اونس جهانی طلا در اوایل روز چهارشنبه برای سومین بار متوالی در کاهش اصلاحی قرار گرفت و نتوانست بالای 2000 دلار بماند. بازارهای مالی نسبت به تصمیم فدرال رزرو (Fed) محتاط هستند و از دلار آمریکا (USD) به عنوان پناهگاه امن حمایت می کنند.
تمرکز روی داده های شغلی ایالات متحده، اعلامیه خزانه داری ایالات متحده و تصمیم فدرال رزرو است. دلار آمریکا از افزایش بازده اوراق قرضه خزانه داری ایالات متحده و تغییر در تمایل به ریسک به دلیل اخبار منفی، از جمله انقباض PMI شرکت چینی Caixin در ماه اکتبر و عدم اطمینان قبل از داده های کلیدی اشتغال ایالات متحده و تصمیم فدرال رزرو برای نرخ بهره سود می برد. عوامل ژئوپلیتیکی مانند درگیری اسرائیل و حماس و تأثیر آن بر قیمت نفت نیز بر احساسات بازار تأثیر میگذارند، به طوری که دلار آمریکا به عنوان دارایی امن ترجیح داده میشود و طلا در پایینترین سطح چند روزه خود در حدود 1980 دلار باقی میماند.
طلا همچنین تحت تأثیر افزایش بازده اوراق قرضه خزانه داری ایالات متحده قرار می گیرد، با نزدیک شدن بازده اوراق قرضه 10 ساله خزانه داری ایالات متحده به 5.0%. بازار اوراق قرضه ایالات متحده پیش از اعلام مهم وزارت خزانه داری ایالات متحده در مورد بازپرداخت بدهی، از جمله جزئیات در مورد اندازه حراج های خزانه داری و ترکیب مدت بدهی، با یک نشیب مواجه است. روز دوشنبه، خزانه داری ایالات متحده اعلام کرد که قصد دارد 776 میلیارد دلار از بدهی خود را در سه ماهه پایانی سال 2023 به حراج بگذارد.
رویداد اصلی امروز تصمیم فدرال رزرو ایالات متحده برای نرخ بهره است که انتظار می رود افزایش نرخ بهره متوقف شود. اظهارات جروم پاول، رئیس فدرال رزرو در مورد نرخ های بهره آینده و چشم انداز اقتصادی و تورم برای حرکت دلار آمریکا بسیار مهم خواهد بود. انتظارات بازار حاکی از آن است که فدرال رزرو به دلیل اقتصاد قوی ایالات متحده، شرایط سخت بازار کار و تورم بالا، فضایی را برای افزایش نرخ بهره باقی خواهد گذاشت.
علاوه بر این، معامله گران طلا از نزدیک تغییرات اشتغال ADP ایالات متحده، گزارش افتتاحیه های شغلی JOLTs و داده های PMI تولید ISM را برای نشانه های معاملاتی زیر نظر خواهند داشت. تحولات مربوط به درگیری غزه و اسرائیل نیز تأثیر قابل توجهی بر احساسات بازار و قیمت طلا خواهد داشت.
طلا روز دوشنبه از سوی گزارش شورای جهانی طلا (WGC) حمایت هایی را دریافت کرد که نشان داد بانک های مرکزی در 9 ماهه اول سال 800 تن طلا خریداری کرده اند که نسبت به مدت مشابه سال قبل 14 درصد افزایش داشته است و چین 181 تن طلا را به خود اختصاص داده است. با این حال، افزایش قیمت طلا با افزایش بازدهی دلار آمریکا و اوراق قرضه خزانه داری آمریکا، با وجود شرایط ریسک در بازار آمریکا، کاهش یافت.
از نظر تحلیل تکنیکال، چشمانداز کوتاهمدت قیمت طلا به نفع خریداران است، با حمایت بالقوه 1963 دلار که در زیر آن آزمون سطح روانی 1950 دلار امکانپذیر است. از سوی دیگر، اگر خریداران طلا دوباره کنترل خود را به دست آورند، مقاومت فوری در سطح 1990 دلار با آزمایش مجدد آستانه 2000 دلار است. پذیرش بالاتر از بالاترین قیمت چند ماهه 2009 دلار برای احیای روند صعودی به سمت اواسط ماه مه نزدیک به 2020 دلار بسیار مهم است.