قیمت نفت خام به دلیل تشدید تنشهای ژئوپلیتیکی و تهدید قریبالوقوع اختلال در عرضه نفت، روند پیروزی خود را که از 27 مارس آغاز شد، حفظ کرد. در ساعت معاملات آسیایی روز جمعه، نفت خام برنت حدود 91.13 دلار در هر بشکه معامله شد.
افزایش قیمت نفت خام در درجه اول به خطر بالقوه اختلالات عرضه در بحبوحه تشدید تنش های ژئوپلیتیکی، به ویژه پس از حمله گزارش شده به سفارت ایران در سوریه توسط اسرائیل نسبت داده می شود. با این حال اسرائیل هنوز رسما مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.
علاوه بر این، افزایش نگرانیها در بازار ناشی از گزارشهایی مبنی بر افزایش تهدیدات علیه سفارتخانههای اسرائیل در ایالات متحده از سوی ایران است که قول تلافی حملات قبلی که منجر به تلفات نظامی ایران شده است، میشود.
مقامات ناتو، علاوه بر نگرانیهای عرضه، روز پنجشنبه فاش کردند که حملات مداوم پهپادهای اوکراینی که پالایشگاههای روسیه را هدف قرار میدهند، ممکن است بیش از 15 درصد ظرفیت روسیه را مختل کرده باشد. علاوه بر این، یک پالایشگاه لوک اویل در روسیه به دلیل امتناع شرکت آمریکایی یونیورسال اویل فرآورده ها (UOP) از ارائه کمک، در تعمیر واحد بنزین خود با موانعی مواجه است. UOP پس از حمله این کشور به اوکراین در فوریه 2022 از روسیه خارج شد.
در واکنش به تشدید تنشها، ایالات متحده تحریمهای ضدتروریسم جدیدی را علیه شرکت Oceanlink Maritime DMCC، یک شرکت مستقر در امارات متحده عربی، و کشتیهای آن به دلیل دخالت آنها در حمل و نقل کالا برای ارتش ایران، اعمال کرد. هدف وزارت خزانهداری آمریکا منزوی کردن ایران و جلوگیری از توانایی آن در تامین مالی گروههای نیابتی است و در عین حال از درگیری روسیه در اوکراین از طریق تحریمهای مالی حمایت میکند.
در همین حال، این هفته، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش که مجموعاً اوپک پلاس نامیده می شوند، تصمیم گرفتند سیاست فعلی عرضه نفت خود را بدون تغییر حفظ کنند. کاهش تولید داوطلبانه به میزان 2.2 میلیون بشکه در روز حداقل تا پایان ژوئن ادامه خواهد داشت و مکمل توافقهای موجود از سال 2022 است که در حال حاضر کاهش 3.66 میلیون بشکه در روز را به دنبال دارد.