مقدمه ای بر مارکتینگ یک تجارت جدید

مقدمه ای بر مارکتینگ یک تجارت جدید

هرکسی که گفته ” اگر شما یک تله موش بهتری بسازید دنیا خودش موشهای بیشتری را به سمت آن هدایت میکند” اشتباه گفته است. زیرا اگر دنیا نداند که شما یک تله موش بهتری دارید هیچ موشی را سراغ آن نخواهد فرستاد.

برای موفق شدن شما باید به دنیا دربارۀ آنچیزی که ارائه میدهید بگوئید و باید مارکتینگ یا بازاریابی کنید.

از طرف دیگر مارکتینگ و بازاریابی میتواند یک حفرۀ تاریکی باشد که ممکن است شما تمام انباشتۀ مالی خود را در آن بریزید و هیچ چیزی در ازای آن دریافت نکنید. کمپانی های بازاریابی بسیاری وجود دارند که مجموعه های مختلفی را ارائه و پیشنهاد میدهند. آنها سعی میکنند که این مجموعه ها را به همۀ مشتریهای خود بفروشند بدون اینکه بدانند آیا این مجموعه برای این مشتری مناسب است یا خیر.

در واقع مانند این است که آنها تنها یک ابزار برای کارشان دارند و این یک ابزار میتواند نیاز همۀ مشتریان مختلف را برطرف میکند. باید روش شما با روش این نوع شرکتها متفاوت باشد. آنها زمانیکه پول از شما میگیرند خیلی خوشحال میشوند ولی هیچ توجهی به اینکه آیا تجارت شما رشدی کرده است یا نه ندارند. به نظر من این امری غیر اخلاقی و حتی غیرحرفه ایست.

هر ریالی که شما برای بازاریابی صرف میکنید یک سرمایه گذاری به حساب می آید و مانند هر سرمایه گذاری دیگر برخی از آنها نتیجۀ مناسب و برخی بی نتیجه میمانند. برای انجام یک سرمایه گذاری مناسب پول شما باید برگشتِ تصاعدی داشته باشد. به تجربۀ ما شرکتهایی که کار مارکتینگ و تبلیغات میکنند از یک قانونِ مشابه پیروی میکنند و آن این است ” یک مشتری پیدا کن فقط همین”.

در اینجا نکاتی به شما ارائه میگردد تا راههایی برای سرمایه گذاری بر روی بخش مارکتینگ خود پیدا کنید. ابتدا نیاز به یک مقدماتی دارید :

 

نام تجاری

یک نام تجاری ای که بتوان آن را به خاطر سپرد، با معنی و مفهوم درست به زبان محل تجارت (مثلاً زبان فارسی برای ایران) میتواند اولین قدم برای یک مارکتینگ مؤثر باشد. با تیمتان چند ساعت وقت بگذارید و همفکری کنید تا به نامی مناسب برسید. نام تجاری میتوانید چیزی غیر از نام ثبتی شما باشد.

مرتبط : چگونه نامی برای تجارت خود انتخاب کنید

 

کارت تجاری (کارت ویزیت)

در اغلب تجارت ها نداشتن کارت تجاری به معنی نداشتن اعتبار است. شاید برای طراحی کارت تجاریتان نیاز به کمی کمک داشته باشید ولی پول زیادی را صرف آن نکنید.

داشتن سربرگ و پاکت نامۀ چاپ شده
پیشنهاد این است که پاکت نامۀ چاپ شده داشته باشید ولی اصرار بیشتر برروی سربرگ الکترونیکی است که بتوانید خودتان آن را چاپ کنید. گاهی ما یک سربرگ چاپی سفارش میدهیم و تنها سالی یکی دو برگ از آن را مورد استفاده قرار میدهیم. زمانیکه سربرگ طراحی میکنید حتماً درنظر داشته باشید که اطلاعات تماستان در اولین نگاه به چشم مخاطبتان برخورد کند.

 

وب سایت

هر تجارتی نیاز به یک وب سایت دارد. اغلب افراد قبل از اینکه تجارتی با شما انجام دهند یا اینکه به استخدام شرکت شما درآیند وب سایت شما را مطالعه میکنند. ملزوماً نیاز نیست که این وب سایت بسیار پرهزینه باشد امّا باید توضیح کامل و شفافی از نوع تجارت شما و اهداف تجاریتان بدهد.

 

آدرس ایمیل

آدرس ایمیل شما باید به اینگونه باشد: [email protected] . از Yahoo, Gmail و یا Hotmail استفاده نکنید زیرا اعتبار شما را زیر سؤال میبرد.

پس از رعایت کردن این مقدمات دقت کنید که هیچ هزینه ای برای مارکتینگ انجام ندهید مگر اینکه بدانید هدفتان کدام قسمت بازار است و راه دستیابی به آن بخش بازار را نیز بدایند. به این سئوال ها پاسخ دهید :

 

1. چرا یک مشتری باید به جای خرید از رقبای من از من خرید کند؟

2. آیا بخشی از بازار وجود دارد که کمپانی من در آن مزیت رقابتی داشته باشد و اگر وجود دارد آیا به اندازۀ کافی بزرگ است که بتواند چرخ های تجارت من را بچرخاند؟

3. چگونه میتوانیم با این پیامِ بازاریابی به مشتریان هدف دسترسی پیدا کنم؟

 

تنها در صورت داشتن جواب مشخص به سؤالت بالا و همچنین یک طرح مارکتینگ مناسب است که میتوانید از سرمایه گزاری برروی مارکتینگ نتیجۀ مناسب بگیرید در غیر این صورت شما تنها پولتان را صرف کاری بیهوده کرده اید.

 


مقدمه ای بر مارکتینگ یک تجارت جدید


 

تجارت آفرین فارکس

دیدگاهتان را بنویسید