چرا این دانش آموز 14 ساله به خاطرِِ یک ساعت بازداشت شد
یک دانش آموز 14 ساله به خاطر اینکه یک ساعت دست ساز را با خود به مدرسه برد دستگیر شد. معلم او فکر میکرد ساعتی که او ساخته است بسیار شبیه یک بمب است.
احمد محمد به کارهای الکترونیکی به عنوان یک سرگرمی بسیار علاقه مند است و میگوید که وقتی داشته پروژۀ جدیدش را به معلمشان نشان میداده و آن را توضیح میداده به وضوح گفته است که این یک ساعت است که او خودش آن را ساخته است.
امّا او الان به جرم ساختن یک بمب جعلی محکوم شده است. احمد همچنین از حضور در مدرسه اش در تگزاسِ امریکا محروم شده زیرا جلسۀ انجمن دانش آموزی را به خاطر در بازداشت بودنش از دست داده است.
بر اساس گزارش روزنامه های امریکایی، این ساعت که باعث شده مدرسۀ احمد با پلیس تماس بگیرد از یک مدارِ تخته ای و یک منبع تغذیه تشکیل شده است که با سیم به یک صفحۀ نمایش دیجیتالی متصل شده و در داخل یک قابِ فلزی که مخصوص نگه داری مداد است تعبیه شده است.
احمد این را به معلم مهندسی خود نشان داده بود و معلمش به او گفته بود که: “من پیشنهاد میکنم که این را به معلم های دیگرت نشان ندهی.”
وقتیکه ساعت که احمد آن را در کیف مدرسه اش گذاشته بود در وسط کلاس انگلیسی صدای بیپ داد احمد آن را برای معلمش برد تا به او نشان دهد که چه چیزی در کیفش دارد و معلمش گفت که این خیلی شبیه یک بمب است. معلمش ساعت را مصادره میکند و پس از مدتی ناظم مدرسه و یک مأمور پلیس احمد را از داخل کلاس فرامیخوانند.
احمد میگوید “آنها به من میگفتند که این شبیه یکی از بمب هایی است که در فیلمها نشان میدهند…… من اصلاً حرفی از بمب نزدم. این باعث شد که من احساس کنم دیگر یک انسان نیستم. باعث شد که فکر کنم یک جنایتکار هستم.”
بعد از اینکه این خبر توسط روزنامۀ Morning News در امریکا منتشر شد، داستان احمد با این هشتک IStandWithAhmed# شروع به منتشر شدن در شبکه های اجتماعی کرد. این هشتک را دانش آموزان دیگر برای حمایت از او درست کرده اند.
در یک ویدئویی نیز احمد توضیح میدهد که چگونه این ساعت را که باعث دردسرش شده است ساخته است. او به Morning News میگوید که این یک ساعت دیجیتالی است که چهار رقم را در یک خط نشان میدهد که تشکیل شده است از ساعت و دقیقه.
او ادامه میدهد که: “ساعت در یک جعبۀ فلزی ساخته شده و من این مدارِ تخته ای و یک صفحۀ نمایش دیجیتالی را در آن گذاشتم ”
این ویدئویی است که احمد در آن توضیح میدهد:
در ادامه اتفاقی که میافتد اینگونه است: “ناظم مدرسه به همراه یک افسر پلیس من را به یک اتاقی بردند که در آنجا پنج افسر دیگر نیز حضور داشتند. آنها من را بازجویی کردند و تمام وسایلم را گشتند و تبلتم و اختراعم را نیز گرفتند.” احمد میگوید که زمانیکه داشتند من را به اتاق برای سئوال کردن میبردند افسر پلیس گفت: “آها، همون کسی هست که فکرش رو میکردم.” احمد که خانواده اش از سودان به امریکا مهاجرت کرده اند در ناخودآگاه خود متوجه شد که به خاطر نامش که مسلمان است و رنگ پوستش که قهوه ای است آنها این فکر را کرده اند.
افسرهای پلیس از او سئوال میکردند که آیا قصد ساخت یک بمب را داشته است و او پاسخ میداد که این فقط یک ساعت است. بعد از سئوال کردن ها افسرهای پلیس او را با دست بند از مدرسه خارج کردند.
او به یک مرکز بازداشت نوجوانان برده شد.
“من را میگشتند، اثر انگشت میگرفتند و از من عکس میگرفتند تا اینکه پدر و مادرم آمدند و من را به خانه بردند. وقتی رسیدیم خانه به پدر و مادرم اتفاقات را توضیح دادم زیرا در هنگام بازجویی اجازۀ تماس نداشتم.”
پلیس هنوز در حال بررسی موضوع و پرونده هنوز بسته نشده است.
این داستان بیشتر به این خاطر ذهن ما را مغشوش میکند که چرا باید یک کودک با استعداد تنها به خاطر داشتن نام اسلامی و رنگ پوست تیره اش در یک کشورِ دمکرات دچار چنین برخوردی شود. افراد زیادی احمد را حمایت کرده اند و از این میان میتوان به پیامی که مارک زاکربرگ در پست دیروزش در فیسبوک گذاشته اشاره کنیم که احمد را دعوت کرده است تا به فیسبوک بیاید و دیدار با او را برای خود لذت بخش دانسته است. همچنین کاخ سفید نیز از او دعوت کرده است تا به آنجا برود.
بله، تجارت آفرینانی هستند که شاید به خاطر تبعیض نتوانند استعداد خود را به راحتی نشان بدهند ولی ما امیدواریم که احمد همچنان با خلاقیت و پشتکار به راه خود ادامه دهد و این اتفاق مانعی در طرز فکر کارآفرینی او نشود.