فارکسآموزشیتحلیل تکنیکال

نمودار رنکو Renko در معاملات فارکس

تجسم تغییرات در ارزش دارایی‌ها، شناسایی ترندها را آسان‌تر می‌کند. به همین دلیل تحلیل‌گران شرقی که از کندل‌استیک‌ سنتی به طور کامل راضی نبودند و روش‌های جایگزینی را برای نشان دادن تغییرات قیمت ایجاد کردند. یکی از این روش‌ها، نمودارهای رنکو است که برای ساده‌سازی معاملات با هموارسازی بخشی از نوسانات جزئی یا به اصطلاح سر و صدای بازار طراحی شده است.

 مبحث شماره 18 از بخش تحلیل تکنیکال مجموعه کامل آموزش فارکس

مرتبط : فیلم نحوه ورود به دنیای فارکس – ثبت نام در فارکس چگونه است

نمودار رنکو چیست؟

رنکو نوعی نمودار برای نمایش حرکت قیمت دارایی است. این نمودار جایگزینی برای کندل‌استیک‌ها یا همان شمع‌های ژاپنی در نشان دادن تغییرات قیمت است. نمودار رنکو فارکس شبیه آجرهای دو-رنگ با طول و عرض یکسان است که در آن هر آجر، بالاتر یا پایین‌تر از قبلی است.

بر خلاف نمودار کندل‌استیک، آجرها بدون سایه کشیده می‌شوند. اگرچه در برخی از انواع آن، این آجرها یا همان نوارهای رنکو ممکن است فتیله‌ای نیز داشته باشند. اما رنکو سنتی اینطور نیست.

نمودارهای رنکو تغییرات قیمت را بدون نوسانات جزئی نشان می‌دهند. فیلتر کردن، تشخیص ترند را ساده‌تر می‌کند.
اندازه آجرها یکسان است، زیرا زمان در این سیستم در نظر گرفته نمی‌شود. معمولاً اندازه یک آجر را در تنظیمات همراه با دوره تشکیل مشخص می‌نماییم.
این نشان‌دهنده تعداد نقاطی است که قیمت باید از آن عبور کند تا اندیکاتور، یک نوار رسم کند. هرچه اندازه بزرگتر باشد، حرکت کمتر است، اما تغییر شکل‌ها و صاف شدن موقت بیشتر است. بنابراین، اندازه آجر کوچک‌تر حساسیت به نوسانات را افزایش می‌دهد.

به عنوان مثال فرض کنید که اندازه آجر را در تنظیمات پلتفرم معاملاتی 20 نقطه تعیین کرده‌اید. این بدان معناست که هر آجر زمانی ترسیم می‌شود که ارزش دارایی 20 امتیاز تغییر کند. این می‌تواند در یک دقیقه، یک ساعت، یک ماه و … صورت پذیرد، زمان اهمیتی ندارد.

مرتبط : بهترین بروکرهای فارکس – بررسی بروکرهای برتر فارکس در سال ۲۰۲2

تاریخچه‌ی نمودار رنکو

نمودارهای آجری رنکو صدها سال پیش توسط تاجران برنج اختراع شد. بازرگانان به جای ثبت هرگونه حرکت قیمتی برای محصول خود، سیستمی را ایجاد کردند که تنها تغییرات مهم را ثبت می‌کرد. به این ترتیب آن‌ها در وقت، کاغذ و جوهر خود صرفه‌جویی می‌کردند.

دو ترجمه از کلمه‌ی ژاپنی Renko وجود دارد: “آجر”، همانطور که در بالا اشاره شد، و دیگری “مسیر آرام”. ترجمه‌ی دوم ماهیت این نمودارها را به عنوان یک مدل هموار تغییرات قیمت نشان می‌دهد که در آن هیچ حرکت ناچیز و بی‌اهمیتی وجود ندارد. در حالی که قبلاً این نمودارها به صورت دستی روی کاغذ ترسیم می‌شد، با معرفی سیستم‌های دیجیتال، اکنون به صورت خودکار یا نیمه‌خودکار ترسیم می‌شوند.

مرتبط : بهترین سایت های خبری برای انجام بهینه معاملات فارکس – اخبار فارکس

آجرها یا همان میله‌های Renko

آجرهای رنکو می‌توانند صعودی یا نزولی باشند. رنگ کلاسیک آجرها در طول رشد سبز یا سفید و به هنگام حرکت نزولی قرمز یا سیاه است. یک آجر جدید زمانی ایجاد می‌شود که ارزش دارایی از آخرین مقدار ثابت به میزان بیشتر از اندازه نوار یا آستانه تغییر کند. آستانه در نقاط اندازه‌گیری شده و در تنظیمات مشخص می‌گردد. در نسخه کلاسیک، حدود 1% قیمت در لحظه است.

قیمت تسویه پیش‌فرض قیمت بسته شدن است. اما در صورت لزوم، سرمایه گذار می‌تواند به هر پارامتری تکیه کند.
به عنوان مثال، برخی معامله‌گران از قیمت بالا یا پایین در بازه‌های زمانی کوتاه برای محاسبه استفاده می‌کنند.

یک نوار صعودی زمانی شکل می‌گیرد که از لحظه آخرین بسته شدن، قیمت در بازه زمانی انتخاب شده، مقداری بیشتر از آستانه تعیین شده افزایش یافته است. یک نوار نزولی زمانی شکل می‌گیرد که قیمت بیشتر از آستانه تعیین شده کاهش یافته باشد. بنابراین یک آجر می‌تواند شامل هر دوره‌ای از نوسانات جزئی قیمت باشد. به عنوان مثال، با تعیین آستانه‌ی 10، افزایش قیمت از 100 به 107 و سقوط بعدی به 104 به هیچ وجه در نمودار منعکس نمی‌شود، زیرا این تغییرات از آستانه تعیین شده فراتر نمی‌روند. با این حال، وقتی قیمت از مرز 110 فراتر رود، یک نوار صعودی جدید شکل می‌گیرد، یا در صورت شکستن 90، یک نوار نزولی جدید در نمودار ظاهر می‌شود.

در صورتی که قیمت در بازه زمانی معینی بازگردد، آجر ظاهر شده می‌تواند ناپدید شود. این بدان معناست که آجرها فقط در پایان دوره ثابت می‌شوند. به عنوان مثال، برای بازه زمانی روزانه، آن‌ها در پایان روز معاملات و برای بازه‌ی هفتگی پس از پایان هفته معامله ثابت می‌شوند.

مزایا و معایب

چنانچه حتی یک بار سعی در استفاده از نمودار رنکو نمایید، متوجه خواهید شد که آن‌ها چقدر برای تحلیل حرکت قیمت مناسب هستند. البته این نمودارها دارای معایبی نیز هستند، اما همچنان مزایای آن‌ها بیشتر است:

مزایا:

  • به راحتی می‌توان جهت بازار – ترند و کانال‌های معاملاتی را تعیین کرد.
  • خواندن سیگنال‌ها آسان است – تغییر رنگ آجر در نمودار سیگنالی برای خرید یا فروش است.
  • برای معاملات در سطوح حمایت و مقاومت (از جمله برک‌اوت‌ها) مناسب هستند.
  • یک اندیکاتور تحلیل تکنیکال کلاسیک که بدون اندازه‌گیری حجم، سیگنال‌های معاملاتی را با کیفیت بالا در نمودار ایجاد می‌کند و اغلب بهتر از نمودارهای کندل‌استیک است.
  • تشخیص آسان الگوهای گرافیکی مختلف و کیفیت بالای سیگنال‌های آن‌ها.

معایب:

  • هموارسازی این نمودارها گاهی نه تنها نوسانات جزئی و سر و صدای بازار،
    بلکه نوسانات مفید برای تحلیل را نیز از بین می‌برد.
    به همین دلیل، معامله فقط بر اساس آجرها، منجر به مشکلاتی در تحلیل سیگنال‌های اصلی می‌شود.
  • آجرها ترند در حال توسعه را با تاخیر نشان می‌دهند. تاخیر هر بار متفاوت است.
  • استفاده از اندیکاتورهای مربوط به اندازه‌گیری حجم معاملات و ارتباط مستقیم با مقیاس زمانی ممکن نیست.

اطلاعات تکمیلی در زمینه‌ی نمودارهای رنکو و نحوه‌ی تفسیر آن‌ها در بخش مقاله‌های وبسایت آمارکتس موجود است.

مرتبط : تفاوت بین حساب آزمایشی و حساب واقعی فارکس چیست ؟

این مطلب آموزش بخشی از سری آموزش های رایگان آموزش فارکس است.
مبحث شماره 18 از بخش تحلیل تکنیکال مجموعه کامل آموزش فارکس
مبحث قبلی: اندیکاتور سشن های فارکس | چگونه با سشن ها معامله کنیم؟
مبحث بعدی: آموزش تحلیل تکنیکال و بهترین استراتژی برای تحلیل بازارهای مالی

forex learning package

مجموعه کامل آموزش فارکس از صفر تا صد (رایگان)

سری آموزش کامل فارکس از مبتدی تا پیشرفته و مباحث تکمیلی شامل بیش از 120 مبحث و ساعت ها ویدیوی آموزشی

مجموعه آموزش کامل فارکس
tejarat afarin logo

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *