8 راه برای اینکه همانند یک تجارت آفرین فکر کنید
تجارت آفرینان ممکن است که از هر کجا، هر سن و سال و هر جنسیتی بیایند و تا جائیکه میدانیم آنها لباس و یونیفرم خاصی به تن نمی کنند و یا کارت عضویت انجمن خاصی را ندارند. اگر در مترو یا در رستوران در کنار آنها نشسته باشید احتمالاً آنها را نمیشناسید.
پس چه چیزی یک نفر را تجارت آفرین میکند؟
ما قبلاً فکر میکردیم که افراد بر مبنای کاری که انجام میدهند تبدیل به یک تجارت آفرین میشوند. اغلب ما آنها را کسانی میدانیم که یک تجارت جدیدی را پایه ریزی میکنند و یا یک شرکت جدید افتتاح میکنند. ولی با وجود اینکه این باور هنوز صحیح میباشد امّا ماهیتِ تجارت آفرینی تغییراتِ زیادی کرده است.
امروزه، ما تجارت آفرینان را کسانی میدانیم که مسیر فکریِ بخصوصی دارند. اگر امروز یک باشگاه تجارت آفرینان وجود داشته باشد، معیار برای عضویت در آن باشگاه بیشتر از اینکه کار و حرفۀ شما باشد طرز فکرتان میباشد.
مسیری که تجارت آفرینان فکر میکنند طرز فکرِ تجارت آفرینی است. این طرز فکر ریشه در این باور دارد که آنان همیشه به دنبال چیزهای جدیدی هستند. فرهنگی آغشته به مطالعه و تحقیق و رشدِ روز افزون.
سازمانهای زیادی امروزه وجود دارند که به نیروهای جوان خود یاد میدهند که چگونه همانند یک تجارت آفرین فکر کنند. آنها این کار را بعنوان یک تحقیق انجام میدهند و هر چه در این مسیر بیشتر پیش میروند چیزهای جدیدتری دربارۀ طرز فکر تجارت آفرینی بدست می آورند.
در یک تحقیقی که از سال 1980 تا امروز توسط یکی از این شرکتها انجام گرفته است، آنها طرز فکر کارآفرینی را به 8 قسمت تقسیم کرده اند. این قسمتها کاملاً چهارچوب بندی شده نیستند و بیشتر ذهنی و ارتجاعی هستند. اینگونه نیز نمیباشد که با داشتن و نداشتن همۀ این 8 خصوصیت فکری شما قطعاً یک تجارت آفرین میشوید یا نمیشوید.
بدون توجه به کار و شغلی که دارید شما میتوانید ببینید که آیا طرز فکرتان با این 8 طرز فکر تجارت آفرینی همسویی دارد یا خیر. اینجا به این 8 نوع اشاره میکنیم.
1. تشخیص موقعیت
تجارت آفرینان اغلب یاد میگیرند که موقعیت ها را استشمام میکنند و همیشه بدنبال آنها باشند. آنها همیشه در تلاش برای بهتر کردن خود و شرایط موجود می باشند.
2. راحت بودن با ریسک
تجارت آفرینان یاد میگیرند که چگونه ریسک را سبک و سنگ کنند و میدانند که چه کارهایی ارزش ریسک کردنِ وقت و هزینۀ آنها را دارد.
3. خلاقیت و نوآوری
تجارت آفرینان یاد میگیرند که خلاقانه مشکلات را حل کنند. آنها از روشها و ابزار غیر معمول برای حل مشکلات و چالشهای پیش رویشان استفاده میکنند.
4. آینده محور
تجارت آفرینان همیشه آینده را در ذهن خود دارند و همیشه به دنبال نتایجِ بعدی هستند. آنها میتوانند برروی موفقیتهایشان متمرکز شوند و برای دستیابی به اهداف خود برنامه های منظمی دارند.
5. انعطاف پذیر و سازگار
تجارت آفرینان نه تنها یاد میگیرند که تغییر کنند بلکه توقع تغییر نیز دارند. آنها برای هرمانع، عقب گرد و اطلاعات جدیدی آمادگی کامل دارند.
6. پیشرو و مستقل
تجارت آفرینان یاد میگیرند که همیشه از خود شروع کنند و مشتاقانه بدنبال رسیدن به اهدافشان هستند. آنها اغلب مستقیماً به رویارویی چالشها میروند و به دنبال راه فرار و یا فرمان کسی دیگر نیستند.
7. طرز فکر منتقدانه و حلال مشکلات
تجارت آفرینان تحلیل گر هستند. آنها میتوانند یاد بگیرند که چالشها و موقعیتها را ببینند. آنها میتوانند ارزیابی دقیق و عمیقی از شرایط پیش رو و آینده داشته باشند.
8. ارتباط و همکاری
تجارت آفرینان در به اشتراک گذاشتن بسیار قوی هستند. ایده ها و اطلاعات دیگران همیشه جرقه ای برای حرکت به سوی پیشرفت آنها میباشد. به همین جهت آنها ایده های خود را با اشتیاق با دیگران به اشتراک میگذارند.
کدام خصوصیات بالا در شما وجود دارد؟
حتی اگر به اندازه ای که توقع داشتید دارای این خصوصیات نیستید نگران نباشید زیرا تمام این مهارت ها آموختنی هستند. همچنین اگر برخی یا حتی همۀ آنها در شما وجود دارد پس میتوانید آنها را تقویت کنید.
همچنین به خاطر داشته باشید که ممکن است شما طرز فکر تجارت آفرینی را در همه جا ببینید. امّا همۀ آنها تجارت خود را شروع نکرده اند. شاید برخی نیز شروع کرده باشند. ممکن است که آنها مدیر، مهندس و یا نویسنده باشند. پس مهم نیست که آنها چه کاری انجام میدهند بلکه نوع طرز فکر آنها است که اهمیت دارد.