دلار نزدیک کف سه‌هفته‌ای؛ جنگ خاورمیانه هنوز بازار را می‌چرخاند

ما را در گوگل پیدا کنید برای دسترسی سریع‌تر، وب‌سایت تجارت‌آفرین را در گوگل دنبال کنید
جستجو در گوگل ←

خلاصه خبر

  • شاخص دلار روی ۱۰۱.۷۹ ثابت ماند؛ سه‌شنبه ۰.۲ درصد افت کرده و تا ۱۰۱.۵۰ پایین رفته بود، پایین‌ترین سطح از اول اکتبر.
  • دلار استرالیا ۰.۲ درصد بالا رفت و به ۰.۷۰۱۵۵ دلار رسید؛ در اوج ۰.۷۰۲۸۹ را لمس کرد که بالاترین سطح از ۲۹ سپتامبر است.
  • معاون رئیس بانک مرکزی استرالیا چشم‌انداز تورم را «به‌طور محسوسی بدتر» توصیف کرد.
  • نفت به قله پنج‌ماهه نزدیک شد؛ گزارشی ایرانی می‌گوید تهران تا برآورده شدن خواسته‌هایش مذاکره با واشنگتن را رد کرده، هرچند تایید رسمی وجود ندارد.
  • دلار روی ۱۵۸.۱۶ ین ثابت بود و در برابر یورو ۱.۱۲۲۴ دلار و در برابر پوند ۱.۳۳۷۳۵ دلار معامله شد.
  • فدرال رزرو، بانک مرکزی اروپا و بانک ژاپن از هفته آینده پشت‌سرهم تصمیم‌گیری می‌کنند و تغییری در نرخ بهره انتظار نمی‌رود.
  • بانک مرکزی نیوزیلند و بانک مرکزی کانادا هم همان روز فدرال رزرو تصمیم می‌گیرند و معامله‌گران افزایش ۰.۲۵ درصدی را قیمت‌گذاری کرده‌اند.

نفت به قله پنج‌ماهه نزدیک می‌شود، اما دلار پناهگاه خودش را از دست داده است

دلار امروز صبح در بازار آسیا نزدیک پایین‌ترین سطح سه‌هفته‌اش مانده است. سرمایه‌گذاران دنبال می‌کنند که جنگ خاورمیانه به کجا می‌رسد؛ جنگی که چون آمریکا به انرژی وارداتی وابسته نیست، دلار را در ماه‌های اخیر به پناهگاه امن تبدیل کرده بود. برای خبرهای مرتبط، اخبار فارکس را دنبال کنید.

شاخص دلار روی ۱۰۱.۷۹ ایستاد. سه‌شنبه ۰.۲ درصد کاهش یافته و تا ۱۰۱.۵۰ پایین رفته بود که کمترین قیمت از اول اکتبر است. چارت زنده شاخص دلار را هم می‌توانید ببینید. بخشی از فشار روی دلار از افت بازده اوراق در این ماه می‌آید و بازده اوراق خزانه‌داری و اوراق قرضه توضیح می‌دهد چرا این اتفاق اهمیت دارد. از طرفی تقاضا برای پناهگاه‌های امن کم شده، چون وال‌استریت شب قبل جلسه خوبی داشت و فصل گزارش‌های فناوری با نتایج اسپیس‌ایکس شروع شد. نیکی ژاپن و کوسپی کره جنوبی هم بالا رفتند.

دلار استرالیا ستاره امروز بود و ۰.۲ درصد بالا رفت و به ۰.۷۰۱۵۵ دلار رسید. اندرو هاوزر، معاون رئیس بانک مرکزی استرالیا، در کنفرانس سیتی گفت چشم‌انداز تورم «به‌طور محسوسی بدتر» شده است و همین انتظار برای سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تر را بالا برد.

کارول کانگ، اقتصاددان بانک کامن‌ولث استرالیا، می‌گوید رشد بازار سهام و چشم‌انداز اقتصادی به عملکرد شرکت‌های بزرگ فناوری گره خورده و گزارش‌هایشان روی دلار اثر می‌گذارد. به باور او دلار در میان پناهگاه‌های امن امسال برنده روشن بوده، اما با پایان جنگ و پایین آمدن قیمت انرژی این تقاضا کم می‌شود. با این حال انتظار دارد در ماه‌های آینده با افزایش ورود سرمایه خارجی به آمریکا، دلار کمی تقویت شود.

نفت هم به قله پنج‌ماهه نزدیک شد. گزارشی از رسانه‌های ایران می‌گوید تهران به فرمانده ارتش پاکستان گفته تا تامین خواسته‌هایش با واشنگتن مذاکره نمی‌کند، هرچند تایید رسمی ندارد. دلار در برابر ین روی ۱۵۸.۱۶ ثابت ماند، اما در برابر یورو به ۱.۱۲۲۴ و در برابر پوند به ۱.۳۳۷۳۵ دلار رسید. برای پیگیری یورو به دلار و دیگر جفت‌ارزها چارت‌های زنده در دسترس است.

معامله‌گران نسبت به یورو محتاط‌اند، چون فرانسه با اعتراضات ضددولتی گسترده و وضعیت بدتر مالی روبه‌رو است. دولت سه‌شنبه اعلام کرد پلیس را با نیروهای ارتش تقویت می‌کند و برای اعتراضات برنامه‌ریزی‌شده شنبه عملیات امنیتی بزرگی راه می‌اندازد؛ همچنین پذیرفت در مقابله با خشونت‌های آخر هفته گذشته ضعف داشته است.

از هفته آینده فدرال رزرو، بانک مرکزی اروپا و بانک ژاپن در روزهای پشت‌سرهم تصمیم‌هایشان را اعلام می‌کنند و بازار تغییری در نرخ بهره انتظار ندارد. بانک مرکزی نیوزیلند و کانادا هم همان روز فدرال رزرو تصمیم می‌گیرند و معامله‌گران افزایش ۰.۲۵ درصدی هر دو را قیمت‌گذاری کرده‌اند. دلار نیوزیلند ۰.۲ درصد افت کرد و ۰.۵۶۷۵ دلار شد و لونی کانادا روی ۱.۴۰۶۴ دلار کانادا ثابت ماند. برای دیدن زمان‌بندی دقیق این رویدادها، تقویم اقتصادی را باز کنید.

بروکرهای پیشنهادی

بروکر آلپاری

آلپاری

(با سابقه ترین بروکر در ایران) ثبت نام سریع

دیدگاهتان را بنویسید