اخبار فارکس

بازار نفت تحت تاثیر چالش های خاور میانه – قیمت نفت افزایش یافت

قیمت نفت خام روز سه‌شنبه پس از حملات شبه‌نظامیان حوثی به کشتی‌ها در دریای سرخ، افزایش یافت، که تجارت دریایی را مختل کرد و شرکت‌ها را وادار به تغییر مسیر کشتی‌ها کرد.

بهای معاملات آتی نفت برنت با 21 سنت یا 0.27 درصد افزایش به 78.16 دلار در هر بشکه در ساعت 10:30 صبح بوقت ایران رسید. قرارداد آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا که روز سه شنبه منقضی می شود، با 3 سنت افزایش به 72 دلار و 50 سنت در هر بشکه رسید.

هر دو معیار در روز دوشنبه به دلیل نگرانی در مورد منحرف کردن کشتی ها از دریای سرخ توسط کشتی ها، بیش از 1٪ افزایش یافته بودند.

تینا تنگ، تحلیلگر CMC Markets در اوکلند هشدار داد، با وجود درجه ای از ثبات قیمت در روز سه شنبه، خطرات بالقوه مرتبط با اختلالات عرضه و ناآرامی در خاورمیانه می تواند نوسانات قابل توجهی را در بازارهای نفت ایجاد کند. او خاطرنشان کرد که در صورت تشدید تنش های ژئوپلیتیکی، بازارهای نفت ممکن است با فشار افزایشی بیشتری مواجه شوند.

بازیگران اصلی این صنعت به این بحران واکنش نشان دادند و بریتیش پترولیوم به طور موقت تمام ترانزیت ها از طریق دریای سرخ را متوقف کرد و گروه نفتکش فرانت لاین اعلام کرد که کشتی هایش از عبور از آبراه اجتناب می کنند. این وضعیت فراتر از نگرانی‌های منطقه‌ای بود و حدود 15 درصد از ترافیک کشتیرانی جهان را تحت تأثیر قرار داد که از کانال سوئز می‌گذرد، پیوندی حیاتی بین دریای سرخ و دریای مدیترانه که اروپا و آسیا را به هم متصل می‌کند.

این حملات باعث ایجاد بحث هایی در میان ایالات متحده و متحدانش در مورد ایجاد یک گروه ویژه برای محافظت از مسیرهای دریای سرخ شد. با این حال، ایران، نسبت به چنین اقدامی هشدار داد.

در میان این تحولات، جواد اوجی، وزیر نفت ایران روز دوشنبه تایید کرد که اختلال در سراسر کشور در پمپ بنزین‌ها در ایران ناشی از یک حمله سایبری بوده است. یک گروه هکر که از سوی ایران به داشتن ارتباط با اسرائیل متهم شده است، مسئولیت حمله ای را برعهده گرفت که خدمات را در پمپ بنزین ها در سراسر کشور مختل کرد.

به‌علاوه، ایالات متحده طرح‌هایی را فاش کرد تا شرکت‌های کشتیرانی را مجبور کند اطلاعات بیشتری درباره معاملات نفتی خود با روسیه برای اجرای تحریم‌ها افشا کنند. مقامات آمریکایی اذعان کردند که پس از ایجاد ناوگان موازی توسط روسیه، بخش قابل توجهی از تجارت نفت از نظارت غرب دور مانده است.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *