابتدای سال جدید پیش بینی می شود.
شاخص دلار که واحد پول آمریکا را در برابر شش همتا ارزیابی میکند، به پایینترین سطح پنج ماهه اخیر یعنی 100.76 سقوط کرد. این شاخص در سال جاری 2.6 درصد کاهش پیدا می کند و دو سال متوالی رشد قوی را شکست.
بر اساس ابزار CME FedWatch، سرمایهگذاران از نزدیک زمانبندی کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو را دنبال میکنند و بازارها احتمال 88 درصدی اولین کاهش را در مارس 2024 نشان میدهند. معاملات آتی بیش از 150 نقطه پایه کاهش نرخ فدرال رزرو را در سال آینده نشان می دهد.
با این حال، برخی از تحلیلگران همچنان در مورد رویکرد تهاجمی احتمالی بانک مرکزی ایالات متحده تردید دارند. تحلیلگران مونکس ایالات متحده خاطرنشان کردند: “ما هنوز معتقدیم که تغییر سیاست در ماه مارس به سمت کاهش بسیار زود است، و اگر زمانی چنین اقدامی محقق نشود، پتانسیل کمی برای افزایش دلار وجود دارد.”
در حالی که فدرال رزرو در نشست دسامبر خود موضع غیرمنتظرهای را نشان داد و درها را برای کاهش نرخ بهره در سال آینده باز گذاشت، سایر بانکهای مرکزی بزرگ از جمله بانک مرکزی اروپا، موضع خود را در بالا نگه داشتن نرخها برای مدت طولانی حفظ کردند.
با این وجود، بازارها همچنان 165 واحد کاهش نرخ از بانک مرکزی اروپا در سال آینده قیمت گذاری می کنند.
EUR/USD به 1.1117 دلار رسید و در اوایل جلسه به بالاترین حد خود در پنج ماهه 1.11225 دلار نزدیک شد. ارز واحد اروپا برای رشد سالانه 3.7 درصد آماده شده است که قوی ترین عملکرد آن از سال 2020 است.
فرانک سوئیس تا 0.8395 دلار تقویت شد که بالاترین سطح آن در برابر دلار از ژانویه 2015 است. استرلینگ به 1.2816 دلار افزایش یافت که بالاترین میزان از 10 اوت است و به سمت رشد 6 درصدی در سال پیش می رود که قوی ترین عملکرد آن از سال 2017 است.
سرمایه گذاران پیش بینی می کنند که با توجه به تورم بالاتر در بریتانیا، بانک انگلستان نمی تواند به اندازه فدرال رزرو و بانک مرکزی اروپا نرخ بهره را کاهش دهد.
در آسیا، ین ژاپن 0.52 درصد تقویت شد و به 141.09 در هر دلار رسید و به اوج 5 ماهه 140.95 نزدیک شد که در اوایل این ماه لمس کرد.
انتظارات کاهش نرخ بهره نیز ارزهای پرریسک تری را تقویت کرده است، به طوری که دلار استرالیا و دلار نیوزیلند به بالاترین حد خود در پنج ماه اخیر رسیده اند. Aussie آخرین بار با 0.6844 دلار تغییر کرد، در حالی که کیوی(دلار نیوزلند) 0.6343 دلار بود.
ضعف دلار همچنین ارزهای بازارهای نوظهور را به حرکت درآورده است، به طوری که شاخص ارز بازارهای نوظهور اماسسیآی به بالاترین حد خود در 20 ماه گذشته رسیده است و با افزایش 5 درصدی سالانه، به سمت قویترین سال خود از سال 2017 میرود.