دلار در کوتاه‌مدت قوی، در بلندمدت ضعیف؛ بازار منتظر مسیر سیاست پولی فدرال رزرو

ما را در گوگل پیدا کنید برای دسترسی سریع‌تر، وب‌سایت تجارت‌آفرین را در گوگل دنبال کنید
جستجو در گوگل ←

خلاصه خبر

  • استراتژیست‌های ارزی انتظار دارند دلار در چند ماه آینده نسبتاً قدرتمند باقی بماند.
  • پیش‌بینی‌ها حاکی از تضعیف دلار در افق یک‌ساله است.
  • بازارهای نرخ بهره اکنون احتمال دو افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در سال جاری را در نظر گرفته‌اند.
  • تحلیلگران معتقدند فدرال رزرو احتمالاً به اندازه انتظارات فعلی بازار نرخ بهره را افزایش نخواهد داد.
  • پیش‌بینی میانه تحلیلگران، یورو را طی سه ماه در محدوده ۱.۱۶ دلار، طی شش ماه در ۱.۱۷ دلار و یک سال بعد در ۱.۱۸ دلار قرار می‌دهد.
  • حدود ۷۳ درصد از استراتژیست‌ها انتظار دارند موقعیت‌های خرید دلار تا پایان سپتامبر کاهش یابد یا تغییر چندانی نکند.
  • درگیری نظامی جدید میان آمریکا و ایران می‌تواند در کوتاه‌مدت از دلار حمایت کند.
  • بازده اوراق خزانه‌داری ۱۰ ساله آمریکا در ۲ سپتامبر به حدود ۴.۸۲ درصد رسید که بالاترین سطح آن در نزدیک به سه سال گذشته است.

مشروح خبر

بر اساس تازه‌ترین نظرسنجی رویترز از استراتژیست‌های بازار ارز، دلار آمریکا احتمالاً طی ماه‌های آینده همچنان قدرت خود را حفظ خواهد کرد، اما چشم‌انداز آن در افق یک‌ساله نزولی است. این تحلیلگران همچنین به‌طور کلی بر این باورند که فدرال رزرو در نهایت نرخ بهره را به اندازه‌ای که در حال حاضر توسط بازارها قیمت‌گذاری شده است، افزایش نخواهد داد.

ابهام درباره مسیر سیاست پولی فدرال رزرو همچنان یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر بازار ارز است. اظهارات اخیر کوین وارش، رئیس فدرال رزرو، که هفته گذشته لحنی نسبتاً تهاجمی داشت، هنوز اطلاعات کافی برای تغییر قابل‌توجه پیش‌بینی‌های قبلی درباره مسیر دلار در اختیار تحلیلگران قرار نداده است. دلار از ابتدای سال تاکنون حدود ۱.۵ درصد رشد کرده است.

با این حال، بازار ارز در ماه‌های اخیر تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار داشته است. دلار در ماه اوت برای مدت کوتاهی تحت فشار قرار گرفت؛ زمانی که اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، از خریدهای برنامه‌ریزی‌نشده اوراق قرضه بلندمدت خبر داد. با این حال، در روزهای اخیر و همزمان با تشدید دوباره درگیری نظامی میان آمریکا و ایران، دلار بخشی از قدرت خود را بازیافته است.

برای بررسی وضعیت لحظه‌ای بازار ارز می‌توانید از بخش چارت‌های زنده بازار تجارت آفرین استفاده کنید. همچنین برای دنبال کردن تحولات مرتبط با بازار ارز، صفحه اخبار فارکس در دسترس است.

انتظار بازار برای افزایش نرخ بهره

بازارهای آتی نرخ بهره در حال حاضر افزایش دو مرحله‌ای نرخ بهره فدرال رزرو در سال جاری را برای مقابله با تورم در نظر گرفته‌اند. نرخ تورم آمریکا همچنان نزدیک به دو برابر هدف ۲ درصدی فدرال رزرو قرار دارد و همین مسئله احتمال ادامه سیاست پولی انقباضی را افزایش داده است.

با وجود این، پیش‌بینی استراتژیست‌های ارز تقریباً نسبت به نظرسنجی ماه اوت تغییری نکرده است. در نظرسنجی انجام‌شده بین ۳۱ اوت تا ۲ سپتامبر، میانگین پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد یورو در برابر دلار طی سه ماه آینده در محدوده ۱.۱۶ دلار باقی می‌ماند، اما طی شش ماه به حدود ۱.۱۷ دلار و طی یک سال به ۱.۱۸ دلار می‌رسد.

این ارقام نشان می‌دهد تحلیلگران انتظار دارند دلار در کوتاه‌مدت حمایت شود، اما در بلندمدت بخشی از قدرت خود را از دست بدهد.

دن توبون، مدیر بخش ارزهای گروه G10 در سیتی، معتقد است مهم‌ترین عامل برای بازار، نحوه بازقیمت‌گذاری انتظارات مربوط به سیاست پولی فدرال رزرو خواهد بود. با این حال، او هشدار داده است که اگر درگیری نظامی به عامل مهم‌تری در ماه‌های آینده تبدیل شود، ممکن است دلار برخلاف پیش‌بینی‌ها تقویت شود.

بازده اوراق خزانه و فشار بر دلار

یکی دیگر از عوامل مهم بازار، افزایش بازده اوراق خزانه‌داری آمریکا است. بازده اوراق ۱۰ ساله خزانه‌داری در ۲ سپتامبر به حدود ۴.۸۲ درصد رسید که نزدیک به بالاترین سطح سه سال اخیر محسوب می‌شود.

این افزایش بازده در شرایطی رخ داده که بدهی ملی آمریکا از مرز ۴۰ تریلیون دلار عبور کرده و نگرانی‌ها درباره افزایش استقراض شرکت‌ها، به‌ویژه در حوزه هوش مصنوعی، و همچنین رشد انتشار بدهی دولت‌ها در سراسر جهان افزایش یافته است.

وینسنت رینهارت، اقتصاددان ارشد BNY Investments و از کارکنان سابق فدرال رزرو، معتقد است چشم‌انداز کاهش ارزش دلار در کوتاه‌مدت تا میان‌مدت همچنان پابرجاست. از دید او، اگر فدرال رزرو به اندازه‌ای که بازار در حال حاضر انتظار دارد سیاست پولی را سختگیرانه‌تر نکند و خزانه‌داری آمریکا نیز برای کاهش بازده اوراق بلندمدت تلاش کند، هر دو عامل می‌توانند جذابیت دارایی‌های دلاری را کاهش دهند.

کاهش موقعیت‌های خرید دلار

داده‌های کمیسیون معاملات آتی کالاهای آمریکا (CFTC) نیز نشانه‌هایی از کاهش خوش‌بینی معامله‌گران نسبت به دلار نشان می‌دهد. موقعیت‌های خالص خرید دلار که اخیراً به بالاترین سطح ۱۱ سال گذشته رسیده بود، در هفته‌های اخیر کاهش بیشتری داشته است.

در پاسخ به این پرسش که موقعیت معامله‌گران نسبت به دلار تا پایان سپتامبر چگونه تغییر خواهد کرد، ۴۰ نفر از ۵۵ استراتژیست، معادل نزدیک به ۷۳ درصد، اعلام کردند که انتظار دارند موقعیت‌های خرید دلار کاهش یابد یا تغییر چندانی نکند.

با این حال، تحلیلگران درباره ریسک اصلی پیش‌بینی‌های سه‌ماهه خود اختلاف نظر دارند. از میان ۶۶ استراتژیست، ۳۴ نفر معتقد بودند احتمال معامله دلار در سطوح پایین‌تر از پیش‌بینی سه‌ماهه آنها بیشتر است، در حالی که گروه دیگر احتمال تقویت بیشتر دلار را مطرح کردند.

در نهایت، بخش بزرگی از تحلیلگران همچنان تلاش می‌کنند مسیر آینده دلار را بر اساس اطلاعات محدود درباره سیاست پولی فدرال رزرو ارزیابی کنند. ابهام درباره رویکرد کوین وارش نیز این وضعیت را پیچیده‌تر کرده است؛ زیرا بازار هنوز تصویر روشنی از میزان تمایل او به سیاست‌های انقباضی یا انبساطی ندارد.

در نتیجه، مسیر دلار طی ماه‌های آینده احتمالاً به ترکیبی از تصمیمات فدرال رزرو، تحولات تورمی آمریکا، بازده اوراق خزانه و ریسک‌های ژئوپلیتیکی وابسته خواهد بود؛ عواملی که می‌توانند پیش‌بینی تضعیف دلار در افق یک‌ساله را در کوتاه‌مدت با نوسانات قابل‌توجه همراه کنند.

بروکرهای پیشنهادی

بروکر آلپاری

آلپاری

(با سابقه ترین بروکر در ایران) ثبت نام سریع

دیدگاهتان را بنویسید