اخبار فارکس

گزارش های منفی اقتصادی در کنار درگیری ها در خاورمیانه و اروپا، قیمت نفت را با چالش های ویژه ای روبرو کرده است

روز دوشنبه، قیمت نفت با چالش‌هایی مواجه شد و اخبار منفی اقتصاد جهانی بر چشم‌انداز تقاضا تأثیر گذاشت و با نگرانی‌ها در مورد مسائل ژئوپلیتیکی در خاورمیانه و حمله به پایانه صادرات سوخت روسیه مقابله کرد. قیمت نفت برنت پس از افت 54 سنت در روز جمعه، 0.1 درصد کاهش داشت و با 9 سنت کاهش به 78.47 دلار در هر بشکه رسید.

در همین حال، معاملات آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل فوریه با 11 سنت افزایش به 73.52 دلار در هر بشکه رسید، در حالی که قرارداد فعال تر WTI در ماه مارس با 4 سنت کاهش به 73.21 دلار در هر بشکه رسید.

تونی سیکامور، تحلیلگر IG، احساسات بازار را با وجود تنش‌های ژئوپلیتیکی در اروپا و خاورمیانه برجسته کرد. قابل توجه است که قیمت‌ها حتی پس از حمله هواپیمای بدون سرنشین اوکراینی به پایانه صادرات سوخت روسیه که تولیدکننده روسی نواتک را مجبور به تعلیق برخی از فعالیت‌های خود به دلیل آتش‌سوزی کرد، نسبتاً ثابت ماند.

به گفته واندانا هاری، بنیانگذار ارائه دهنده تحلیل بازار نفت Vanda Insights، در صورت عدم افزایش این تنش، نفت خام برای معاملات محدود با فشار نزولی آماده است. درگیری‌های جاری در خاورمیانه، از جمله جنگ غزه و حمله موشکی آمریکا به خلیج عدن، بر پیچیدگی‌های بازار نفت افزوده است.

اقدامات انجام شده توسط گروه همسو با ایران در دریای سرخ و خلیج عدن منجر به اختلالات قابل توجهی در تجارت جهانی شده است. این به نوبه خود منجر به تشدید بازارهای نفت خام اروپا و آفریقا شده است. تأثیر این رویدادها در حق بیمه قرارداد ماه اول برنت نسبت به قرارداد شش ماهه منعکس شد و در روز جمعه به 1.99 دلار رسید. این حاشیه بیشترین میزان مشاهده شده از ماه نوامبر است و با ساختار بازار به عنوان عقب ماندگی مشخص می شود. عقب ماندگی به معنای ادراک عرضه محدود و محدودتر برای تحویل سریع است که نشان دهنده احساس فوریت در بازار است.

تونی سیکامور با اشاره به تولید بالاتر و چشم انداز رشد مختلط در چین و اروپا، بار دیگر تاکید کرد که عوامل بنیادی نفت همچنان چالش هایی را برای قیمت ها ایجاد می کنند. علاوه بر این، وی خاطرنشان کرد که داده های تولید ناخالص داخلی که انتظار می رود در این هفته منتشر شود، احتمالاً کاهش قابل توجهی را در اقتصاد ایالات متحده نشان می دهد.

آخرین پیش‌بینی‌های رشد تقاضا برای سال 2024 توسط سازمان‌های کلیدی، از جمله اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده، آژانس بین‌المللی انرژی، و سازمان کشورهای صادرکننده نفت، بسیار متفاوت است و از 1.24 میلیون تا 2.25 میلیون بشکه در روز متغیر است. با وجود تفاوت‌ها، هر سه سازمان پیش‌بینی می‌کنند که تقاضا در سال 2025 کاهش یابد.

علاوه بر این، داده های بیکر هیوز نشان داد که تعداد سکوهای نفتی فعال در ایالات متحده در هفته گذشته کاهش یافته است و با دو کاهش به 497 سکو رسیده است که پایین ترین سطح از اواسط نوامبر است.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *