با کاهش امید به کاهش نرخ بهره، سهام جهانی دوباره سقوط کرد

اقتصاد جهانی

به گزارش رویترز، بازارهای سهام جهانی روز چهارشنبه به کاهش خود در سال جدید ادامه دادند که با عملکرد قوی دلار آمریکا همراه شد، زیرا خوش بینی ها نسبت به کاهش زودهنگام نرخ بهره در ایالات متحده کاهش یافت. تشدید اخیر درگیری ها در خاورمیانه نیز بر نگرانی های بازار افزوده است.

شاخص سهام جهانی ام‌اس‌سی‌آی پس از افت 0.8 درصدی در روز سه‌شنبه، 0.2 درصد کاهش نشان داد که نشان‌دهنده شروع ضعیف سال 2024 است که ممکن است نشان‌دهنده پایان رشد شدید سهام و اوراق قرضه در پایان سال گذشته باشد.

شاخص سهام STOXX 600 اروپا افت 0.1 درصدی را تجربه کرد، در حالی که سهام آسیا اقیانوسیه به جز ژاپن 1.3 درصد سقوط کرد. پیش از انتشار صورتجلسات نشست دسامبر فدرال رزرو آمریکا در ساعت 22:30 به وقت ایران در روز چهارشنبه، همراه با پیش بینی داده های مهم اقتصادی ایالات متحده، احتیاط در بازارها حاکم شد.

در دسامبر، مقامات فدرال رزرو 75 واحد کاهش نرخ را در سال 2024 پیش بینی کرده بودند که منجر به انتظارات بازار برای کاهش قابل توجه تر شد. با این حال، اظهارات اخیر سیاستگذاران فدرال رزرو به طور یکسان فوریت تسهیل پولی را تایید نکرده است و باعث شده سرمایه گذاران انتظارات قبلی خود را مجددا ارزیابی کنند.

به دلیل تشدید تنش ها در خاورمیانه، احساسات بازار بیشتر تند شده است. قتل صالح العاروری معاون رهبر حماس توسط اسرائیل در بیروت خطر درگیری گسترده تر در منطقه را افزایش داد. شرکت‌های کشتیرانی، از جمله مرسک دانمارکی و هاپاگ-لوید آلمان، پس از حملاتی که شبه‌نظامیان حوثی را مقصر دانستند، از دریای سرخ اجتناب کردند.

بازارهای آتی در روز چهارشنبه پس از کاهش 0.6 درصدی نسبت به رکوردهای روز سه شنبه، اندکی کاهش را برای شاخص S&P 500 نشان دادند.

شاخص نزدک (IXIC)، با تمرکز بر فناوری، روز سه شنبه افت 1.6 درصدی را تجربه کرد. این کاهش متاثر از افت تقریباً 3 درصدی شرکت اپل (.AAPL.O) به پایین ترین سطح هفت هفته ای پس از کاهش ارزش سهام بارکلیز بود. بر اساس نشانه های معاملات آتی، انتظار می رود که نزدک در روز چهارشنبه 0.3 درصد دیگر کاهش یابد.

با ادامه روند از روز سه شنبه، با فروش اوراق بدهی دولت، بازدهی خزانه داری ایالات متحده افزایش یافت. بازدهی معیار 10 ساله، که فشارسنج هزینه‌های استقراض بلندمدت مورد انتظار در نظر گرفته می‌شود، برای مدت کوتاهی از 4 درصد در روز سه‌شنبه گذشت. در آخرین معاملات، حدود 4 واحد پایه بالاتر بود و به 3.98 درصد رسید.

بازده 10 ساله اوراق قرضه آلمان نیز با 4 واحد افزایش به 2.1 درصد رسید که چهارمین جلسه متوالی افزایش را نشان می دهد.

شاخص دلار آمریکا که یک شبه شاهد افزایش 0.8 درصدی در برابر ارزهای اصلی بود و به بالاترین حد در دو هفته گذشته رسید، قدرت خود را در 102.18 حفظ کرد.

بهای معاملات آتی نفت خام برنت با 0.6 درصد کاهش به 75.41 دلار در هر بشکه رسید. این کاهش ناشی از انتظارات غالب برای عرضه کافی بود که نگرانی‌ها در مورد اختلالات احتمالی در مسیرهای کشتیرانی دریای سرخ را تحت الشعاع قرار داد.

هر اونس طلا در سطح 2059 دلار ثابت ماند.

تجارت آفرین فارکس

دیدگاهتان را بنویسید