تهدید ترامپ برای اعمال تعرفه ۳۰٪ بر واردات از اتحادیه اروپا و مکزیک از اول آگوست و تاثیر آن بر دلار
خلاصه خبر:
- شاخص دلار آمریکا (DXY) به ۹۸.۱۰ رسید که بالاترین سطح در سه هفته گذشته است.
- تهدید ترامپ برای اعمال تعرفه ۳۰٪ بر واردات از اتحادیه اروپا و مکزیک از اول آگوست، فشار بر بازارها را افزایش داده است.
- صدراعظم آلمان، فریدریش مرتس، اعلام کرد با مکرون و فون در لاین برای حل تنشها همکاری خواهد کرد.
- سیاستگذاران فدرال رزرو همچنان نسبت به کاهش نرخ بهره محتاط هستند؛ گولزبی گفت تعرفههای جدید چشمانداز تورم را پیچیده کردهاند.
- بازارها در حال حاضر کاهش حدود ۵۰ واحد پایه نرخ بهره تا پایان سال را قیمتگذاری کردهاند.
- دادههای تورم مصرفکننده آمریکا (CPI) برای ماه ژوئن، روز سهشنبه منتشر خواهد شد و در مسیر نرخ بهره تأثیرگذار است.
- در صورت پایینتر بودن تورم از انتظار، احتمال کاهش نرخ بهره بالا میرود که میتواند به تضعیف دلار در کوتاهمدت منجر شود.
شاخص دلار آمریکا به بالاترین سطح سههفتهای رسید
در آغاز معاملات روز دوشنبه اروپا، شاخص دلار آمریکا (DXY) که ارزش دلار را در برابر سبدی از شش ارز اصلی اندازهگیری میکند، با جذب خریداران به سطح ۹۸.۱۰ رسید. این سطح بالاترین میزان ثبتشده در حدود سه هفته اخیر است و تحت تأثیر افزایش تنشهای تجاری ناشی از اظهارات جدید رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، بهدست آمده است.
ترامپ روز شنبه تهدید کرد که از ۱ آگوست تعرفهای ۳۰ درصدی بر کالاهای وارداتی از دو شریک تجاری بزرگ ایالات متحده، اتحادیه اروپا و مکزیک اعمال خواهد کرد. در واکنش، فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، گفت که با رئیسجمهور فرانسه امانوئل مکرون و رئیس کمیسیون اروپا اورزولا فون در لاین همکاری نزدیکی برای کاهش تنشها در هفتههای آینده خواهد داشت.
با افزایش ریسکهای تجاری، جریان سرمایه به سمت داراییهای امن مانند دلار آمریکا افزایش یافته است، که به تقویت DXY کمک کرده است. با این حال، در سمت سیاست پولی، مقامات فدرال رزرو همچنان محتاط عمل میکنند. آستان گولزبی، رئیس فدرال رزرو شیکاگو، اعلام کرد که تعرفههای جدید باعث تردید در چشمانداز تورمی شدهاند و در نتیجه، حمایت از کاهش نرخ بهره برای او دشوارتر شده است.
در حال حاضر، معاملهگران کاهش حدود ۵۰ واحد پایه نرخ بهره تا پایان سال ۲۰۲۵ را در بازارها لحاظ کردهاند. این در حالی است که دادههای تورم مصرفکننده آمریکا (CPI) برای ماه ژوئن قرار است روز سهشنبه منتشر شود و میتواند جهتگیری بعدی سیاست نرخ بهره فدرال رزرو را مشخص کند.
تحلیلگران انتظار دارند تورم در ماه گذشته بهطور ملایم افزایش یافته باشد. با این حال، اگر تورم کمتر از حد انتظار باشد، احتمال کاهش زودهنگام نرخ بهره تقویت شده و ممکن است در کوتاهمدت فشار بر دلار وارد شود. از سوی دیگر، تورمی قوی میتواند به تثبیت دلار و تعویق کاهش نرخ بهره منجر شود.