روانشناسی

6 دلیلی که نباید خود را با دیگران مقایسه کنید

6 دلیلی که نباید خود را با دیگران مقایسه کنید

در دنیای تجارت، اغلب ما خود را در یک مسابقه با دیگران میبینیم، همیشه سعی در سبقت گرفتن از دیگران برای رسیدن به جایزه میکنیم و همیشه نگران هستیم که رقبا گوی سبقت را از ما بربایند. در اینجا توضیح میدهیم که چرا نباید خود را با دیگران مقایسه کنید !

وقتیکه ما تمرکزمان را برروی رقبا میگذاریم همیشه بازنده به نظر میرسیم. برای مثال: وبسایت آنها زیباتر است، آنها مشتریان بزرگتری دارند، در شبکه های اجتماعی بهتر فعالیت میکنند، نیروی کار بهتری در اختیار دارند و … .

در این صورت دیگر مهم نیست که شما تا چه اندازه خوب پیش می روید و یا تا چه حد تجارتتان موفق است. به محض اینکه شما تمرکزتان را بر روی رقبا معطوف کنید شروع میکنید به سوختن در حسِ حسادت. این نوع مقایسه ها شعف و شادابی ای که ممکن است در تجارتتان وجود داشته باشد را از بین میبرد.

بله درست حدس زدید، راه حلِ این است که از این کار دست بکشید. از مقایسۀ خود با دیگران دست بردارید. به قول معلّم دوران ابتدایی من “سرتان به برگۀ خودتان باشد”

امّا چنانچه هنوز قانع نشدید در اینجا به شش دلیلِ قدرتمند که به شما این نکته را گوشزد میکند اشاره میکنیم.

 

1. با این کار به دیگران اجازه میدهید تا موفقیت را برای شما تعریف کنند

همانگونه که شما دوست ندارید یک غریبه یا یک رقیبِ کاری میز کار شما را انتخاب کند، این ایده هم بسیار غیر عقلانی است که به آنها اجازه دهید که موفقیت را برایتان تعریف کنند. هیچ چیزی بدتر از این نیست که شما مسابقه را ببرید و در انتها بفهمید که اصلاً این جایزه را دوست نداشته اید. به خاطر داشته باشید، حتی اگر شما و رقبایتان در یک رشتۀ کاری فعالیت میکنید و در یک مسیر حرکت میکنید دلیل بر این نیست که هدف نهایی هر دوی شما باید یک چیز باشد.

بنابراین از خود سئوال کنید که هدفتان چیست؟ زیرا هدف همیشه چیزی فراتر از پول است. پول نتیجۀ کار و زحمات شماست و یک درک مشترک از موفقیت است ولی به تنهایی نمیتواند هدف باشد. در پشت اهداف شما احساسات و روش زندگی شما وجود دارد. شناسایی و تعریف اینکه موفقیت برای شما چه معنی ای دارد بسیار مهم و حیاتی است.

 

2. به خودتان اجازه میدهید که حواستان از کار پرت شود

ما ایده ها و الهامات را دوست داریم. ما تجارت آفرین هستیم. امّا یکی از بزرگترین نقاط ضعف ما این است که به راحتی حواسمان با ایده های جدید پرت میشود و کاری یا پروژه ای را نیمه کاره رها میکنیم.

زمانیکه ایده های رقبای شما هیجان انگیز به نظر برسد، شاید با خود فکر کنید که شما نیز این ایده را اجرایی کنید. ولی قبل از آن از خود سئوال کنید که آیا این ایده شما را به هدف نهائیتان نزدیکتر میکند یا خیر؟

گاهی اوقات این پاسخ به این سئوال سخت میباشد، امّا اگر شما برروی اهدافتان متمرکز باشید به زودی درک خواهید کرد که کدام ایده ها شما را به سمت هدف پیش میبرد و کدام فقط حواس شما را پرت کرده است.

اما مطمئناً شما با خود فکر میکنید که بعضی از ایده ها واقعاً ارزش کپی برداری دارند. پس آنها را در دفترتان یادداشت کنید و در هنگام نیاز از آنها استفاده کنید. با این کار هم میتوانید با ذهنی باز به راه خود ادامه دهید و هم آن قسمتی که در شما به وجد آمده است را راضی نگه دارید.

مرتبط: چگونه خوشحال باشیم ؟ چگونه خوشحال بودن به موفقیت کمک می کند ؟ (پادکست)

3. این کار شما را دیوانه میکند

در اینجا به صدای تجربیات گوش دهید. رصد کردن اینکه دیگران چه کارهایی انجام میدهند شما را دیوانه خواهد کرد. او ایده ای خوب دارد، ایدۀ آن یکی بهتر است و آن یکی یک کار فوق العاده انجام داده …

رقیبان زیادی در بیرون وجود دارند. اگر سعی کنید که با آنها هماهنگ باشید خودتان را در معرض سقوط قرار میدهید. در ضمن صرفاً به جهت اینکه آنها ایدۀ جالبی دارند به این معنی نیست که این ایده برای تجارت شما نیز کارایی داشته باشد.

به خودتان یک لطفی کنید و نگذارید که این مسائل حاشیه ای باعث دیوانه شدنتان شوند و سعی کنید با نگاه کردن به تجارت خود به سمت جلو پیش بروید.

 

4. شما مشتریانِ رقبایتان را نمی شناسید

بگذارید با یکدیگر رو راست باشیم، حتی در یک بازارِ محدود تقاضاهای پنهانِ زیادی وجود دارد. پس ممکن است که شما و یکی از رقبا یک بازارِ هدفِ یکسان داشته باشید امّا شانس زیادی وجود دارد که شما نیازهای دیگری را بتوانید برطرف کنید.

این حقیقت را در ذهن خود بیاد بیاورید که شما نخواهید فهمید که رقبایتان چه طرح و هدفی دارند. همۀ چیزی که شما میدانید آن چیزی است که میبینید و یک تعبیر غیردقیق از آن.

به مشتریانتان نگاه کنید و نیازهای آنها را برطرف کنید. اینجا جائی است که موفقیت نهایی شما در آنجا پنهان شده است.

 

5. شما شانستان را برای تبدیل شدن به یک تجارت آفرین موفق از دست میدهید

مردان و زنان شاغل با یکدیگر رقابت میکنند. تجارت آفرینان به یکدیگر قدرت میدهند.

صاحبان کسب و کار بیشماری وجود دارند که سعی میکنند همه چیز را فقط برای خود داشته باشند، امّا تجارت آفرینان موفق میدانند که با کمک به دیگران میتوانند سرویس بهتری به مشتریانشان بدهند. آنها میدانند که تعداد بسیار زیادی مشتری در بازار وجود دارد و آنها نیاز ندارند که تمام بازار را هدف قرار بدهند و حتی اگر آنها تمام بازار را هم هدف قرار دهید نمیتوانید به همۀ آن سرویس بدهید. آنها میدانند که با پشتیبانی و کمک به دیگران حتی تجارت خود را نیز قدرتمندتر میکنند.

 

6. شما تنها نقاط برجستۀ رقبا را میبینید

به شبکۀ اجتماعی ای که خودتان در آن عضو هستید نگاهی بیندازید. اگر که شما تنها یک بازدید کننده از صفحۀ خود بودید بعد از بازدید از آن صفحه دربارۀ خودتان چه فکری میکردید؟ احتمالاً باخود میگفتید “واو، چقدر همه چیز برای او مرتب و لذت بخش است”.

حالا دربارۀ آنچیزهایی که آنها و یا خودتان پست نمیکنند فکر کنید. تمام شکست ها و روزهای سخت. هیچ کس از آنها اطلاعی ندارد، درست است؟ شبکه های اجتماعی تنها نکات برجسته را بازگو میکنند و به همین دلیل است که همه دوست دارند آنها را بخوانند و ببینند. پس این اشتباه را نکنید که همه چیزی که شما میبینید و میشنوید همۀ قضیه است. شما مسائل پشت پرده را نمیبینید. پس بهتر است که “سرتان به برگۀ خود باشد”

سفر تجارت آفرینی برای هر کسی سفری منحصر بفرد است. هرچقدر که با حسادت به دیگران نگاه کنید و خود را در مسابقه ای بی انتها با آنها قرار دهید از هدف اصلی تان دورتر خواهید شد.


6 دلیلی که نباید خود را با دیگران مقایسه کنید


1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

Telegram کانال فارکس و طلا