اخبار فارکس

نفت خام به سمت هفتمین کاهش هفتگی به دلیل مازاد عرضه و تقاضای ضعیف چین پیش می‌رود

نگرانی در مورد مازاد عرضه جهانی و کاهش تقاضای چین، معیارهای نفت را به سمت هفتمین کاهش هفتگی متوالی سوق داد. با این حال، قیمت‌ها در روز جمعه پس از درخواست عربستان سعودی و روسیه برای مشارکت اعضای اوپک پلاس در کاهش تولید دوباره افزایش یافت.

در ساعت 13:00 به وقت ایران، معاملات آتی نفت برنت با 1.93 دلار یا 2.6 درصد افزایش به 75.98 دلار در هر بشکه رسید، در حالی که معاملات آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 1.82 دلار یا 2.6 درصد افزایش به 71.16 دلار در هر بشکه رسید. هر دو بنچمارک قبلاً افزایش 2 دلاری را تجربه کرده بودند.

در جلسه قبل، هر دو نفت برنت و وست‌تی‌آی به پایین‌ترین سطح خود از اواخر ژوئن کاهش یافتند، که نشان‌دهنده این باور گسترده در میان معامله‌گران است که بازار بیش از حد عرضه شده است. علاوه بر این، هر دو برنت و WTI در حال حاضر ساختار بازار کنتانگو را به نمایش می گذارند، جایی که قیمت های ماه اول با تخفیف نسبت به سایرین معامله می شود.

تاماس وارگا یک دلال نفت PVM بر عرضه بیش از حد آشکار تاکید کرد و اظهار داشت: «موقعیت تضعیف اوپک پلاس در ارائه حمایت همراه با تولید بی سابقه ایالات متحده و ارقام کند واردات نفت خام چین تنها می تواند یک معنی داشته باشد: مقدار زیادی نفت در دسترس است، که به خوبی وجود دارد. در ساختار متقابل دو معیار اصلی نفت خام منعکس شده است.”

عربستان سعودی و روسیه به عنوان دو صادرکننده بزرگ نفت جهان، از همه اعضای اوپک پلاس خواستند تا در اجرای کاهش تولید به نفع اقتصاد جهانی متحد شوند.

در حالی که اوپک پلاس با کاهش مجموع 2.2 میلیون بشکه در روز در سه ماهه اول سال آینده موافقت کرده بود، برخی تردیدها همچنان وجود دارد. ویکتور کاتونا، تحلیلگر ارشد نفت خام در کپلر، ابراز تردید کرد و اظهار داشت: «با وجود تعهدات اعضای اوپک پلاس، ما شاهد کاهش تولید کل کشورهای اوپک پلاس از دسامبر 2023 تا ژانویه 2024 تنها 350 هزار بشکه در روز هستیم.» او عدم انطباق بالقوه را به مبناهای نامشخص سهمیه و اتکای برخی کشورها به درآمدهای هیدروکربنی نسبت داد.

در هفته جاری، قیمت‌های آتی نفت برنت و وست‌تی‌آی به ترتیب 3.9 و 4 درصد کاهش خواهند یافت که بیشترین کاهش را در چهار هفته گذشته نشان می‌دهد. عوامل موثر در رکود بازار عبارتند از کاهش 9 درصدی واردات نفت خام چین در ماه نوامبر، سطح بالای موجودی، شاخص های ضعیف اقتصادی و کاهش سفارشات از پالایشگاه های مستقل. علاوه بر این، بر اساس داده های اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده در روز چهارشنبه، تولید ایالات متحده نزدیک به بالاترین حد خود باقی می ماند و بیش از 13 میلیون بشکه در روز است.

فعالان بازار همچنین منتظر سرنخ‌هایی از گزارش رسمی شغلی ماهانه ایالات متحده هستند که انتظار می‌رود امروز گزارش شود. شاخص‌های مثبت، مانند بهبود رشد شغل و افزایش متوسط دستمزدها در ماه نوامبر، می‌تواند این تصور را تقویت کند که فدرال رزرو ایالات متحده به افزایش نرخ بهره برای این چرخه پایان داده است.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *