5 حقیقت مهم معاملات فارکس در ایران که باید بدانید

5 حقیقت مهم معاملات فارکس در ایران

معاملات فارکس در ایران توسط هیچ سازمانی تنظیم نمیشود و شما نمی توانید از طریق بروکرهای تحت نظارت ایران معامله انجام دهید.

فارکس شامل خرید یک ارز خارجی در مقابل فروش یک ارز دیگر خارجی و انتظار برای افزایش نرخ ارز خریداری شده و فروش آن در قیمت هدف است.
این کار در قالب قراردادهایی به نام قرارداد برای تفاوت (CFD) انجام می شود که به شما امکان می دهد از تغییرات نرخ ارزها در مقابل یکدیگر سود کسب کنید، بدون اینکه واقعاً صاحب آن ارز باشید.

با این حال، هنگامی که به عنوان یک معامله گر مستقل وارد بازار فارکس می شوید، صرف نظر از اینکه در کدام قسمت از کره زمین قرار دارید، ریسک های یکسانی را می پذیرید. بیش از 70 درصد از معامله گران مستقل فارکس ضرر می کنند. زیرا به ازای هر دلاری که یک معامله گر به دست می آورد، یک نفر در جایی دیگر یک دلار از دست داده است. بازیگران بزرگ بسیاری مانند بانک های مرکزی و شرکت های بین المللی در این بازار نقش آفرینی میکنند.

ریسک معاملات فارکس در ایران بسیار واقعی است و بنابراین قبل از ورود به فارکس شما نیاز به دانش کافی از این بازار دارید.

اینها برخی از حقایق مهم در مورد معاملات فارکس در ایران هستند که قبل از اینکه تصمیم بگیرید پول خود را در معاملات فارکس بگذارید باید از آنها آگاه باشید.

بروکرهای فارکس در ایران مجوز فعالیت ندارند

اولین حقیقت در مورد معاملات فارکس در ایران این است که هیچ یک از بروکرهای فارکس در ایران اجازه فعالیت قانونی ندارند. این یعنی هیچ سازمان بازرسی در ایران وجود ندارد که معاملات آنلاین فارکس را تنظیم و قانونگذاری نماید.

البته به این معنی نیست که بروکرهای فارکسی که در ایران فعالیت میکنند، دارای گواهینامه های بین المللی نیستند. بلکه این یعنی برای پردازش معاملات کاربران ایرانی هیچ نظارت مشخصی روی فعالیت کارگزار وجود ندارد.

معاملات فارکس در ایران - بروکر

این نکته جایی اهمیت پیدا میکند که بروکر بخواهد سود بیشتری از معاملات مشتریان خود کسب کند. اغلب در چنین مواقعی یک معامله گر مستقل، از روند کار بروکر مطلع نمیشود و تنها بر مبنای قیمت های اعلام شده خرید و فروش میکند. همچنین دیده میشود که برخی بروکر سطوح توقف ضرر و دریافت سود مشتریان خود را بدرستی اجرا نمیکنند.

ما در لیستی بهترین بروکرهای فارکس برای ایرانیان را معرفی کرده ایم و در آنجا نیز گفته شده که بروکرهای مدنظر تحت رگوله کدام سازمان بازرسی فعالیت میکنند.
لذا از آنجاییکه منبع مشخصی برای نظارت بر فعالیت بروکرها و معاملات فارکس در ایران وجود ندارد، اطمینان از رگوله های بین المللی کارگزار بسیار مهم است.

مهمترین رگوله های بین المللی بازار فارکس

  • ASIC – کمیسیون اوراق بهادار و سرمایه گذاری استرالیا
  • BaFIN – سازمان نظارت بر مسائل مالی فدرال (آلمان)
  • CFTC – کمیسیون معاملات کالا و آتی (ایالات متحده)
  • CySec – کمیسیون بورس و اوراق بهادار قبرس
  • FCA – اداره رفتار مالی (بریتانیا)
  • FFMS – خدمات بازارهای مالی فدرال
  • FINMA – سازمان نظارت بر بازار مالی سوئیس
  • FMA – مرجع بازار مالی (اتریش)
  • FSA – آژانس خدمات مالی
  • FSB – هیئت خدمات مالی (آفریقای جنوبی)
  • BVI – کمیسیون خدمات مالی
  • Mauritius – کمیسیون خدمات مالی (FSC)
  • IFSC – کمیسیون خدمات مالی بین المللی
  • FSP NZ – ارائه دهنده خدمات مالی نیوزلند
  • MFSA – اداره خدمات مالی مالت
  • SEBI – هیئت بورس و اوراق بهادار هند
  • VFSC – کمیسیون خدمات مالی وانواتو
  • UAE – بانک مرکزی ابوظبی

معاملات CFD فارکس شامل استفاده از لوریج است

معامله با لوریج به این معنی است که شما از کارگزار خود وام می گیرید تا با آن معامله کنید. لوریج به شکل یک نسبت بیان می شود و کارگزاران فارکس می توانند اهرمی تا 1:2000 را به معامله گران ارائه دهند. این بدان معناست که با 1 دلار از سرمایه تجاری خود می توانید ارزی به ارزش 2000 دلار معامله کنید.

لوریج در معاملات فارکس در ایران
لوریج در معاملات فارکس

هر بروکر بنابر رگوله خود اجازه استفاده از لوریج مشخصی دارد. هنگام استفاده از لوریج باید دقیق باشید، زیرا اگر بازار علیه شما حرکت کند، ممکن است ضرر شما را تشدید کند. اغلب بروکرها برای انجام معاملات فارکس در ایران اجازه استفاده از لوریج بالایی را به کاربران میدهند.

شما برای درآمدتان مالیات پرداخت نمیکنید

از آنجایی که معاملات فارکس در ایران قانونمند نیست، معامله گران مالیاتی در ازای درآمدهای خود پرداخت نمیکنند. این موضوع برای معامله ارزهای دیجیتال نیز صادق است.

دستور Stop Loss ضروری است، ولی همیشه کار نمی کند

البته منظور ما این نیست که شما را از استفاده از دستور توقف ضرر دلسرد کنیم، اما باید بدانید که ممکن است دستور Stop Loss به خوبی کار نکنند.

این موضوع برای معاملات فارکس در ایران به دو دلیل اتفاق می افتد. دلیل اول میتواند نوسانات بازار و دلیل دوم خطای بروکر است.
هنگامی که نرخ مبادله یک جفت ارز از قیمت توقفی که تعیین کرده اید عبور کند، دستور توقف ضرر به طور خودکار شما را از موقعیت باز خود خارج میکند.

با این حال، در دوره‌هایی که بازار بی‌ثبات است، و گاهی اوقات در طول تعطیلات آخر هفته که بازار بسته است، قیمت‌ها ممکن است «شکاف» یا از قیمت توقف شما بگذرند. این باعث می شود که موقعیت معاملاتی خود را با قیمتی کمتر از آنچه که در نظر داشتید ببندید.

برای توضیح دلیل دوم، گاهی میبینید که یک معامله بدون رسیدن به قیمت توقف ضرر شما بسته شده است یا بعبارت دیگر در نزدیکی توقف ضرر بروکر معامله شما را بسته است.

دلیل این اتفاق نیز میتواند تغییر اسپرد توسط بروکر و یا خطای عمدی کارگزار فارکس شما باشد. در چنین مواقعی اغلب معامله گر قدرتی برای اعتراض ندارد زیرا همانطور که در بالا نیز ذکر شد، سازمان مشخصی به فعالیت کارگزارها و انجام معاملات فارکس در ایران رسیدگی نمیکند.

به پول اضافی در حال آماده باش نیاز دارید

همانطور که میدانید نرخ ها می توانند برخلاف موقعیت معاملاتی شما حرکت کنند.رویدادهای سیاسی، اخبار فارکس، درگیری، اخبار بد در رسانه‌ها و عوامل دیگری هستند که می‌توانند باعث از کاهش ارزش یک ارز شوند.

پس ممکن است در معاملات ضرر کنید و هنگامی که این ضررها شروع به مصرف سپرده اولیه مارجین شما می کند، کارگزار شما به سرعت یک “مارجین کال” برای شما ارسال می کند.

مارجین کال زمانی است که بروکر شما از شما می‌خواهد که پول بیشتری را به حساب مارجین خود واریز کنید تا مارجین اولیه خود را به مقدار مورد نیاز برگردانید. در واقع مارجین کال میتواند توسط تماس تلفنی یک پیام متنی یا یک ایمیل اعلام گردد.

اگر نتوانید پول مورد نیاز را به حساب خود اضافه کنید، کارگزار تمام معاملات باز شما را می بندد تا از منفی شدن حساب جلوگیری کند. وقتی این اتفاق می‌افتد، شما ضرر را کامل متحمل می‌شوید.

به همین دلیل است که همیشه باید پول اضافی در حالت آماده باش داشته باشید. همچنین باید برای کارمزدهایی مانند کمیسیون کارگزاری، کارمزد سوآپ شبانه، کارمزد عدم فعالیت، هزینه های توقف ضرر تضمینی، اسپرد و غیره نیز پول نگه دارید.

ناآگاهانه تصمیم نگیرید

قبل از معامله در فارکس، باید به یادگیری فارکس بپردازید و همیشه باید دانش خود را افزایش دهید. همچنین باید ریسک های این بازار را درک کنید تا بدانید چه چیزهایی در انتظار شما است. همچنین با آموزش رایگان فارکس در تجارت آفرین خود را با دانش فنی این بازار مجهز نمایید.

دستور توقف ضرر باید برای محدود کردن ضرر استفاده شود، اما زمانی که بازارها بسیار نوسان هستند، می توانید از دستورات توقف ضرر تضمین شده (GSLO) استفاده کنید.

GSLO اطمینان حاصل می کند که دستور توقف شما با قیمت توقف مشخص شده شما اجرا می شود، اما کارگزار شما ممکن است از شما بخواهد که برای استفاده از آنها هزینه ای بپردازید. این دستور اغلب برای معامله گران حرفه ای تر و حساب های بزرگ تر ارائه میشود.

همچنین باید از استفاده از لوریج بیش از حد خودداری کنید زیرا ممکن است ضرر شما را بیشتر کند و سریعتر از آنچه فکر می کنید تمام پول خود را از دست بدهید. از کلاهبرداری های فارکس که به شما وعده معاملات بدون ضرر، سیگنال های تضمینی و سود تضمین شده را ارائه می دهند اجتناب کنید زیرا هیچ چیز در معاملات فارکس تضمین نمی شود.


5 حقیقت مهم معاملات فارکس در ایران


تجارت آفرین فارکس

دیدگاهتان را بنویسید