روبل روسیه در مقابل یورو به پایین ترین حد خود در 16 ماه گذشته سقوط کرد
روبل روسیه در برابر یورو به کمترین میزان در 16 ماه گذشته رسیده و در برابر دلار و یوان تضعیف شده است. تضعیف پول روسیه به چندین عامل نسبت داده می شود:
فشار ژئوپلیتیک: روبل روسیه به دلیل تنشهای ژئوپلیتیکی که تأثیر منفی بر اعتماد سرمایهگذاران و چشمانداز کلی اقتصادی دارد، با فشار مواجه است.
کاهش صادرات: صادرات روسیه در حال کاهش است که فشار نزولی بر ارز وارد می کند.
احیای واردات: از طرفی واردات نیز رو به بهبود بوده است که ممکن است کاهش ارزش ارز را تشدید کند.
حادثه گروه مزدور واگنر: شورش مسلحانه نافرجام گروه مزدور واگنر در اواخر ژوئن بر فشار بر پول روسیه افزود.
امروز، روبل در برابر یورو 0.7 درصد از دست داده و در 102.68 معامله شد که ضعیف ترین سطح آن از 28 مارس 2022 است. همچنین در برابر دلار 0.5 درصد ضعیف تر بود، در 91.37 معامله شد و 0.3 درصد در برابر آن کاهش یافت. روبل در مقابل یوان چین یوان، با قیمت 12.67 معامله می شود.
با این حال، عوامل بالقوه ای وجود دارد که می تواند از روبل حمایت کند:
کاهش تقاضای داخلی برای ارز خارجی: کاهش تقاضای داخلی برای ارز خارجی ممکن است به تثبیت روبل کمک کند.
پرداختهای مالیاتی پایان ماه توسط صادرکنندگان: پرداختهای مالیاتی آخر ماه توسط صادرکنندگان نیز میتواند به حمایت از روبل کمک کند.
چشم انداز افزایش نرخ بانک مرکزی: بانک مرکزی ممکن است افزایش نرخ بهره را در نظر بگیرد که می تواند روبل را تقویت کند.
تحلیلگران بانک سنت پترزبورگ پیش بینی می کنند که روبل می تواند تا پایان هفته به سمت 90 در برابر دلار تقویت شود.
کاهش مداوم ارزش روبل ممکن است پیامدهایی بر تورم داشته باشد، به طوری که تحلیلگران انتظار دارند بانک روسیه نرخ بهره را 50 واحد پایه افزایش دهد و به 8 درصد برساند تا فشارهای تورمی ناشی از کمبود نیروی کار و تقاضای قوی مصرف کننده را برطرف کند.
شایان ذکر است که قیمت نفت خام برنت که یک معیار جهانی مهم برای صادرات اصلی روسیه است، بدون تغییر در بشکه ای 79.61 دلار باقی ماند. شاخصهای سهام روسیه متفاوت بودند و شاخص RTS بر اساس دلار 0.6 درصد کاهش یافت و شاخص MOEX روسیه مبتنی بر روبل ثابت ماند.