چرا دیگر نمی شود بیت کوین و دیگر ارزهای رمزپایه را نادیده گرفت
با وجود اینکه ارزهای رمزپایه که مهمترین آنها بیت کوین است در هشت سال گذشته دوران سختی را از سر گذرانده اند، باز هم امروز به جایی رسیده اند که نه تنها یک تهدید جدی برای بانک ها شده اند، بلکه تهدیدی برای هرگونه سیستم متمرکز کنترل شده مانند سیستم های پرداخت ها، کمپانی های بیمه، شرکت های حقوقی و حتی دولت ها هستند.
بیت کوین و دیگر ارزهای رمزپایه از فناوری بلاک چین استفاده می کنند. شاید نتوانیم بانک ها را سرزنش کنیم که چرا این فناوری را برای سالیان سال نادیده گرفته اند. باوجود این حجم عظیم پولی که به صورت روزانه بانک ها جابجا می کنند، هرگز نمی توانستند تصور این موضوع را به ذهن خود راه دهند که یک روز با یک رقیبی جدی روبرو خواهند شد. آن هم رقیبی که یک سری جوانک اهل فناوری و کامپیوتر تولید کرده و نامش را ارز دیجیتالی گذاشته اند.
متاسفانه هنوز هم بانک ها و صاحبان آنها، ارزهای رمزپایه و فناوری بلاک چین را رقیبی گذری میدانند و می خواهند به جای بهره گیری از آنها، موانعی را برای رشدش فراهم کنند. با وجود اینکه افرادی که زودتر به سراغ بیت کوین و دیگر ارزهای رمزپایه رفته اند امروز میلیون ها دلار پول به جیب زده اند، افرادی که دیر از موضوع مطلع شده اند تنها بهانه می آورند که ارزهای رمزپایه در حال صدمه زدن به سیستم است و باید جلوی آنها گرفته شود. آنها هنوز هم نمی توانند فواید و مزیت های به وضوح آنها را ببینند.
شاید بزرگترین تهدیدی که ارزهای رمزپایه مبتنی بر بلاک چین با خود به همراه می آورند، گریبانگیر دولت ها و سیستم های مالی سنتی شود. زیرا نظارت و کنترل یک فرد یا یک دولت واحد از این سیستم ها از بین می رود. پول بدون پشتوانه که به آن پول فیات نیز می گویند همچنان با ارزش باقی می ماند زیرا این نوع پول توسط دولت ها پشتیبانی می شود. میزان آنها و کنترلشان برعهده بانک های مرکزی خواهد ماند. در این هنگام ارزهای رمزپایه برروی شانه های به ظاهر غیرقابل باور بلاک چین می تازد و تمام سیستم سنتی بانکی را در هم می شکند.
اگر روشن تر نگاه کنیم متوجه می شویم که نادیده گرفتن ارزهای رمز پایه و فواید آن اشتباهی جبران ناپذیر خواهد بود. دولت ها و دیگر محافل اقتصادی و سیاسی می بایست به دنبال راهی باشند تا از فواید ارزهای رمزپایه و فناوری بلاک چین برای استفاده در اقتصاد جهانی و بهبود وضع بشریت استفاده کنند. در اینجا می گوییم که چگونه این اتفاق در حال رخ دادن است:
اغلب دولت ها توجهی به ارزهای رمزپایه ندارند
بسیاری از دولت ها حتی هنوز مخالف استفاده از فناوری بلاک چین بعنوان یک عنصر نوین هستند. بنابراین از آنها نمی شود توقع داشت که توجهی به ارزهای رمزپایه داشته باشند و از آنها دفاع کنند. با این وجود روسیه ، چین و هلند به نظر فعالانه تر در حال پیگیری این موضوع هستند و می خواهند از این فناوری جدید بهره مند شوند.
برای مثال بانک مرکزی چین در حال امتحان کردن نسخه های اولیه ای از ارز رمزپایه خود است. با وجود اینکه نتیجه تلاش های آنها هنوز مشخص نیست اما چین می تواند اولین کشوری باشد که به صورت تمام و کمال ارز رمزپایه را به رسمیت بشناسد و از آن استفاده کند. با تلاش های دولت چین این امر غیرممکن به نظر نمی رسد.
کشور هلند نیز در حال فعالیت برروی یک ارز رمزپایه برای مبادلات داخلی خود است. آنها سرمایه گذاری زیادی برروی فناوری بلاک چین و کارکردهای آن در دنیای واقعی کرده اند. روسیه نیز یک ارز رمزپایه که مبتنی بر بلاک چین اتریوم است را بصورت آزمایشی منتشر کرده است.
بانک های مرکزی ژاپن و اروپا نیز به نظر در حال پیمودن مسیر مشابهی هستند، امابه نظر آنها بیشتر به فواید فناوری بلاک چین توجه دارند تا فراهم کردن سازوکار های بازار برای ارزهای رمزپایه.
ما هنوز نمی دانیم که دولت ها چگونه می خواهند از قدرت فناوری بلاک چین برای تغییرات سیاست های خود استفاده کنند و چگونه می خواهند با تهدیدات این نوع ارز مواجه شوند. اما اگر آنها به جای استفاده از فواید این فناوری به روز، آن را نادیده بگیرند کنترل تامین و تولید پول در دنیا را از دست خواهند داد.
ارزهای رمزپایه ممکن است از قوانین لطمه بخورند …. البته برای مدتی
بانک های مرکزی به طور کلی به ثبات ارزهای دیجیتال، از لحاظ ارزش، حریم خصوصی، آمادگی در برابر حملات سایبری و یا کلاهبرداری شکاک هستند. بنابراین برخی از آنها ممنوعیت هایی برای این نوع ارز در نظر گرفته اند.
با این وجود ارزهای رمزپایه و در راس آنها بیت کوین از رشد و پیشروی دست نکشیده اند. طبق گزارش Coinmarketcap ارزهای رمزپایه 150 میلیارد دلار از ارزش پول های دیجیتالی را به خود اختصاص داده اند و بیت کوین به تنهایی توانسته بیشترین سهم را در این ارزش به خود اختصاص دهد.
شکی در این موضوع نیست که بالاخره دولت ها مجبور می شوند تا سیاست های خود را به گونه ای تغییر دهند که بتوانند از فناوری بلاک چین و ارزهای رمزپایه استفاده کنند.
بلاک چین خبر خوبی برای تجارت های کوچک است
با وجود اینکه فناوری بلاک چین و ارزهای رمزپایه هنوز در دوران کودکی به سر می برند ولی این پتانسیل را دارند که به بزرگترین فناوری پیشرفته بعد از اینترنت تبدیل شوند. این خبر خوبی برای شرکت های کوچک و متوسط است که از رقابت سنگین با رقبای قدرتمند خود خسته شده اند.
بلاک چین یک فناوری نوظهور است که بازیگران کوچک به اندازه سازمان های بزرگ می توانند از آن استفاده کنند. بخصوص این مزایا برای آنهایی وجود دارد که از فناوری بلاک چین اتریوم استفاده می کنند. امروز شرکت های کوچک به همان انداره شانس بهره مند شدن از فواید این فناوری را دارند که دولت ها و بانک های مرکزی دارند.
با اینکه شاید کمی غیرواقعی بنظر برسد ولی تجارت های کوچک می توانند شروع به استفاده از فناوری بلاک چین در کارهای خود کنند. امروزه استارت آپ های زیادی مانند Opporty, Snow.io و BlackCat شروع به استفاده از این فناوری کرده اند.
فناوری بلاک چین و ارز رمزپایه می تواند مزایای عظیمی برای تجارت جهانی داشته باشد. شاید با گذر زمان دیگر دلار امریکا ارز کنترل کننده تجارت جهانی و باعث قدرت دولت امریکا نباشد. یک مثال اولیه می تواند مسیری باشد که کشور ژاپن بعنوان سومین اقتصاد بزرگ دنیا طی کرده است. امروز بیت کوین در ژاپن بعنوان یک نوع پرداخت رسمی و قانونی پذیرفته شده است. بزرگترین بانک ژاپن به شما این اجازه را می دهد که پول خود را به بیت کوین تبدیل کرده و یا بالعکس بیت کوین را به ارز دیگری تبدیل کنید. عقب ماندن از این تحول عظیم در فناوری می تواند برای همه گران تمام شود.
مرتبط : 5 بحث داغ در مورد ارز دیجیتال که تجارت آفرینان باید بدانند
مرتبط : لیست واحد پول کشورهای مختلف و نماد بین المللی آنها
منبع : Why You Can’t Afford to Ignore Cryptocurrencies and Blockchain Anymore
چرا دیگر نمی شود بیت کوین و دیگر ارزهای رمزپایه را نادیده گرفت
مجموعه کامل آموزش فارکس از صفر تا صد (رایگان)
سری آموزش کامل فارکس از مبتدی تا پیشرفته و مباحث تکمیلی شامل بیش از 120 مبحث و ساعت ها ویدیوی آموزشی
مجموعه آموزش کامل فارکس