صعود خفیف آتی داوجونز در آغاز جلسه اروپا؛ امیدواری به توافق تجاری آمریکا و اتحادیه اروپا
نکات اخبار شاخص داوجونز:
- قرارداد احتمالی میان آمریکا و اتحادیه اروپا تا پیش از ضربالاجل اول اوت، باعث افزایش اعتماد سرمایهگذاران شده است.
- سهام داوجونز در معاملات آتی 0.1٪ رشد کرد و به نزدیکی سطح 44,750 واحد رسید.
- رشد قابل توجه درآمد آلفابت و سرمایهگذاری در هوش مصنوعی، باعث رشد شاخصهای S&P 500 و نزدک شد.
- کاهش 8 درصدی سهام تسلا پس از گزارش عملکرد ضعیف و چشمانداز منفی.
- شاخص دلار آمریکا (DXY) به نزدیکی 97.60 رسید؛ ناشی از امید به توافق تجاری.
- نگاهها به تصمیم چهارشنبه فدرال رزرو درباره نرخ بهره و سخنان جروم پاول دوخته شده است.
اخبار شاخص داوجونز
در ابتدای جلسه معاملاتی روز جمعه در اروپا، معاملات آتی شاخص داوجونز با افزایش محدودی مواجه شدند. سبد ۳۰ شرکتی داوجونز پس از راهنماییهای مثبت از سوی غول فناوری «آلفابت» و افزایش خوشبینی سرمایهگذاران نسبت به توافق تجاری بین ایالات متحده و اتحادیه اروپا، توانست بخشی از ریزش قبلی خود را جبران کند.
در لحظه نگارش این خبر، معاملات آتی داوجونز با رشد ۰.۱ درصدی به حدود ۴۴,۷۵۰ واحد رسید. همچنین شاخص S&P 500 نیز با افزایشی ۸ واحدی، به محدوده ۶,۳۷۰ واحد نزدیک شد.
این در حالی است که روز پنجشنبه، داوجونز ۰.۷ درصد افت کرده بود؛ افتی که بیشتر تحت تأثیر ریزش نزدیک به ۸ درصدی سهام تسلا پس از گزارش عملکرد مالی ضعیف و ارائه چشمانداز ناامیدکننده این شرکت رخ داد. با این حال، شاخص S&P 500 و شاخص نزدک توانستند رشد خوبی را تجربه کنند؛ عمدتاً بهخاطر گزارش درآمدی مثبت شرکت آلفابت که رشد ۱۴ درصدی درآمد در سهماهه دوم را ثبت کرد و برنامهریزی برای سرمایهگذاری قابل توجه در بخش هوش مصنوعی را اعلام کرد.
در عرصه جهانی، گزارش روز چهارشنبه «فایننشال تایمز» نشان داد که مقامات آمریکایی و اروپایی به توافقی تجاری نزدیک شدهاند که شرایط آن مشابه توافق اخیر آمریکا و ژاپن است. در این توافق با ژاپن، نرخ پایه و تعرفههای خودرو به ۱۵ درصد کاهش یافته است. این موضوع برای بازارها بهعنوان نشانهای از کاهش تنشهای اقتصادی جهانی تلقی میشود و منجر به افزایش ریسکپذیری سرمایهگذاران شده است.
همزمان، شاخص دلار آمریکا نیز به روند صعودی خود ادامه داد و به نزدیکی سطح ۹۷.۶۰ رسید. دلیل این رشد، افزایش امیدها به توافق تجاری آمریکا و اتحادیه اروپا عنوان شده است.
در ادامه، بازارها منتظر تصمیم مهم فدرال رزرو آمریکا در روز چهارشنبه هستند. انتظار میرود که نرخ بهره در محدوده فعلی ۴.۲۵٪ تا ۴.۵۰٪ باقی بماند، اما تمرکز اصلی سرمایهگذاران بر سخنان رئیس فدرال رزرو، جروم پاول، درباره اثرات احتمالی تعرفهها بر تورم و سیاستهای آینده بانک مرکزی خواهد بود.